Verstappen odgovorio Hamiltonu i Vettelu: Njihove kritike znače da sam im ušao u glavu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 45 komentara

Red Bullov Max Verstappen je odgovorio na komentare Lewisa Hamiltona s konferencije za novinare nakon prošle utrke u Meksiku. Podsjetimo, Hamiltona su novinari pitali utrkuje li se drukčije kad je pokraj njega Verstappen na što je Lewis odgovorio da da. Dodao je da je njemu potrebno ostaviti više mjesta i da je “magnet” za incidente. Nakon Hamiltona je isto pitanje dobio i Sebastian Vettel, ali nije ništa dodatno obrazlagao nego se samo složio s Lewisom.

Verstappen je komentirao:

“Mislim da je iz moje perspektive to pomalo smiješan komentar… Mislim da se žestoko utrkujem, ali pošteno.”

“Mislim da to nije korektno. Ali, lako je spuštati nekog drugog. S moje strane sve je u redu.”

“Uvijek je pozitivno kad oni pričaju o vama jer to znači da ste im ušli u glavu. Ja se fokusiram na svoju vožnju i to je sve što imam za reći.”

“S naše strane – nemam potrebe negativno komentirati druge ljude na konferenciji za novinare. Prije svega, mislim da to pomalo pokazuje manjak poštovanja. Ja se više volim boriti na stazi, to volim.”

Gledajući zadnje četiri utrke – Verstappen se u Meksiku sudarao s Hamiltonom, Bottasom i Magnussenom, utrku prije u Japanu s Charlesom Leclercom, u Italiji sa Sergiom Perezom i u Belgiji s Kimijem Raikkonenom.

Također, u Meksiku je izgubio već osvojeni pole position nakon što nije poštovao žute zastave u zavoju gdje je Bottas razbio svoj bolid:

“Gledajući unatrag – nisam trebao dovršiti taj krug jer sam već bio na poleu. U tom trenutku ne znate što drugi dečki rade, ne znate poboljšavaju li oni svoja vremena, jesu li bolji od vas…”

“Nisam vidio žute zastave, poboljšao sam krug, a ubuduće ću usporiti čak i pod rizikom da su neki drugi prošli prije žute zastave i poboljšali vrijeme jer im se posrećilo.”

“Što je – tu je. Trenutno nismo u poziciji da se možemo boriti za pole position na svakoj utrci pa je logično da sam uživao u tom trenutku.”

Top 5 utrka Maxa Verstappena


Odgovor

45 komentara

  1. Rolex
    ST4bell Prikaži

    Normalno da in je uša u glavu, kad in je prethodno više puta(pogotovo Vettelu) uša u getribu,podnicu, zadnje krilo, poluosovinu,prednje krilo……



    36
    33

    3
  2. Grgastrga Prikaži

    …hahahahahahahahaha… -mali đe uđe ušo je (pazi: u glavu im je uš’o) – Elvis has entered the building… koji panj je taj dečko, nemrem verovat… strašno… -da mu nije tateka, nebi taj tomo vinkovića u zrinjevcu pelal po livadi- kakva mrtva formula… -nepotizam se uvukao u sve pore društva- jbt- Kranjčari su za ove Ferštapene mala deca…



    10
    -4

    14
  3. Ferrari
    vekinator Prikaži

    “S naše strane – nemam potrebe negativno komentirati druge ljude na konferenciji za novinare. Prije svega, mislim da to pomalo pokazuje manjak poštovanja. Ja se više volim boriti na stazi, to volim.”

    Kome lažeš Verstappene. Nakon svakog incidenta puna su ti usta drugih vozača. Bio ti kriv ili ne.



    25
    22

    3
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      IStina i on zna uprit prstom i reci da je taj i taj vozac zatvorio vrata, nije gledao ili ovo ili ono. Hamilton i Vettel su isli dalje i komentirali njegov stil i kako kad si u dvoboju s Maxom kako moras bit vise nego inace oprezan, dat mu vise mjesta, da je agresivan, nepazljiv itd. A to je po meni puno nizi udarac nego kada Max da neki komentar u kojem se osvrne samo na trenutnu utrku.
      Drago mi je vidit Vettela i Hamiltona zagrljene poslije utrke, sve divno sve krasno, respekt. Ali zelim i neka hardcore rivalstva koje nismo dugo imali u F1, u hibridnoj eri mozda samo 2016. Rosberg i Hamilton ali ni to nije bilo nes spektakularno.



      5
      -6

      11
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Hah, niski udarac..pa nije da su lagali. Definitivno je brz, ali prečesto ulijeće u pretjecanja gdje nema mjesta ili ga ima samo ako izgura drugi bolid.



