Palmer: Hamilton je učinio da Bottas izgleda kao prosječan vozač

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 52 komentara

Bivši F1 vozač Jolyon Palmer kaže da su performanse Lewisa Hamiltona ove sezone učinile da Valtteri Bottas izgleda kao “vrlo prosječan” vozač.

Bottas je pobijedio na prošloj utrci u Americi pretjecanjem Hamiltona na stazi dok su vozili na drugim strategijama, ali je Lewis svejedno osigurao svoj šesti naslov.

To je Britancu bila deseta pobjeda sezone, dok ih Bottas ima samo četiri. Što se pole positiona tiče – tu je Finac uvjerljiviji, s omjerom 5:4.

“Potpuno je uništio konkurenciju i učinio da Bottas izgleda vrlo prosječno. Da, imao je tu i tamo loš dan, ali nemojmo zaboraviti da je Valtteri Bottas vozač svjetske klase. Hamilton ga je toliko porazio da smo se u jednom trenutku čak upitali zaslužuje li Bottas uopće biti u Mercedesu.”

“To je zbog toga što je Hamilton potpuno uništio konkurenciju. Osvojio je samo četiri pole positiona, ali 11 pobjeda… Bio je senzacionalan.”

“Formulu 1 je odveo na neki sasvim novi nivo i svi ti Verstappeni i Leclerci će morati jako poboljšati svoju igru da bi dostigli Hamiltonov nivo. Vozač koji je posljednji put ovako unaprijedio igru bio je Michael Schumacher. F1 je bila u određenom stanju. Imali ste Sennu koji je došao i donio agresiju i sirovu brzinu, a onda je Schumacher došao i donio profesionalizam, kao i nemilosrdnost.”

“Hamilton je unaprijedio cijeli sport. Nakon šest titula još se bori na vrhu za sedmu, a za nove vozače to je suludo postavljena letvica.”

Kako rangirate Lewisa Hamiltona?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

52 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Isto je scumi napravio i s bariccelom ??



    12
    12

    0
  2. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Definitivno jedan od najvećih svih vremena, većini će to doći do izražaja tek onda kad se umirovi. A za mene će biti najveći tek kad osvoji 8mu titulu :)



    6
    0

    6
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Je Hamilton zvjer ali kad netko ovako sto provali odmah me uhvati sr…

    “Formulu 1 je odveo na neki sasvim novi nivo i svi ti Verstappeni i Leclerci će morati jako poboljšati svoju igru da bi dostigli Hamiltonov nivo. ”

    Ispada da Hamilton unistava svoju konkurenciju svojom voznjom. Unistio je Bottasa i u 3 godine s njime dovoljno je pogledati broj pobjeda i bodova jednog i drugog. Tu rasprave nema. No Verstapena Leclerca ili Vettela su unistili u prvom redu ekipa Mercedesa sa ovakvim bolidom jer da je Hamilton sjedio u rbu ili Ferrariju a neki od ovih u Mercedesu sad bi picali drugacije price. Hamilton da nesjedi u Mercedesu ne bi bio prvak i amen jer konkurencija je konkurencija na svega par utrka godisnje.



    12
    3

    9
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Realno , Leclerc jos nemoze ni po sibice ici Lewisu a kamoli da ih stavljamo u istu recenicu. Decko tek krenuo u F1 i da netko vec kaze da je jednak Lewisu je , u najmanju ruku , neozbiljno. Max je nesto vise u F1 ali niti on se nemoze mjeriti sa Lewisom.



      17
      11

      6
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        slazem se, ni lewis u prvim godinama nije bio na razini alonsa npr pokazao je zavidnu brzinu ali je radio greske, bio nekonzistentan, manjak motivacije…ali to ga je izgradilo u vozaca kakav je sad. Tako da te faze moraju proc lec i ver i ne sumnjam da ce u buducnosti biti svjetski prvaci ako budu sjedili u pravom bolidu.



        1
        0

        1
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Slažem se da je od svih vozača Hamilton najkompletniji, ali realno to nije ni teško jer vozi najdominantniji bolid u F1, ima za kolegu finskog Barrichella, a konkurenti nisu na razini iz raznih razloga. Vettel se psihički stabilizirao, ali ga sad prate pehovi(Rusija i SAD), Leclerc je još nezreo u nekim stvarima unatoč brzini, želji te shvaćanju pogrešaka, a Max…on je jednostavno Max.



        4
        2

        2
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Leclerc i Max nisu imali priliku dokazati se protiv Lewisa.



