Coulthard: U borbi kotač uz kotač Vettel nije na razini, kao što nije bio ni Schumacher

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 30 komentara

Foto: garyturner, Flickr

Bivši vozač Williamsa, McLarena i Red Bulla, komentator i novinar David Coulthard tvrdi da Sebastian Vettel nije dovoljno vješt u borbi kotač uz kotač kao neki od njegovih konkurenata.

Škot je bio viceprvak 2001. godine u McLarenu, a Vettela vrlo dobro poznaje:

“Mislim da se mora pogledati u ogledalo i priznati da nosi veliku krivicu za incident u Brazilu.”

“Seb ima tendenciju upirati prstom u druge, ali je vrijeme da se preispita.”

“Bio je pod pritiskom cijele godine i sad je puknuo. Mladi Charles Leclerc je odmah pokazao impresivnu brzinu sa sedam pole positiona, a trenutno je ispred i u poretku vozača. Ne može zbog svoje četiri titule tražiti zaštitu ekipe.”

“Na stazi mora biti lider, ali često izgleda očajno. U takvom stanju razmišljanja Seb radi neoprostive pogreške.”

“U borbama kotač uz kotač on nikad nije bio na razini drugih, pomalo kao Michael Schumacher. On je četverostruki svjetski prvak, ali je izgubio svoju ljepotu.”


Odgovor

30 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ajde jos nekako mogu shvatiti da to izjavi za Vettela posto je aktualno pljuvati po njemu.
    Ali gdje je Schummia iskopao… ?‍♂️
    To mi vec lagano vuce na neke frustracije.



    33
    30

    3
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      Ruku na srce šumi je imao bolid koji mu odgovarao i sva pravila su mu išla na ruku, ali kad je nešto bilo presudno onda nije bio na nivou svi znamo kakve je sudar radio, a što se tiče vettla, nažalost ušao je u veliku krizu iz koje može izaći samo ako promjeni momčad jer tako bilo i u red bullu



      13
      -10

      23
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Samo je razlika ta da je Šumi radio proračunato sudare koji su mu donijeli ili mogli donijeti naslov. Vettel to radi čisto iz pogreške.



        12
        0

        12
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Zašto govoriš u množini (sudari)?
          MS je napravio samo jedan sudar borbi za titulu, proračunato, koji mu BTW, nije donio naslov, 1997.
          A i da je uspio u svome naumu, opet mu ne bi donio naslov, jer bi svakako bio kažnjen oduzimanjem svih bodova u sezoni.
          Za razliku od nekh drugih koji su takođe proračunato napravili sudar (još su poslije i priznali to), ali su time zaradili i titulu, bez ikakvih posljedica. I to još na startu trke, da ne moraju poslije (u toku trke) da se zajebavaju s tim. Da ne govorim o drugim sudarima/manjim kontaktima/zatvaranjima/pokušajima prolaska “u najmanji prostor”, jer ako to ne pokušaš, onda nisi više trkač. MS je imao od koga to naučiti, a i ostali, koji su htjeli to naučiti….
          Ako neko hoće da se referiše oko dogođaja 3 godine ranije, tada sudar nije izazvao MS, već Hill. MS je samo zatvorio vrata.
          Na kraju, ja ne znam šta je vama, Senninim fanovima. Jel’ toliko smeta tih 7 titula? Jel’ toliko čovjek nabio komplekse? Ne znam samo kako (pa ni u jednoj kompletnoj sezoni se nisu njih dvojica borili za titulu, pa da ga je MS, na ovaj ili onaj način porazio).
          Ajd, valjda bude bolje kad Hamdo uzme 7. titulu i 92. pobjedu.
          Uglavnom, Sennini fanovi, Hamiltonovi fanovi i sam Hmailton (i on je radio razne gluposti na stazi kad nije sve bilo kao po loju sjetimo se 2010-2011-2012, a kad ima Off trku, imam osjećaj da bi se najradije povukao iz trke), zatim Maxovi fanovi i sam Max (dobro, mlad je, …….), te naravno jedan DC (koji je, kao što napisa @Prost, izvršio pokušaj ubistva na tog istog MSa) su zadnji na svijetu koji imaju nešto da pričaju oko toga da li su SV i MS “na razini” kad je u pitanju borba kotač uz kotač.



