Bottas: Još nisam dosegnuo svoj vrhunac

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 14 komentara

Valtteri Bottas kaže da još radi na sebi, te misli da nije dosegnuo svoj vrhunac u Formuli 1.

“Svaki vozač se poboljšava i dok god to želite – možete se poboljšavati. Lewis to želi konstantno. Nikad se ne opušta, uvijek radi na sebi. No, barem po onom što mogu čuti od ekipe – razlika između mene i njega je sve manja. Zasigurno – ja još nisam dosegnuo svoj vrhunac.”

“Na meni je da nastavim raditi i napredovati.”

“Ne sumnjam da je on motiviran za pobjeđivanje, ali nitko ne zna koliko sam ja motiviran. Duboko u sebi želim barem osvojiti svoju prvu titulu.”

Bottas trenutno ima 67 bodova manje od Lewisa dvije utrke prije kraja sezone. Siguran je da su ga neke pogreške stajale sezone. Kao primjer; Bottas se razbio na VN Njemačke dok je bio u igri za pobjedničko postolje, a Hamilton se tada već bio izvrtio i pao u poretku. Utrku kasnije u Mađarskoj je imao katastrofalan prvi krug nakon čega je pao iz borbe za vrh. Šanse za naslov otišle su u Meksiku kad se razbio u kvalifikacijama, a Hamilton odjurio do pobjede sutradan.

“Razlike [u brzini] su zaista malene, gledajući čiste brojeve. Ali, tu je puno varijabli i stvari koje se mogu okrenuti jako brzo. Naravno, općenite performanse uvijek mogu biti bolje.”

“Ja sam griješio i to me koštalo boljih startnih pozicija u utrkama.”

“Meksiko je dobar primjer. Išao sam izvan granica pokušavajući pronaći dobro vrijeme, ali to se ponekad može dogoditi.”


Odgovor

14 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    3 godine vozi najbolji bolid na gridu i treba ga ČEKATI da dosegne svoj vrhunac, dok bi neki vozači dali sve na svijetu da mogu barem primirisati postolju… Nevjerojatno.



    4
    1

    3
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Bottas radi posao odlično. Ne vidim problem. Njegov vrhunac i je da bude vozač broj 2. u ovakvoj momčadi. To je to.



      13
      10

      3
    • Fernando Alonso
      Alen Šmit Prikaži

      Upravo to, nije dovoljno brz kao Lewis, i kad se pretvori u Bottasa 2.0 to bude retkost. Fali mu konzinstencija tog Bottasa 2.0, ali uglavnom pu pukne film, pa malo psihički potone, pa ga uopće ne vidimo na prenosu a za to vreme Lewis je na pola puta do naslova.

      Kad bi bio Big Rick Dick Energy umesto Valtterija, Lewis bi imao muke.



      1
      0

      1
    • Mercedes
      QFlash82 Donator Prikaži

      Nije Bottas loš vozač nego je Hamilton vanserijski izvrstan.
      Bottas je 90% vozač kakav treba Mercedesu, puno više lošeg bi im novi Rosberg napravio nego šta im fali 3 boda tamo i 5 bodova tamo od Bottasa.
      Ovako su svi sretni, osim možda Bottasa naravno :)



      7
      3

      4
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Nije Bottas loš, ali nije ni odličan. Po kvaliteti je u sredini grida, negdje na prvoj polovici. Ne kužim koga oni žele zavarat tim izjavama da je Bottas neka klasa koja samo zbog Lewisa nije prvak. Ne bi bio ni da vozi protiv Leclerca, Vettela, Verstappena ili Ricciarda u istom bolidu.



        6
        4

        2
  2. Rolex
    petar8 Prikaži

    Valterri ima tu nesreću da je ušao u najbolju momčad baš u vrijeme kada Lewis ostvaruje svoj vrhunac. Nije rijetka pojava i u drugim sportovima da koliko god bili dobri imate konkurenciju koju je teško nadmašiti. Možda nije dobra usporedba, ali npr. Ibrahimovića bismo razmatrali kao najboljeg svih vremena da se nije potrefilo da je u generaciji s Ronaldom i Messijem. Bio je takav “baksuz” i u šahu, zvao se Paul Keres, zvan “vječiti drugi” koji je uvijek imao tu nesreću da svoje doba dijeli s nekim genijalcem (iako se svi slažu da je i sam bio genijalac). Najveća Bottasova mana je psihička nestabilnost jer ga očigledno frustrira da iako često daje sve od sebe i stvarno bude dobar, Lewis bude još bolji. Kao da mu nedostaje ona “finska hladnoća” u kritičnim trenucima…



    8
    8

    0
    • Stefan Bellof
      mario550 Prikaži

      Slazem se !, dobra usporedba sa šahom.

      Bojim se da je Hamilton u odnosu na Bottasa Boby Fisher u najboljim danima.



      3
      2

      1
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Upravo to dijeli one ‘best of the best’ od ostatka vanserijskih sportaša. Možemo se mi tješiti svakakvim scenarijima što bi bilo kad bi bilo, ali činjenica je da psihički, a ni talentom nije dorastao ni Hamiltonu, a ni par još par vozača na gridu. Tako da priče o tome da bi Bottas bio najbolji da nema Lewisa jednostavno ne drže vodu. Samo bi bio neki drugi Lewis koji bi ga uništavao.

      Pa mi pričamo o vozaču koji istovremeno tvrdi da se i dalje bori za naslov, i propušta glavnog konkurenta na utrci. Pogledaj malo sezone ’88, ’89, ’07 pa ćeš vidjeti kako se ponašaju pravi pobjednici kad se bore za naslov. Nema tu nikakvog popuštanja.

      A za šah..Vječiti drugi je ipak samo to, vječiti drugi. Jer da se neko može uopće staviti među najbolje mora barem nekad pobjeđivati najvećeg konkurenta, neovisno o tome jel taj konkurent najbolji ikad. U tenisu i Federer, i Nadal, i Đoković se međusobno pobjeđuju svako malo. Messi i Ronaldo također. LeBron i Kobe nedavno. Nigdje nema uzorak da je samo jedan pobjeđivao, drugi gubio, a smatra se jednim od najboljih.



      5
      5

      0
  3. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Bome ovi iz Mercedesa se stvarno trude prikazati Bottasa kao relevantan faktor u borbi za naslov. Prije će Hajduk osvojiti HNL nego Bottas vozački naslov u F1..



    9
    8

    1
  4. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Hamilton ima jos samo 1 godinu sigurnu do promjenevpravila a ovaj priča o naslovu.znas kada če mu dopustit mercedes to.nikad a ni onda



    2
    2

    0
  5. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Dok si sa Lujom,nažalost ni nečeš.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.