Marko: Za Ricciarda nema mjesta kod nas čak i ako Renault od iz F1

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 19 komentara

Helmut Marko tvrdi da za Daniela Ricciarda nema mjesta u Red Bullovoj obitelji čak ako i Renault odluči otići iz Formule 1 na kraju ove sezone.

Renault je preplavljen skandalima, izgubljen je jedini kupac motora, rezultati nisu impresivni, što bi u kombinaciji moglo dovesti do odlaska iz sporta. No, angažman Dirka de Beera i Pata Frya je znak da to možda i neće biti slučaj. U prilog ostanku ne idu glasine koje kažu da nova direktorica Renaulta Clotilde Delbos ne podržava Formulu 1.

U Austinu je prije tjedan dana Liberty Media s FIA-om navodno razgovarala o opciji da Renault ode iz F1, što bi značilo da Daniel Ricciardo i Esteban Ocon ne bi imali vozačko mjesto za 2020.

Marko kaže da ga se to ne tiče previše:

“Mi imamo vozače pod ugovorom, nema mjesta za nove.”


Odgovor

19 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Koja pušiona.. Toliko love su već uložili i sad dođe neka baba i sve ukine.. Cirkus.. I za 5 do 6 godina opet dođe netko treći i sjeti se da bi opet ušli u F1 i opet sve ispočetka.. Ovo mi liči na našu državu.. Neznaš tko pije a tko plaća.. Ali stvarno bi bila šteta da izađu iz F1.. Posebno zbog Ocona i Riccija..



    20
    20

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nema veze. Imat cemo obrnuti grid, cemu panika?



    11
    11

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Al mi ovi stari seronja ide na jetru.ali da renolu ide loše ide. ?



    2
    -9

    11
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Alal pljušte izjave dotore-a Marka…….. njemu je nešto krivo za ove vozače koji su otišli iz Red Bulla



    5
    3

    2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Možda tako zvuči kad pročitaš naslov. Pomisliš da se nešto inati. Ali kad pročitaš citat, vidiš da je samo odgovarao na pitanje. A odgovor nije ništa drugačiji nego kad su ga pitali za Hulka…



      2
      2

      0
  5. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Pile naopako spremaju nešto za 21g.


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    i Ferrari i Renault out, pa neka se mecka i Red Bull trkaju. :) mislim da bi to najbolje bilo za F1. i onako se pravila i gume spremaju za njih. :) volio bih da Ferrari istupi iz F1, pa da vidimo Mecku i njenog vozaca u totalnoj dominaciji pred polupraznim tribinama. :)

    Forzza! :)



    3
    -8

    11
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Čim je sudjelovanje u F1 tema za Upravni odbor korporacije – ne valja.
    To znači da će prije ili kasnije odlučiti kako neće više sudjelovati.

    Zamisli si da VW svakih 2-3 godine odlučuje hoće li dalje proizvoditi automobile ili zatvaraju biznis.



    5
    5

    0
  8. avalon Prikaži

    puno pošteniji je bija pristup BMW – a , toyote . ulagali su puno , nisu vidili računicu u omjeru uloženo & dobiveno , otišli i nikad nisu najavljivali ponovni povratak . i renault i honda su mi išli na kur svojom politikom toplo – hladno . dođu pa otiđu pa se opet vrate . pri tom mi renault više ide na kur . u 23 sezone su 2 X odustajali , honda jednom u 8 sezona . mislim na tvorničke timove jer npr renault je poprilično konstantan šta se tiče dilanja motora iako su i tu imali 2 “pauze” . honda je tu nedosljednija .. 3 “pauze” . neki relativno lako odustanu iako su financijski jaki , a neki su se borili do “zadnje kapi krvi” ( npr minardi , jordan , sauber koji je proda tim BMW – u pa ga ponovno otkupija ) da bi opstali iako su financijski bili u banani . znači li to da su stari minardi , jordan , peter bili istinski zaljubljenici , a toyota , renault , BMW , honda tek “trgovci” ? ne cvitaju ruže ni financijske ni rezulatske williamsu pa se ipak “grče” da ostanu i opstanu . OK , nabrojani “siromašni” su bili ili su privatni timovi ( williams ) , a honda , toyota , BMW bogati timovi močnika auto industrije i niko ne voli gubit novac bez značajnih rezultata ( uz iznimku honde u “onom” McL ) ali nisu ni “mali” volili gubit no ipak su se borili do neizbježnog kraja . renault nije “sirotinja” , iza njih stoji i država ( mislim da je 25 % vlasnik renaulta ) , a ne znaju bi li pišili ili kakili . iskusni su i znali su šta ih čeka i u takmičarskom i financijskom segmentu . ako su se ovako “pripremili” za povratak onda mislim da im je projekat loš , a dosadašnja izvedba poprilično tanka iako imaju vrlo solidnu PU šta dokazuje McL mada ima neiskusniju vozačku postavu od renaulta . mislim da su vozači renaulta zakazali jer početnik norris ima 4 boda više od hulkenberga , i 5 manje od ricciarda . možda renault u odnosu na McL , a s obzirom na rezultate ima problema sa šasijom jer PU je ista ? dolaskom fry – a i de beer – a bi se i taj problem moga počet pozitivno rješavat samo treba imat strpljenja . možda bi im McL treba bit primjer ?



    2
    0

    2
  9. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Da da, tko još vjeruje ovom dedi nakon izjava kako vjeruju Gaslyu pa ga šutnu nakon slijedeće utrke.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.