          23
          19

          4
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          frantic
          komentar je odličan a u jedinom što je ovaj zgubidan donekle točan je da u obojica slabi u kotač u kotač duelima ako uspoređujemo sa pravim carevima bliske borbe u eri bez venturi efekta.
          U tu jednadžbu za usporedbu bi morali biti i Mansel, Julles,Didier Pironi, Senna, Fiitipaldi, Lauda koji su svi odreda bili svemirski rejseri kao što je to danas max i donekle luj. Jako dugo (od Mansela) nismo imali lava poput maxa koji često sa sporijim autom (barem do sada) pretječe kroz nekoliko zavoja i to je uvijek fantastično pretjecanje u malom prostoru.

          jedva čekam da sad kada svi lagano počinju shvaćati tko je max, što se zadnjih dana pojavljuje odasvud, naprave kompilaciju najboljih multizavojnih pretjecanja i tu bi max trebao biti u 5/10 isječaka i to uglavnom protiv vrlo jakih vozača i svjetskih prvaka.



          11
          4

          7
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @frantic koliko vidim, ovdje si se zapjenio jedino ti.



          1
          -12

          13
        • fjaka Prikaži

          @frantiče to je jedna stvar koja mi kod hilla nije jasna a mislin da se i sam milijun puta promislio šta mu je to tribalo :D strpljen je moga imat još jedan naslov v džepu. i to da je bia kakav 18ogodišnjak ali brajo ima je skoro 40 godina a potrča je ko dite za lizalicom :D



          2
          0

          2
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Školski primjer britanske (hejterske) izjave.
    Popljuvao je 11 naslova svjetskog prvaka….



    36
    34

    2
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Zašto se javlja tip koji je zamalo ubio Schumija.



    24
    22

    2
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Bože sačuvaj :facepalm:



    12
    12

    0
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Scumi nijs dobar bio u borbi kotac uz kotac jer bi te prosa ko da si u karioli a ne f1 bolidu, vettela komentirat je ok jer je aktualan a za scumia to govorit je rec kao i da hamilton nema brze kvali krugove jer ima isto pp ka i botas ove godine ?



    14
    13

    1
  6. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Da mi je samo znat na čemu je ovaj….



    3
    3

    0
  7. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ako netko ima tendenciju priznati svoju pogresku, a ne upirati prstom u druge, onda je to Sebastian.

    Dok su vruce glave za volanom ne racunam, tu su logicno vise manje svi isti



    10
    10

    0
  8. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Uz izjave poput ove dobro bi došao i broj dilera koji se trenutno koristi.



    4
    3

    1
  9. Nigel Mansell
    dusko Prikaži

    Ma dobro, ovaj lupeta… traži pažnju…

    Kad smo već kod procjene vještine “kotač uz kotač”, u procjenu tih vještina, treba uzeti u obzir par faktora koji bitno utječu:

    – u kakvom bolidu voziš – kad imaš brži bolid na pravcu samo vozači skloni riziku idu u riskantna pretjecanja, a ako imaš bolid kojem je baš ležanje u zavoju forte, onda ideš u takva pretjecanja… posljedično mi ćemo pohvaliti svako pretjecanje, ali istina je da su prtjecanja u zavoju ili vezanim zavojima atraktivnija i ljepša… ali isto kako neko ima brži bolid na pravcu pa je tu u prednosti, tako neko drugi ima brži bolid u zavojima pa ima sličnu prednost ali u zavojima.

