Albon planira iskoristiti testiranja da smanji zaostatak za Maxom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Alexander Albon vjeruje da će mu u poboljšanju vlastitog tempa pomoći vožnja bolida izvan trkaćeg vikenda, odnosno na testiranjima nakon ove i prije iduće sezone.

Podsjetimo, Albon se Red Bullu pridružio nakon ljetne stanke i odmah je pokazao dovoljno brzine da ga ekipa odluči zadržati i za 2020. godinu. Međutim, zaostatak za Maxom Verstappenom je očigledan i Albon kaže da još uvijek radi na tome kako izvući maksimum iz RB15 i ekipe.

“Još uvijek pronalazim područja na kojima moram raditi i u kojima se moram osjećati bolje.”

“Znam da je ključ vrijeme provedeno u bolidu i igranje s različitim postavkama. Treba pronaći taj osjećaj ugode u bolidu kad možete izvući performanse iz njega.”

“Znam da će biti potrebno nešto vremena, zato se veselim testiranju nakon sezone u Abu Dhabiju, a onda čak i predsezonskom testiranju. Naravno da nije lako tijekom trkaćeg vikenda napraviti puno promjena jer imate ograničeno vrijeme i ne možete toliko eksperimentirati s bolidom.”

Albon je, gledajući prosjek druge polovice sezone, u kvalifikacijama bio oko pola sekunde sporiji od Maxa Verstappena. Očekuje da će to izgledati puno bolje kad provede više vremena za volanom ovog bolida.

“Radi se samo o vožnji… Jednom kad budem mogao pritisnuti onda ću se osjećati ugodno. Tada će i vremena izgledati bolje.”

Albon kaže da se nije previše obazirao na spekulacije o njegovoj budućnosti:

“Pokušavam živjeti u sadašnjosti i ne misliti na sve te vanjske stvari. Nastavit ću raditi ono što radim do kraja sezone i onda idemo na iduću godinu. Ništa ne bi promijenilo ako znam ili ne znam što će biti u budućnosti. I dalje rezultati najglasnije govore i to je moj fokus.”


Odgovor

1 komentar

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Svakim krugom provedenim u bolidu dobija se odredjeno iskustvo. Kod njega se vidi talent, samo smatram da je od dolaska u RB pod nekom vrstom treme. Kad se jednom rijesi te treme koja ga koci i kad bude opusteno vozio, mislim da ce parirati Verstappenu. Smanjit ce se taj zaostatak uskoro. Kakva li ce nam tek biti sezona 2020 :)



    3
    1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.