        9
        8

        1
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Bit će uskoro hardcore između Leclerca i Verstappena. A slijedeće sezone ovisi sve o tome hoće li Ferrari nastaviti u smjeru s druge polovice sezone (s manje grešaka). Ako se to dogodi bit će rivalstvo najmanje Hamiltona, Leclerca i Vettela. A Verstappen ovisno o razvoju Hondinog motora (bez obzira na njegovu sirovu brzinu teško da može nadoknaditi nedostatak snage motora u vidu cijele sezone).



        1
        0

        1
        • Clay Regazzoni
          Ber Prikaži

          Biti će zanimljivo, već Merc i RB žele odgoditi pravilnik, Ferrari ne..
          Možda nisu toliko spremni?


          0
          0

          0
        • Ferrari
          vekinator Prikaži

          Logično mi je to zapravo.
          Mercu odgovara da im se dominacija nastavi jer su po trenutnom pravilniku i dalje ispred svih u pitanju razvoja bolida.
          A Red Bull aerodinamički ima odličan bolid, jedino čime kaskaju je motor. Očito smatraju da bi ta godina bila dovoljna Hondi da imaju motor u rangu Ferrarija i Mercedesa.


          0
          0

          0
      • Po Plinu Prikaži

        minusi su od hejtera isprogramiranih od jednako tako uspješnih roditelja…hejt je bolest a ovi svi misle da su nešto pametno rekli.
        koliko su udaljeni od istine vidi se po power rankingu na ozbiljnom portalu gdje je max pao na 2, mjesto tek nakon meksika.
        stručnjaci vs hejteri to je razlika kao između doktora i zemuničara bez ijednog razreda osnovne škole



        6
        -9

        15
        • Dietrich Mateschitz
          Ante Vetma glavni urednik Prikaži

          minusi su od hejtera isprogramiranih od jednako tako uspješnih roditelja

          Možeš li pojasniti malo ovo?



          11
          11

          0
  4. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    Idealna mu prilika da uči od lecleca jer je frajer kralj, meni osobno poslije Mike i Kimija brutalan vozač kad pogriješi prizna, čak i kad nije kriv pokrije se ušima, navijač sam Mclarena ali nekako mi se jako
    sviđa kao vozač leclerc



    10
    3

    7
  5. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ovaj je decko neizmjerno dobar vozac, ali i neizmjerno… “nije pametan”. ?



    16
    14

    2
    • Po Plinu Prikaži

      zaista…u 22. je postigao manje od svih vas do sada u životu,



      4
      -16

      20
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Ovakvi su mu jaki. Zato jer je to Max , jer vozi F1 itd itd. Zato je bolji od svih nas na ovom portalu ? Pa makar on bio budala on je bolji od nas ?



        13
        12

        1
        • Po Plinu Prikaži

          da li si kompetentan to procjenjivati? možda si i selektror,general i premijer u istoj osobi?
          glupan nema reakcije (brze) a to je direktno vezano sa kvocijentom inteligencije. Iz toga proizlazi da su svi vozači u F1 iznadprosječno inteligentni ljudi…ali je apsolutno druga stvar što novinari objave.

          uglavnom…ne sjećam se baš da je netko na konferencijama ili intervjuima bio izrazito glup da bi se to moglo okarakterizirati kao jako glupo, jer svatko ima pravo na svoje viđenje…Freudeovi…bar pročitajte neku knjiguz iz psihijatrije i psihologije pa se tada nakon nekog realnog znanja upuštajte u kvalifikaciju onoga što sad ne razumijete



          3
          -14

          17
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Ja treunutno ne branim niti Maxa niti ikoga drugoga. Samo kazem da nije uredu pisati , izmedu redaka , da je on bolji od nas zato jer je do svoje 22 god postigao vise od nas.



          8
          7

          1
        • Po Plinu Prikaži

          Mclaren AlkY

          ne branim niti ja ali me smetaju hejteri jer oni mrze sve, pa i sebe

          realno je da samo max utrke zadnjih godina čini ultra napetima…tamo gdje je u totalnom deficitu-utrke su bile mlaka voda i procesijske.

          volio bih da mi ijedan sveznadar na portalu objasni…koliko je vozača uspjevalo pasti na začelje i pojaviti se na podiju ? sjećam se mansella, senne, šumija ne znam za alonsa kojima je to uspjevalo samo jednom a maxu nekoliko puta u rasponu do 4 mjesta. u tom kontekstu ima ih još poneki….a to govori da se razgovaramo o rijetko velikom vozaču



          1
          -12

          13
        • Ferrari
          nelinjo Prikaži

          Zadnji mi pade na pamet Sebastian Vettel u Njemackoj! ?