        3
        1

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Daj im Lewisov bolid a Lewisa prebaci u njihov. Pa pusti ih u tim odnosima snaga bolida 6 godina pa bi onda pricali tko moze s kim u kakvu recenicu. Isto tako Lewis nije mogao u istu recenicu sa vettelom dok je ovaj vozio rb koji nije ni blizu bio dominantan kao Mercedes nakon 2014. To su zablude da su oni neki cudotvorci. Button je dokaz da se moze do naslova ako imas dominantan bolid . Alonso u mclarenu nije mogao nista a s ferrarijem je vozio 2010 i 2012 vanserijske sezone. Ako nemas auto za titule bio ti 100 puta glavom i bradom lewis hamilton prvak biti neces. Amen



        7
        1

        6
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Naravno da nemozes sa najsporijim bolidom do titula. Ali pravi omjer snaga bi bio kada bi Lewis i ovo dvoje bili u istom bolidu. A ne npr Lewis u RB a Max u Mercu. I da stavis njih u isti bolid kao Lewis , danas , nema sanse da bi ga dobili. Kazem danas , za 2 godine neznam kako bi bilo



          2
          1

          1
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ja ne pricam uopce da je itko od navedenih bolji od lewisa, no ovakvoj dominaciji njega je zasuzan u prvom redu mercedes jer kao sto vidis da njega nema ove godine bi i Bottas lagnini bio prvak.



          3
          1

          2
        • fjaka Prikaži

          kako misliš ”button je dokaza da se može do naslova ako imaš dominantni bolid”?

          čuješ li ti sebe? tako ti boga u čem se osvajaju prvenstva nego u dominantnim bolidima?
          u nazad 40ak godina imaš svega 3 naslova u nedominantnom bolidu…znači tek 3 iznimke u tako dugačkom periodu…a tebi je tek button dokaza nešto šta je ustvari pravilo? :roflmao:


          0
          -2

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          E jesi fjaka, dokazao je da i prosjecan tip moze do nslova ako ima dominantan auto. A Lewis ga je imo ni manje ni vise nego 6 godina. I nije isto imat dominantan auto kao schumi koji se svake druge godine posteno namucio za naslov ko i Vettel ili nemati konkurencije 6 godina osim timskog kolege.



          3
          1

          2
        • fjaka Prikaži

          majko isusova pola grida bi s onim brawnom bilo prvak, pola grida bi s ovim mercedesom bilo prvak :rolleyes: button ti prosječan vozač? a da je brawnova dominacija potrajala 5 godina u kojoj bi on skupio 5 naslova onda bi ti bi jedan od najboljih danas? znač ko šta ima ovaj 1 moga ih je imat vrlo lako i 5, ali to je još uvik onaj isti vozač :ne zna:

          pokušavan skužit po kojoj formuli ovde radite selekciju ovi su osrednji ovi su odlični ovi su loši…ali mi nekako neide :facepalm:



          2
          0

          2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        I isto tako je lako biti konzistentan kada znas da bolid ima dobru zalihu snage,pouzdanosti i staza koje ce uvjerljivo pasati tvojem bolidu pa znas da ne moras toliko riskirati kao neki drugi vozaci koji nemaju taj luksuz.



        7
        6

        1
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Kako opravdavas cinjenicu da je prosle godine poslije Belgije 8 trka do kraja,lider sampionata bio Vettel ? Ne razumijem kako je on mogao voditi u sampionatu kada je Mercedes taj tim koji dominira?

      U tada brzem bolidu od Mercedesa,necu reci boljem bolidu,ali Ferrari je tada bio brzi na pravcima,Mercedes nesto malo brzi kroz krivine ….na Monzi,kuci Ferraria,stazi koja forsira samo duge pravce i brze krivine Hamilton sa 3 mjesta pobjedjuje i to pazi.. oba bolida ispred njega su bili Ferrarijevi bolidi???

      Cekaj , Mercedes je 2018 godine bio dominantan bolid,kada se kaze dominantan znaci da mu nema konkurencije,ali je ipak Vettel vodio u sampionatu nakon odvezenih 13/14 trka , bez nekih prevelikih kvarova Mercedesa te sezone, ne razumijem kako je to moguce????



      4
      -2

      6
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Koja je točno tvoja poanta? Da je Mercedes bio inferioran i da je samo zbog Hamiltonovih sposobnosti osvojio naslov? I to dvostruki.

