Latifi neće ostati u F2 niti ako ne dobije mjesto u Williamsu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 2 komentara

Williamsov rezervni vozač i glavni kandidat za njihovo trkaće mjesto 2020. Nicholas Latifi izjavio je kako će mu 2019. biti posljednja sezona u Formuli 2, bez obzira na to hoće li dobiti mjesto u Williamsu ili ne.

24-godišnjem Kanađaninu ovo je već četvrta puna sezona u F2 – od 2016., dok se serija još zvala GP2, vozi za DAMS, a debitirao je vozeći na nekoliko utrka 2014. i 2015. za Hilmer i MP Motorsport. Ranije nije imao pretjerano impresivne rezultate, peto mjesto u Britanskoj Formuli 3 2013. bio mu je najbolji plasman u prvenstvima jednosjeda prije GP2/F2, a najbolji plasman tamo bilo mu je također peto mjesto 2017.

Ove je godine Latifi imao uvjerljivo najbolju sezonu u F2 – sve do osme utrke sezone u Monaku je vodio u prvenstvu, a uoči zadnje runde ima četiri pobjede, čime po broju pobjeda u 2019. dijeli vrh s već okrunjenim prvakom Nyckom de Vriesom.

“Naravno da sam bio razočaran kad sam u Sočiju službeno izgubio naslov. Sad samo vozim i pokušavam zadržati drugo mjesto.”

“Nyck i ART su odradili sjajan posao ove godine, zaslužili su to u potpunosti. Moj je fokus zato na zadržavanju drugog mjesta.”

– Nicholas Latifi

Latifi je u prvenstvu trenutno drugi, a s obzirom na to da teoretski ne može pasti niže od petog mjesta, na kraju sezone će imati sakupljen dovoljan broj bodova za ostvarivanje superlicence.

“Tehnički već imam superlicencu. Nemam je fizički, ali cilj nikad nije bio samo dobiti superlicencu. Cilj je bio završiti što je više moguće.”

– Nicholas Latifi

Već neko vrijeme znamo da Robert Kubica 2020. neće biti u Williamsu, a Latifi se čini kao najizgledniji kandidat za novog timskog kolegu Georgea Russella. Čak ni ako ne dobije to mjesto, Kanađanin ne namjerava ostati u F2 sedmu godinu zaredom.

“I dalje nemam ništa potvrđeno za iduću godinu.”

“Za mene bi ovo u svakom slučaju bila posljednja godina u Formuli 2. Uoči sezone sam znao da će mi ovo biti zadnja godina, bila ona dobra ili loša. Zato sam sretan jer sam imao dobru sezonu. Za sljedeću godinu moramo vidjeti koji će biti plan.”

– Nicholas Latifi

Latifi je ove godine vozio na čak šest slobodnih treninga Formule 1 za Williams, a isto će napraviti i na prvom treningu za posljednju utrku sezone, VN Abu Dhabija.

U suprotnosti s Latifijem je još jedan veteran kategorije, Artjom Markelov – Rus je napustio F2 uoči ove sezone, no tijekom sezone je dvaput uskakao kao zamjena, jednom za MP Motorsport i za posljednje dvije runde za Arden, gdje će 2020., kad će se momčad zvati HWA Racelab, započeti svoju šestu punu sezonu.


Odgovor

2 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Dokaz da lova može kupiti puno toga ali ne i ono najbitnije.. Sirovi talent..



    3
    2

    1
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    očito je ta priča već odigrana i sigurno vozi dogodine za williams.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.