    – bitno je i u kakvoj je poziciji vozač u prvenstvu i da li ponekad ne ide u rizik jer mu ne treba… eto pada mi na pamet Prost, koji je bio nesumnjivo odličan vozač, ali do bola razuman (da nikad mi nije bio omiljen, ali sad ići pljuvati po njemu jer je “ziheraš” je promašeno).

    Sve u svemu imamo tu neku potrebu usporedbe vozača, pa iz navijačkih stajališta branimo svoje teze…
    A činjenica je da su ovi o kojima lomimo koplja svi vrhunski vozači. Naravno da imamo svoje favorite, ali oni ne postaju bolji kad omalovažavamo druge…
    Eto meni Max nije baš ljubimac, ali je dečko vrhunski vozač. Ima ono nešto… i jako mu paše bolid koji vozi (ili pohvalimo kako se prilagodio svom bolidu). Vozač u uzlaznoj putanji svoje karijere…
    Nije mi ni Lewis ljubimac, ali opet vrhunski vozač… brz, razuman, zna šta vozi i prilagodio se tome… Iako je opet prvak, s vozačke strane, možda je već pomalo u silaznoj putanji (iako je smiješno to reći za novog/starog prvaka), ali godine polako sustižu.
    Vettel – a ni on mi nije ljubimac… (jbg ja luzer pa mi nijedan favorit nije ljubimac) je definitivno prošao zenit svoje katijere i sustižu ga godine, a on se ne nosi s time baš najbolje…
    Za ove starije vozače, uvijek treba misliti i o razvoju bolida, promjeni pravila, te nekom kuda ide F1 paše, nekom ne…

    Od ovih u vrhu mi je Leclerc i najsimpatičniji, i pokazao je puno u prvoj sezoni u top momčadi… ali je pokazao i par odlika koje nisu baš idealne, pa će morati poraditi na tome (nešto je i do sraza unutar ekipe)…

    Ali sve su to vrhunski vozači, a ja sam spomenuo samo četvoricu, od kojih su dvojica tu svoju izvrsnost i pretočili u titule, a na mlađoj dvojici to preostaje napraviti… (nekako ne sumnjam da će to i napraviti, materijala i kvalitete imaju).



    13
    11

    2
  10. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Žak sindrom.



    1
    1

    0
  11. Ferrari
    vekinator Prikaži

    “Seb ima tendenciju upirati prstom u druge, ali je vrijeme da se preispita.”

    Na kojim drogama je ovaj..ili možda ne zna o kome priča? Seb je doslovno vozač koji najmanje upire prst u druge, Ferrari ga sjebe 10 puta, on ih brani 15 puta..

    Ovo za Schumachera ne ću ni komentirati, koje nebuloze priča, očito je butthurt što ne može čistiti kacigu Sebu, kamoli Schumiju.



    9
    7

    2
  12. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    E moj Davide , gdje si dirnuo u Golijata.



    1
    -3

    4
  13. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Napokon da netko od ex vozača kaže veliku istinu koja se zbog još većih imena ne smije često spominjat.A vidimo da i dalje postoji struja koja reagira na bilo koji negativni spomen velikog Michaela.Da,bio je velik,da 7 naslova puno dobrog govore o njemu i DA bio je prgav po principu cilj opravdava sredstva.I jedno i drugo vriijedi svidlo se to nama ili ne.Isto ide i za Vet a i mnoge druge šampione