        Jer tako mogu ja tebe upitati kako li je to Ferrari uspio uzeti prvi startni red u Singapuru, na stazi koja po svojoj konfiguraciji itekako više paše Mercedesovom bolidu, a ne njihovom. I pazi to, oba crvena bolida ispred Hamiltona. Kako li je to moguće?

        Momčad koja osvoji 7 godina zaredom i momčadski i vozački naslov je ništa drugo nego dominantna.



        8
        4

        4
        • lukarak Donator Prikaži

          6 godina. Slicno kao i Ferarri na pocetku stoljeca. Jbg necemo se sad praviti da bi Mika osvojio naslov 99. da MSC nije slomio nogu.

          Ali to je upravo i ljepota ovog razdoblja Mercedesa, sto vise hejteri omalovazavaju Hamiltona jer kao vozi dominantan auto pa njegovi uspjesi nisu bitni, to vise seruckaju i po MSCu koji je takodjer u F imao neke dominantne, a neke malo manje dominantne sezone.



          3
          -4

          7
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Ferrari je 2000. bio negdje u egalu sa Mclarenom, čak je par trka prije kraja Mika bio u vodstvu.
          2003. Williams BMW je bio najbolji bolid.
          I koliko god Lewisovi ljubitelji govorili da je ON izvukao 2017. i 2018., MS ima još veće zasluge za izvlačenje titula 2000. i 2003.
          Što se tiče 1999., naravno da bi MS uzeo titulu da nije bilo loma noge.
          Pa Irvineu je falio 1 bod (Michael bi ga u Japanu propustio da je imao bod vise na kontu) za titulu.
          Međutim, to ne znači da je Ferrari bio dominantan bolid (nine bio ni najbolji).
          Međutim to ne mijenja činjenicu da 6 Benzovih bolida (2014-2019) za pola koplja (u prosjeku) iznad 6 Ferrarijevih bolida (1999-2004), u prosjeku
          Dakle, 4 dominantna bolida + 2 najbolja bolida, spram 2 dominantna bolida, 1 najboljeg bolida, 2 bolida u egalu i 1 drugog bolida po kvaliteti u sezoni.
          Kao ni činjenicu da je Michael odrao guzicu da se Ferrari vine u visine, te se 2x borio za titulu (i gubio je) sa bolidima koji se realno nisu trebali boriti za titulu (riječi Rossa Brawna, ne moje), dok je Lewis došao na gotovo, a 2013. je samo odradio završne pripreme u vidu onog (tajnog ) testa Pirrelijevih guma.



          12
          8

          4
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          vekinator , moja poanta je da Mercedes ne uzima titule jer su oni dominantni pa im niko nista ne moze,vec 2-3 sezone su prva 3 bolida u manje od 3 desetinke,sto nije nenadoknadiv zaostatak. Nego je poanta da je Mercedes jednostavno bolji tim od ostalih , da je Hamilton bolji vozac od ostalih i da to pravi razliku , a ne to sto je Mercedes u fabrici sastavio dobar bolid i sad samo gledamo klasicne egzekucije na stazi. Ja kao njihov fan se svaku trku itekako priboajavam konkurencije,jer ona uopste nije losa kakvom je vi predstavljate.



          1
          -3

          4
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          NRteam44LH

          Pa kako ne uzima? Kako bi drugačije Bottas onda bio ispred i Vettela, i Leclerca, i Verstappena, koji su svi redom za koplje bolji vozači od njega, ako nema dosta bolji bolid?
          To što je Red Bull na dvije-tri utrke unutar par desetinki, a Ferrari na cca pola utrka tako, ne znači da Mercedes nije za koplje bolji bolid, jer jest.
          I opet, unutar tih 3 desetinke su možda na kvalama, u utrci nisu ni blizu tome. I ne, nije samo zbog maestralnog Hamiltona, jer je i Bottas redovno bio prvi ili drugi.

          Ovo da se svaku utrku pribojavaš u utrci mi je smiješno, nešto u rangu kad Toto kaže da je Ferrari najbrži za neki vikend, pa ih oderu ko gladan šniclu.



