5 stvari koje su vam možda promakle s jučerašnje utrke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

1. Dvije Alfe u top 5

Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi su odradili sjajnu utrku u Brazilu. Giovinazzi je na startu odmah s 12. došao na 10. mjesto gdje se zadržao do 19. kruga. Nakon kaosa sa sigurosnim automobilom i nakon pada Romaina Grosjeana (koji je završio izvan bodova) – oportunistički je iskoristio pružene pozicije i dovukao Alfu do petog mjesta. To je njegov najbolji rezultat sezone.

Raikkonen je čak bio u igri za pobjedničko postolje jer je Sainz ispred njega vozio s DRS-om pod žutim zastavama, ali su suci odlučili da je McLaren dovoljno usporio da ne treba otvarati službenu istragu.

2. Hodina treća pobjeda ove sezone

Honda je ove godine pobijedila u Austriji, Njemačkoj i Brazilu. Posljednju pobjedu prije toga pamte iz davne 2006. godine s Jensonom Buttonom u Mađarskoj.

3. Nova dva vozača na podiju

Pierre Gasly i Carlos Sainz su prvi put u F1 karijeri došli na pobjedničko postolje. Od aktivnih vozača jedno postolje imaju još Stroll (Azerbajdžan 2017.) i Magnussen koji je podiju bio u Australiji 2014., što je ujedno i McLarenov posljednji podij prije jučerašnjeg.

Od trenutnog grida 15 je vozača u karijeri osvajalo postolja. Bez njega su trenutno: Russell, Giovinazzi, Norris, Albon i Hulkenberg. Prva četvorica zajedno imaju iza sebe 82 utrke. Hulkenberg ih ima 176.

4. Kubica +1 krug unatoč SC, Stroll odustao

Robert Kubica je utrku završio krug iza svih drugih vozača iako smo u posljednjem stadiju utrke imali dva sigurnosna automobila. S druge strane, Lance Stroll je na kraju bio klasificiran (na 19. mjestu), ali je utrku završio u 65. krugu kad je naišao na ostatke bolida Ferrarija na stazi.

5. Najviše podija ekipa iz “druge klase”

Ove godine smo dobili najveći broj vozača izvan top 3 ekipe na postolju još od 2015. godine. Kvyatu je to uspjelo u Njemačkoj, a Gaslyju i Sainzu u Brazilu. Prošle godine to je bio samo Perez u Azerbajdžanu. Godinu ranije na istom mjestu to je uspio Stroll. 2016. Perez i Bottas, a 2015. Bottas, Massa, Perez i Grosjean.


Odgovor

6 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    6. Unatoč kršu i lomu drugih bolida Haas opet nije osvojio bodove. U zadnjih 9 utrka samo su jednom osvojili bodove (2 boda u Rusiji).



    8
    8

    0
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Williamse su na trećini utrke već zaobilazili za krug. Ta momčad je postala teška sprdačina. Uvijek pokušavam shvatit kako su mogli tako generalno zasrat šasiju da su toliko jadni.



    15
    15

    0
  3. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Kako žalosno izgleda Hulkenbergovo ime među svim ovim novacima koji nisu nikada stajali na postolju… ?
    Šteta…



    12
    12

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    a sve je to sreća, kome će se posložit idealna utrka baš taj vikend kad mercedesi i ferariji uprskaju do kraja što se događa jaaako rijetko.
    tako da sva ta postolja, iako odličan push i motivacija za dalje, su čisto stvar sreće da su piere i carlos bas ovu utrku poslozili kako treba, a jadan hulkenberg nikad nije uspio posloziti kada je bila za to prilika,, ja to tako gledam
    svjeedno, izrazito je dobro vidjeti druge boje kombinezona na postoljima i bilo bi top da je jucer sainz bio gore



    5
    4

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.