Gasly: Najbolji dan u mom životu!

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 9 komentara

Pierre Gasly posljednjih tjedana je u najboljoj formi svoje F1 karijere. Nakon vrlo razočaravajućih prvih 12 utrka sezone sa Red Bullom, u kojima nije dohvatio niti jedno postolje, vratio se u Toro Rosso i činio se kao vozač kojemu očajnički nedostaje samopouzdanja. Međutim, povratak u juniorsku momčad ga je očito dodatno motivirao, jer u drugom dijelu sezone mladi Francuz pruža impresivne predstave.

Šef Red Bulla, Christian Horner, prije utrke u Brazilu izjavio je kako je Pierre u sve boljoj formi te da izgleda sretnije u Toro Rossu. Ipak, sigurno ni Horner nije mogao zamisliti da će Gasly doći do druge pozicije na VN Brazila, što je najbolji rezultat za Red Bullovu juniorsku momčad još od Monze 2008. godine i prve pobjede u karijeri za Sebastiana Vettela.

Gasly je velik dio utrke vrlo sigurno držao 7. mjesto, vozio bez greške te je iskoristio nesreće vozača iz top 3 ekipe i pružio fantastičan otpor Lewisu Hamiltonu u posljednjem krugu, završivši utrku samo 62 tisućinke ispred šesterostrukog svjetskog prvaka. Već preko team radia nakon prolaska kroz cilj mogli smo čuti koliko mu je taj rezultat značio, a jednako oduševljenje izrazio je i u izjavama poslije utrke:

“Ovo je jednostavno najbolji dan mog života. Kao dijete, sanjate biti dijelom Formule 1. Kada se to dogodi, to vam je najbolji dan u životu. Nakon toga sanjate o vašem prvom pobjedničkom postolju.”

“Moram biti iskren i reći kako nisam mislio da će se ovo dogoditi nakon što sam se poslije ljetne stanke vratio u Toro Rosso. Međutim, radio sam na sebi i trudio sam se gurati momčad naprijed koliko mogu govoreći im da moramo iskoristititi sve prilike koje nam se pruže do kraja sezone. Danas nam se pružila jedna takva prilika.”

“Cijelog vikenda sam se osjećao jako dobro u bolidu te mislim da smo ga dogurali do razine na kojoj smo ga i htjeli. Tada sam si rekao da će nam best of the rest završetak utrke biti fantastičan rezultat.”

“To smo i napravili. Tijekom cijele utrke imali smo dobar tempo te sam kontrolirao razmak između bolida iza mene. Čak i kada me Leclerc prestigao, vidio sam da mi on i Albon ne bježe toliko, tako da mislim da je bolid funkcionirao vrlo dobro.”

“Kada su počele borbe na kraju utrke pomislio sam kako me situacija jako podsjeća na VN Bahreina 2018. godine, kada sam dohvatio četvrto mjesto. Znao sam da će Lewis pokušati prestići Alexa.”

“Uspon na pobjedničko postolje je nešto što uvijek želite iskusiti, posebice u Formuli 1. Biti na drugom mjestu, stajati na pobjedničkom postolju između Maxa i Lewisa i ostvariti svoje prvo pobjedničko postolje na takav način je ludo, nevjerojatno i vrlo emocionalno iskustvo.”

Gasly ima potpuno pravo biti iznimno zadovoljan svojom vožnjom, jer je iskoristio svaku priliku koja mu se pružila te je odvozio gotovo savršenu utrku. Također, sigurno mu je malu satisfakciju pružila i činjenica je uspio dohvatiti pobjedničko postolje prije nego nesretni Albon, koji ga je zamijenio u Red Bullu. Ne preostaje mu drugo nego ovaj rezultat iskoristiti kao još veću motivaciju i pokušati iduće sezone pokazati da mu je mjesto među najboljima.


Odgovor

9 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Bravo lord. Ocito mu bolje lezi toro rosso.



    4
    4

    0
  2. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Vrhunski Gasly u TR izgleda da se u RB nije mogo opustit nakon 2 sudara sa testiranja pa je valjda u strahu vozio da se ne zabije izvrjedo sam lorda puno puta ove sezone al covjek se vratio kak je Hamiltona majstorski zadrzo kapa dole njemu i Hondi za zadnje ubrzanje impresivno
    Sve u svemu vrhunski Gasly od kad je preso u TR i ironicno Honda ima dva podija sa dva svoja bolida al ni jednom to nije bio RBHonda nego oba puta RB i Tr Max i Kyat Njemacka i sad Max i Gasly Brazil
    Mislim da ce sljedeca sezona bit full uzbudljiva kaj se auti nemreju pratit sve je super kad su ista pravila da nisu gume mjenjali za ovu sezonu bilo bi odpocetka zanimljivo izmedu Ferraria i Merca pa bi im se od pol sezone pridruzila i Honda kad su spec3 motor izbacili



    9
    9

    0
  3. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=gt5Pz1_2znM
    honda jača od mečke !!!!
    malac procvao…odlično



    5
    5

    0
  4. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Nitko nije očekivao ovako nešto od Gaslya nakon početka sezone i većine sezone, ali uspio je. Drago mi je zbog njega jer je procvjetao nakon povratka u Torro Rosso i trenutno nema sretnijih ljudi na svijetu od njega i Sainza. Čak mi je više drago što je Gasly osvojio podij nego Sainz čisto iz razloga što su ga svi otpisivali zbog vožnji u Red Bulla(i ja sam isto) te je ovo šamar svima nama koji su sumnjali u njega. Dovoljno je čut Team Radio nakon utrke gdje je jasno koliko mu je taj podij bitan. Nadam se ovim vožnjama Gaslya u budućnosti.



    1
    1

    0
  5. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Zaslužio si,nakon što te zamijenili iz RB,kao nisi dorastao njima,nek si im pokazao


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.