    5
    0

    5
  14. avalon Prikaži

    ako itko zna kakav je MS bija u borbi kotač uz kotač DC zna . bar desetke puta se david naša u takvoj borbi sa nijemcem , a naročito je to bilo izraženo u spa 1998. kad je u “nultoj” vidljivosti zbog kiše DC posli prolaska šikane noga slučajno skliznula sa kliske pedale gasa zbog čega je naglo usporija , a nesposobni MS nije zbog slabosti , neznanja vožnje kotač uz kotač udrija u coulthardov bolid . još je posli zbog svoga neznanja u bliskoj borbi pokuša prebacit na korektnog DC , čak i fizički se obračunat sa škotom !?!? neki fanovi nijemca bi ovo mogli uspoređivati sa postupkom AS koji je posli suzuki 1993. odjurija u box jordana objasnit (ošamariti ) nešto irvinu ali to bi bilo pogrešno jer airton ka veliki vjernik nikad ne bi to uradija bližnjem . šamar je bija u odgojne svrhe isto ka i “predavanje” koje je održa MS u francuskoj 1992. . to je bilo za dobro mladcima …. od mnogih ( bar njih 50 – 60 , možda i više ) prljavosti MS objektivni najviše pamte ( mada bi mnogi mogli nabrojit svaki od ovih 50 – 60 zar ne ? ) pokušaj MS da osvoji prvenstvo pred JV sudarom u jerezu 1997. fanovi to pokušavaju opravdat , usporedit sa potezom senne 1990 u japanu no naravno da je to laž jer u pitanju je bija vozački incident . prljav je bija potez prosta godinu prije na istoj stazi . i stiskanje prosta u ogradu estorila od strane senne 1988. Je zapravo bila zaje*ancija između prijatelja airtona i alena , a npr mađarska , stiskanje rubensa od strane MS je bila prljavština samo takva . odlično je primjetija MCLfan ( sa bedžom sennine kacige ) kako su pravila išla na ruku MS samo je zaboravija spomenut bar neka od njih pa i kad piše „…kad je nešto bilo presudno onda nije bio na nivou svi znamo kakve je sudar radio“ onakve ka senna 1990. ? ili prost 1989. ? samo … MS je za svoj potez dobija najdrastičniju kaznu u POVIJESTI F 1 , a prost i senna su svojim sudarima bili kažnjeni titulama . i kakve je to sudare MS radija ? u 19 sezona 249 trka za benetton i ferrari svi znaju za sudar sa JV i hillom i…. šta još ? koji je to „kapitalni“ sudar još u memoriji ? da LR7 , DC je izreka veliku istinu , a struja koja se „propne“ na bilo koji pomen velikog MS su vjerni fanovi isto ka i fanovi AS koji ne žele vidit neke činjenice , mitologiziraju brazilca … bezgrešnog jer poslovica kaže „o mrtvima sve najbolje“ MS zapravo nije bija velik ? naravno da ne jer SAM nije upija nadmašit sennu i prosta zajedno po broju titula ni po broju pobjeda … ima jednu manje od njih dvoje zajedno . no to je zato jer mu je odgovara bolid ( kako piše MCLfan ) čak i kad je doša 1996. U „razvaljeni“ ferrari i završija prvenstvo 3. Iza willimsa koji je bija svemirski brod za tadašnji ferrari … 19 bodova iza JV koji je ima 2 odustajanja manje od MS . AS sigurno nije odgovara McL kojim je osvojia svoje 3 titule zar ne ? a ni pravila mu nisu išla na ruku ka MS . ispravno je primjetija i fjaka da je MS moga bit ljudina , a zapravo je seronja . samo … ne znam bi li se s ovom konstatacijom složija npr steve matchett koji je bija dio benetton tima kad je tamo doša MS i koji je napisa “Michael se odlično uklopio u Benetton kada je došao. U početku sam mislio da glumi kako bi nam se dopao, ali sam kasnije shvatio da je on zaista takav. Michael Schumacher je neko ko voli ljude i koga će ljudi veoma brzo zavoljeti” ma koji su to ljudi koji veoma brzo zavole seronu !?!?? koji su to ljudi/mehaničari MS koji su u japanu 2006. plakali kad mu je crka bolid ? sigurno neki plaćeni “plakaći” od ovog seronje . koji je glumac bija taj seronja kad je u španjolskoj 2001. kad je miki crka bolid prije odlaska na proglašenje pobjednika primjetija miku ( kojeg je na svom bolidu dovezao baš coulthard ) i otrčao do njega , zagrlija lika za kojeg je izjavija “Od svih vozača protiv kojih sam vozio, Mika Hakkinen je bio najbolji vozač kojeg sam ikada sreo. On je osoba koju sam najviše poštovao u F1” ili koji je plaka na presici kad je dostiga broj pobjeda senne ? glumac seronja zar ne ? možda se s ovim seronja , a ne ljdina ne bi složili ni roditelji malog michaela ( u invalidskim kolicima ) koji su sina doveli da pokuša upoznat svoga idola . „seronja“ , a ne ljudina je to čuja , kroz gužvu dođa do momčića i kleknija uz kolica i reka “Zdravo Michaele. Znam da se zoveš Michael baš kao i ja i da navijaš za mene. Samo da znaš da ja znam ko si ti, čuo sam za tebe i veoma te volim. Ti si moj mali heroj” . roditelji i svi okupljeni su bukvalno grcali u suzama, dok je Schumacher grlio dječaka i pričao s njim. možda ljudi u dakru ( senegal ) misle da je ljudina jer je 2002. financira izgradnju škole za siromašnu dicu ili da novac za izgradnju „Palače za siromašne“ u limi, peru, koja se bavi bezdomnom djecom i osigurava obrazovanje, hranu i medicinski tretman za djecu ulice. možda i u sarajevu misle da je ljudina di je 1997. otvorio kliniku za djecu žrtve balkanskog rata. klinika pruža umjetne udove za amputirane osobe, kao i psihološku podršku . a možda slično misle i ljudi kojima je tsunami 2004. pohara sve . MS je sigurno bija pogođen događajem jer je zajedno sa svoja dva sina, schumacherov tjelohranitelj izgubio je život u tom cunamiju nakon potresa u indijskom oceanu. schumi je donirao 10 milijuna eura pomoći što je značilo da je dao više novca od mnogih pojedinih zemalja, sportskih subjekata i organizacija. možda svi oni mile da je MS ljudina ali vjerovatno je seronja kako konstatira fjaka . s druge strane možda se drža one “služba je služba , družba je družba” . a F1 je bila služba . u službi je MS bija vozačina , a van “službe” ljudina . neki drugi … bili su vozačine , a ljudine su u legendi koja pamti samo dobro , loše ne želi znat . kad bi fanovi bili objektivni onda ne bi pričali o “prljavštinama” , sudarima MS , on je samo sljedija ono šta su radili njegovi “učitelji” godinama prije njega . sjeća li se itko izjave LH kako bi bi tenzije s timskim kolegom NR mogao riješiti kao što je to uradio senna s prostom ? za BBC je izjavija “Ne znam jesu li Senna i Prost pričali o tome, ali mi se prilično sviđa način na koji je Senna to obavio. Mogao bih izvući neku lekciju iz njegove knjige.” eto i in je nešto učio od brazilca . istina , to nije primjenija u praksi ali ko zna bi li da NR nije napustija F 1 . većina se drži one “o mrtvima sve najbolje” ali treba li ružno pričat o nekome ko vegetira već godinama ? ne treba ga ni mitologizirati ali ni pretjerivat sa blaćenjem ….a DC PIZ*I !
    ljudi koji su bilo kada radili sa michaelom tvrde da je to bio najbolji čovjek kojeg su ikada upoznali mada ja više virujem fjaki kad piše da je MS bija seronja . i DC naravno ….



    6
    5

    1
    • Rolex
      nebum kopiral Prikaži

      dugo je za čitat pa samo da je ono bila diverzija coultarda nad šumijem i najkrašolomskija utrka koju sam gledao.
      ovaj put…moj naklon …nadmašio si sam sebe!
      p.s. text je ljepši bez smajlića, samo daj odlomke formiraj.bio bi jasniji i čitljiviji



      2
      1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.