Binotto: Odnos Leclerca i Vettela je bolji nego što se čini

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 5 komentara

Ferrarijev šef tvrdi da Charles Leclerc i Sebastian Vettel imaju bolji odnos nego što to ljudima izvana izgleda, ali priznaje da sudar u Brazilu “vjerojatno neće pomoći”.

Ovo je prvi sudar dvojca na stazi, ali su i ranije ove sezone pokazivali da ne planiraju popuštati jedan drugome:

“Ono što pročitam ili što čujem je drukčije od onog što vidim kad sam s njima.”

“Istina je da u Monzi nije bila jednostavna situacija za nas [kad Leclerc nije ispoštovao dogovor u kvalifikacijama]. Morali su to razjasniti, razgovarali su, lice u lice, otvoreno. Isto se dogodilo nakon Rusije [kad Vettel nije ispoštovao dogovor prije utrke].”

“Trenutno imaju dobar odnos i dobro im je zajedno. Ovo što se dogodilo danas vjerojatno neće pomoći, ali ne mislim da tu ima bilo kakve drame.”

“Ovo više vidim kao priliku da razjasnimo što se treba razjasniti za iduću sezonu.”

Binotto kaže da će se stvari riješiti u Maranellu kad budu hladne glave, a ne sad u Brazilu.

“Zbog svog mira sam ih vidio nakon utrke prije nego su išli razgovarati s novinarima. Jedino što sam htio čuti jest da im je žao zbog ekipe.”

Leclerc će vjerojatno ove sezone završiti ispred Vettela, a kvalifikacijsku bitku je već matematički osigurao. Reakcije vozača prenijeli smo jučer na ovom linku.


Odgovor

5 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ako je ovo dobro, kako li će tek biti kada bu bili u zavadi?



    5
    -2

    7
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    U Ferrariu imaju mnogo posla pred sljedecu sezonu ,
    1. Binotto se mora ugledati na Wolffa koji maestralno vodi Mercedes , Brazil se više ne smije ponoviti.
    Njegovi komentari stvaraju sliku da nije dorastao situaciji ili da ne prepoznaje tj. podcjenjuje problem.
    2. Moraju “složiti” bolid koji ce biti simbioza ovogodišnjeg bolida i prošlogodišnjeg tj. brzina + cuvanje i potrošnja guma i dobro ponašanje u tehničkom dijelu staze. Obzirom da su isprobali obadvije varijante, sad trebaju napraviti mix koji bi im omogucio bolji nastup nedeljom.
    3. Moraju odabrati vozaca br.1 i 2. ako žele biti konkurentni Mercedesu i Red Bullu ( nije da volim podijelu na vozaca 1 i 2).
    Ja bih odabao Leclera za prvog vozaca, ne zato što je brži, nego zato što je hladnije glave i ne pravi greške koje radi Seb
    ( čiji sam inace fan). Uvijek sam nalazio opravdanje za Seba ali u Brazilu se ponio idiotski , povukao se iz borbe sa Luisom i Albonom ali je bio glupo ratoboran u duelu sa Leclerom. Ta njegova nekontrolisana reakcija, da kada ga neko pretekne, iste sekunde pokuša da vrati poziciju ga je do sada nebrojeno puta koštala kontakta i okretanja na stazi. U nivou mi Maxove želje da u prvoj krivini riješi trku, s tim da se to puno manje ocekuje od cetverostrukog prvaka.

    Honda “dolazi” i mislim da ce iduce godine oni biti veci konkurent Mercedesu nego Ferrari …zbog nabrojanih slabosti za koje ne vjerujem da ce ih Ferrari prevazici.



    1
    -2

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Imao je i Mercedes sudar svojih vozača.
      Ja si ne utvaram ((tm) by Ćiro) da bolje razumijem odnos Vettela i Leclerca nego Binotto. Izvana izgleda kao da neke stvari u momčadi nisu posložene. Treba vidjeti mogu li se posložiti na način da se nepoštivanje dogovora ozbiljno sankcionira ili će se samo slegnuti ramenima kao i do sada. Razgovori imaju smisla samo do neke točke, nakon toga treba povući drastične poteze. Ferrari je dovoljno financijski jak da odtrpi financijske posljedice preuranjenog raskida ugovora, pa bi to možda i trebao napraviti kako bi pokazao da je momčad veća i od najveće zvijezde.
      Ovaj gore odlomak je namjerno napisan bezimeno jer ne mislim samo na Vettela i Leclerc koliko god bio budućnost Ferrarija, ne bi trebao biti ta budućnost ako će biti sebični šupak koji se ne drži dogovora. Držanje dogovora je elementarno za prstojnog, dobro odgojenog čovjeka.



      2
      2

      0
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Veliki šef Ferrarija nema nikakav utjecaj niti strahopoštovanje od strane djelatnika. Ovo kaže da opere svoju sramotu.
    Nema problema, ne trebam djelovati niti kažnjavati.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.