          2
          2

          0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Vettel je vodio zaključno sa 10. trkom u prvenstvu, a ne sa 13./14.
        Benz nije prošle godine bio dominantan, bio je malo bolji (koliko god to neki osporavali), naročito u tom drugom dijelu sezone.
        Ali @vekinator je pretpostavljam, mislio (uostalom kao i ja) na činjenicu da je serija Bnezovih bolida od W05 do W10 ubjedljivo najbolja ikada. Plus ekipa koja radi ko švicarska urica.
        A to još mogu podebljati sa 7 dvostrukom titulom naredne godine (@vekinator, još uvijek nisu uzeli 7 :mrgreen: )



        3
        0

        3
        • fjaka Prikaži

          pa ’99 bi irvine bio prvak da se ferrari nakon udesa schumachera nije okrenio sljedećoj sezoni.
          dalje spominješ totalno nebitnu stvar u svemu da ga je schumacher propustio…a koliko je puta njega barichello?
          dalje zamisli da je od samog početka bilo sve podređeno irvinu.

          okreni ovako okreni onako irvine prvak. u ferrariu jednostavno nisu virovali da irvine može do prvaka…glavni razlog zašto i nije posta prvak.



          3
          -2

          5
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          A zamisli da se Mercedes otpocetka podredio rosbergu ili bottasu.



          3
          1

          2
        • fjaka Prikaži

          bili bi oni prvaci. toto se lipo zahvalio rosbergu tako šta je jedne sezone okrenia prekidač na njega…



          1
          -1

          2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Kako ti meni mozes objsniti da je gotovo u svakoj sezoni hibridne ere drugi mercedesov vozac bio ispred ostalih izuzev bottasa lani? Ferrari je bio lani konkurentan da monze no nakon toga su imali drstican pad gdje ih je Mercedes izdominirao do kraja sezone sto je bilo vise nego dovoljno za nasov. Uzeo si jedini period u hibridnoj eri gdje je jedna ekipa bila konkurentna pola sezone Mercedesu. Sto je ostalim godinama?Ferrari je ove godine osvojio 3 utrke a Rb 2. Cak je i Bottas uvjerljivo drugi. To nije do vozaca koliko do superirnog boida jer smo vidjeli lani kad je konkurencija ipk bila blize da je Bottas bio totalno izgubljen. P kad tu dodas momcad mercedesa, strategije i bottas koji je uvijek spreman bcati se na glavu za Lewisa u takvim uvijetima bi par top vozaca takoder uzimala naslove ko i Lewis. Je najbolji, ali ima i najbolji bolid s najboljom momcadi i njboljim wingmnom. Sve ostalo su subjektivn misljenja. Ja ne navijam za ni jednog od njih . Dok je sto se tice prosle godine po meni vise vettel podbacio nego lewis bio superioran. 5 piruta i ono izlijetnje u njemckoj je itekako olakslo put Lewisu do titule s tim da mu oni priznjem da je odvezao vrhunski kad god je izgledao u teskoj situaciji. Da docaram kakva je konkurencija lewisu , je njbolji podatak da Vettel nije pobijedio od belgije 2018 do singapura 2019. Leclerc je lapio 2 teske pobjede i kimi jednu i to je sve od Ferrarija u zdnjih 27 utrka. Max je tkoder iscupao neke pobjede na stazama koje su bile ok za RB no to je premalo da pricamo o nekoj velikoj konkurenciji za lewisa vn mercedesa.



        2
        -2

        4
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Ti si pisao gore da su sve Hamiltonova dostignuca zbog bolida, i da bi svako isto napravio u takvom bolidu. Sto ipak nije tacno,zato ti postavljam primjer prosle godine,kada je Hamilton uzeo titulu vise na svoje vozacko umjece nego na snagu Mercedesa,uopste sezona nije bila dominantna,svojim super voznjama je zasluzio titulu. Kada kazes bilo koga stavi u taj dominantan bolid,zanima me kako bi Bottas prosao te 2018. Pogotovo kakavu bi tek borbu za titulu gledali ove godine,jer su u jednom trenutku kada izuzmemo Hamiltona, Bottas,Seb,Leclerc i Max bili zajedno u manje od 100 bodova,ali ih je Hamilton sviju oduvao i ucinio sezonu po pitanju vozacke titule ne zanimljivom. Tako da jeste ipak do vozaca,tako da one tvoje gluposti stavi bilo koga u dominantan bolid on ce biti prvak ne piju vodu. Evo stavili smo ove godine Hamiltona u taj bolid da borbe za titulu i nije bilo,dok npr da smo imali Bottasa u tom bolidu bez Hamiltona,borbe bi itekako bilo.



          4
          0

          4
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Procitaj jos jednom napisno. Gdje to pise d bi bilo tko osvojio nslove? Top vozaci su bilo tko?



