Horner nahvalio Albonov nastup u Austinu

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 2 komentara

Alexander Albon proživljava najsvjetlije trenutke svoje kratke F1 karijere. Vozač je koji iz tjedna u tjedan prima vjerojatno najviše pohvala za svoje vožnje od svih vozača na gridu, kako od kolega vozača, tako i od svoje momčadi. Ništa različito nije se dogodilo ni nakon njegovog nastupa na VN SAD-a.

Njegova utrka u Austinu započela je vrlo loše te je, nakon što je u prvom zavoju završio “u sendviču” između Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza, odmah morao ići u boks na promjenu prednjeg krila. Međutim, Alex se nije dao omesti i započeo je proboj sa začelja poretka, koji je rezultirao 5. mjestom u cilju i nastavkom impresivnog niza završavanja svake utrke za Red Bull između 4. i 6. mjesta.

Šef Red Bulla Christian Horner za Autosport je komentirao još jedan izvrstan nastup mladog Tajlanđanina:

“Alex je još jednom odradio iznimno dobar posao. Mislim da je u prvom zavoju jednostavno bio žrtva okolnosti, jer ne znam kako je mogao izbjeći tu situaciju. Kada je izašao iz boksa, bio je poprilično iza ostatka poretka, ali je tada nekoliko krugova bio najbrži na stazi. Također, njegov proboj kroz promet je bio fenomenalan.”

“S obzirom na strategiju tri ulaska u boks, prošao je Carlosa Sainza tri puta na stazi. Vrlo je odlučan u svojim pretjecanjima te je učinkovit u nadoknađivanju pozicija.”

“Ima dobar osjećaj za ponašanje bolida i sada je već došao do šeste pozicije u poretku vozača nakon samo sedam utrka s nama te nas nastavlja impresionirati svojim napretkom.”

Ono što mnoge čudi je činjenica da, usprkos svim pohvalama upućenim Albonu, njegovo mjesto za sljedeću godinu još uvijek nije sigurno, a na takve primjedbe se osvrnuo i Horner:

“On radi dobar posao. Ne moramo raditi nikakve užurbane odluke jer su sva četiri naša vozača pod ugovorom za iduću godinu. Bit ćemo strpljivi i kada dođe pravo vrijeme donijet ćemo odluku.”

Albon je još uvijek u situaciji da od njegovog dolaska u Red Bull ima više bodova od momčadskog kolege Verstappena, tako da je naizgled savršeno rješenje za austrijsku momčad koja traži idealnog drugog vozača kao potporu Maxu. Njegova konstantnost u izvedbama značajno doprinosi boljoj poziciji na konstruktorskoj tablici, što Red Bull i traži otkako je Daniel Ricciardo odlučio prijeći u Renault.

Uskoro možemo očekivati i objavu Albonova ostanka u seniorskoj ekipi 2020. godine, a do tada treba vidjeti može li se Alex uključiti u borbu za postolje u posljednje dvije utrke ovogodišnje sezone Formule 1, na Interlagosu i Yas Marini.


Odgovor

2 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    mali je jako uvjerljiv i jako konzistentan. uz maxa će napredovati jako i pitanje je da li se neće boriti za naslov za 3-4 godine ako se stvar sa bolidima ujednači.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.