Verstappen većinu utrke vozio s oštećenom podnicom

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Iza Red Bulla je vrlo uspješan američki vikend, posebno što se tiče Maxa Verstappena koji je utrku završio bez većih incidenata, što je za njega rijetkost u jesenskom dijelu sezone. Međutim, austrijska momčad objasnila je kako je Max mogao biti još brži, da već na samom početku utrke nije oštetio bolid.

Šef Red Bulla Christian Horner osvrnuo se na vikend u Teksasu:

“Imali smo poprilično uspješan vikend, kvalificirali smo se tek nekoliko stotinki sekunde iza pole positiona, a moglo je biti i bolje da Max nije izgubio veliki dio stražnjeg dijela podnice vrlo rano u utrci. Rub prednjeg krila je oštećen u dodiru s Bottasom u prvom zavoju, za što ne znamo točan uzrok.”

“Od petog kruga utrke primijetili smo velike promjene u balansu bolida, a kasnije smo otrkili veliku rupu u podnici. Teško je reći koliko je to utjecalo na performanse bolida, ali sigurno je utjecalo na veću potrošnju guma zbog značajne promjene u samom balansu.”

“Max je bio blizu Lewisu na kraju, ali nažalost kombinacija bolida zaostalih za cijeli krug i žutih zastava je onemogućila bilo kakav pokušaj preticanja.”

Probleme je u bolidu osjetio i Verstappen:

“Dosta sam se mučio s preupravljanjem bolida. Na početku mi je rečeno da je problem samo u prednjem krilu, ali nakon utrke sam vidio da mi nedostaje velik dio podnice, što me sigurno koštalo dosta vremena po krugu. Ne znam kada se to dogodilo, ali vrlo brzo sam u utrci osjetio čudno ponašanje bolida, koje se nije događalo ranije.”

“Tu nismo imali sreće i mislim da smo mogli biti još jači.”

S obzirom da se Alex Albon suvereno probio kroz cijeli poredak nakon dodira sa Sainzom na početku utrke i završio na 5. mjestu, a Max je osjećao da može i bolje od trećega, čini se da se forma Red Bulla popravlja. Očito osjećaju da imaju još mjesta za napredak te će sigurno puni samopouzdanja ući u sam kraj sezone, ciljajući i na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u Brazilu i Abu Dhabiju.


Odgovor

1 komentar

  1. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Kakva vozacina, s ostecenom podnicom i mislju o Ferrarijevom motoru u glavi, on napada Mercedese za drugo mjesto ?



    17
    12

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.