          2
          -1

          3
        • lukarak Donator Prikaži

          2017 i 2018 je Vettel bio drugi. Na pola sezone je bio vodeci u oba slucaja, kakva je to dominacija? 2014 do 2016 je drugo, tad su imali dominaciju kao i RB 2011 i 2013 ili F 2002 i 2004.



          2
          0

          2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Mercedes je i statisticki najdominantniji tim i bolid ikada a Hamilton koliko god titula imao i nije bio neki relevantni faktor dok nije dobio 1s po krugu bolji bolid u 2014 pa na dalje. Najbolja voznja i zasluga su mu 2018 a ostalo su bili 2 koraka ispred prvih pratiteljah. Razlika je nesto manja ali kako su drugi rekli pogledaj brojke pa vidi koliko je to Ferrari bio “brzi”



        5
        -1

        6
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Istina koju rijetko tko prihvaca. Do 2014 je u 6 godina jednu titulu osvojio vise srerno nego spretno. U ostalim godinama domincije Red bulla je bio nebitan faktor ma stazi. Je najbolji zadnjih godina ali vozi najbolji auto ikad u F1 u nakduzoj dominaciji do sada. Da bi zakljucili o cemu pricamo pogledajte brojke Lewisa do 2014 i nakon.



          10
          6

          4
        • lukarak Donator Prikaži

          Bio je nebitan faktor na stazi, a 2007. je izgubio za bod, 2008. dobio za bod, , 2010. je bio u matematicki u igri do zadnje trke, 2011. i 2013. je bila RB sezona i 2012. je imao 6 odustajanja. Plus sto je u svakoj od tih sezona ostvario barem po pobjedu.



          2
          -1

          3
  4. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Zato što i je prosječan vozač…



    8
    2

    6
  5. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Meni bi osobno bilo drago,makar do toga ne moze doci,da se jednom zamjene vozači iz dvaju ekipa pa da vidimo kako stvari stoje,jer nije sve u “upali i vozi”
    Kako nekoji pišu ovdje.Svaki si nastimava bolid,a ne samo iz boxa.Sta bi bilo da bi bilo.
    Hamilton zamjeni bolid sa RB i odvozi recimo bolje vrijeme od Merca.Cisto ono da se vidi kako stvari stoje i onda bi bilo opet nekih ludih izjava kao ova moja,to je nemoguće naravno.



    4
    0

    4
  6. Daniel Ricciardo
    _bataziv_0809 Prikaži

    Botas i Barikelo uopce nisu uporedivi. Ovaj drugi ima samo 2 (slovom i brojem dvije) pobjede u situaciji da je Sumaher zavrsio utrku i da u tom trenutku jos nije osigurao naslov prvaka. Jedna od te dvije pobjede je Japan 2003 kad je i na taj nacin pomogao Sumaheru da osvoji naslov-ostavio mu jedinog konkurenta Kimija iza sebe. Tako da nemojmo vuci paralele gdje ih nema.



    5
    1

    4
  7. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Na stranu sto je botas u mojim ocima prosjecan vozac.. Cak i na stranu sto je lewis odlican(iako ga ne volim).. Meni je naj bitnije to sto jebeni palmer koji je niko i nista u svijetu f1 kaze to sto kaze.. E sad ja vjerujem, da je bog ipak najbolji svih vremena, da je bog taj koji je zasluzan za sve meckine i osobne trofeje.. Bog je btw Hamilton, bar ga ja tak zovem zbog ekipe sa sky sporta jer do drugog zakljucka ni nemogu doc nakon njihovih komentara.. Ugl kao nije dostansto vilnev jede govna, sad su dosli jos ovakvi poluproizvodi od vozaca davat izjave.. Jos nam fali berni da baci koju pametnu



    1
    -4

    5
  8. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    A Hulk je učinio da ti u onom Renaultu izgledaš kao Carmen Jorda…



    8
    7

    1
  9. Charles Leclerc
    neno01 Prikaži

    dobar vozac i to je to,plus f1 koja je sve podredila mercedesu od kaznjavanja drugih da bi se hamiltonu pomoglo,a ne kaznjavanje njega kad je trebao bit kaznjen.od guma koje se mjenjaju u korist mercedesa u pola sezone,da bi se odmoglo ferrariju.



    7
    5

    2
  10. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …u prijevodu pokušajmo motivirati bottasa za još jednu sezonu nošenja kanti s vodom…



    3
    3

    0
  11. Mercedes
    brmbrm Prikaži

    Shumi nije imao dominantan bolid 94,95 pa je uzeo titule.Ima tu i do umeca vozaca…


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.