          10
          10

          0
        • avalon Prikaži

          Po Plinu… brze reakcije su direktno povezane sa IQ ? ma da , baš mi je to jednim mailom potvrdija sam stephen hawking . sa IQ od 160 je ima jako brze rerakcije . da je nekako “skupit” stephena , einsteina ( IQ između 160 i 190 ) da vincia ( IQ između 180 i 190 ) , kasparova ( IQ 190 ) pa im još pridružit iz svita filma npr lundgrena (IQ 160 ) , james woodsa ( IQ 180 + ) kakve bi to trke bile mada bi se pobjednik zna unaprid …. bija bi to william james sidis kojega smatraju čovjekom sa najvećim kvocjentom inteligencije u povjesti = IQ 250 mada bi mu najvjerovatnije max uspješno parira . ipak , priznajem da se ne mogu miriti sa doktorima – amaterima koji su pročitali više od jedne knjige iz psihijatrije i psihologije jer ja nisam nijednu no neki ljudi koji su kvalificirani , koji izdaju radove na tu temu pišu kako ima više vrsta inteligencije … npr verbalna , matematička i logička inteligencija , vizualna , tjelesna , glazbena , duhovna itd . analogno tome logično bi bilo da postoji i više vrsta gluposti ali naravno nisam kompetentan ( zbog nenačitanosti kniga iz psihologije , psihijatrije , psihoanalize ) tvrdit ovo . samo bi laički nadoda , a s obzirom da je brzina vezana uz inteligenciju da su gotovo svi sportaši genjalci osim šahista jer oni dugo razmišljaju prije reagiranja tj sporo reagiraju . ali za šah i nije potrebna neka inteligencija zar ne ? pitam se treamo li uopće komentirati F 1 , trke , vozače jer se bez nekakvog realnog znanja upuštamo u kvalificiranje , a da prije toga nismo ( bar neki ) pročitali neku knjigu na tu temu , a i nikad nismo sjeli u bolid , a bez tih znanja , spoznaja … jbga , ovakvi portali nam i nisu potrebni jer ništa ne znamo o tematici koju svakodnevno komentiramo . glupan nema brze reakcije ? a reflekse ? šta piše u knjigama o tome i koje bi nam preporučija da se malko educiramo ? i šta je to uspjeh u životu , kako se valorizira ? kroz novac npr ? ako je kroz to onda max postiga više od recimo svih nas samo …. pitanje je kakve je životne ciljeve postavija sebi svak od nas ? ako bi se dalo zaključit da je max postiga sa 22 više od nas i da smo u pogledu “uspješnosti” mi za njega male bebe onda je on mala beba u odnosu na npr za zuckenberga koji je već sa 20 pokrenija facebook ili gates ( btw IQ 170 = jako brze rakcije :) ) koji je sa otprilike 20 krenija u računalne vode . zanimalo bi me mišljenje ove dvojice , misle li da su uspješni u životu jer kroz financije , “slavu” evidentno jesu no uspješnost izražena kroz novac , slavu , titulu(e) itd je tek segment ( od mnogih ) uspjeha ali za one koji sve valoriziraju kroz navedene “stavke” svi koji imaju stabilno zanimanje , zdravu , harmoničnu obitelj , bogat društveni život itd nisu ništa postigli u usporedbi sa maxom zar ne ? a onda nisu ni dostojni da komentiraju tako uspješnog 22godišnjaka ……



          6
          4

          2
      • Ferrari
        nelinjo Prikaži

        Da, sa 22 godine on je javna licnost i moze da prica bidalastine kako hoce, moze mu se… Zato sto je vozac F1 i zato sto ima para!? Neko je doktor ili inzinjer, pametan za razliku od ovog tipa, nema para kao ovaj, voli ovaj sport i on treba da cuti, da se divi ovakvim glupostima!?

        Ovakvi tipovi treba da sto vise cute i da rade ono sto najbolje znaju… Da voze! Da on nije lupetao posle svakog incidenta i krivio u vecini slucajeva druge za svoje greske, sve bi mu bilo oprosteno. Ovako, samo ce i meni i drugima stvarati sliku da je ekstremno glup i nenormalni egoista i kvariti sliku o svom neizmjernom talentu za ovaj sport.

        Pozdrav! ?



        17
        14

        3
      • Ferrari
        vekinator Prikaži

        Ako ti smatraš da je netko veća osoba, ili je postigao više u životu od ikoga ovdje, samo zato jer ima talent u stvari koja je medijski eksponiranija od nekih drugih…promašio si smisao života stari moj.
        Po tvojoj logici i svi nogometaši su postigli više od nas u životu samo zato jer eto imaju više talenta u tome nego mi. Kladim se da nemaš više od 12 godina. Tužno je ako imaš.



        6
        6

        0
  6. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Evo šta se dobije neodgojom.
    Mislim – ne možeš bit ovako bahat, arogantan, sklon laganju, bezobrazan, pun sebe a da si imao bar dozu kućnog odgoja.

    Nije kriv Max, kriv je Jos s ‘moj mali je bolji od ostalih’ i ‘ne bi moje dite to napravilo’ stavom u podizanju svog pulena.

    Ovo je za sažalit se i neka nam ovaj jado bude svime primjer kakav ne biti u životu, galo da ipak neka korist od njega.



    20
    17

    3
  7. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Chrashstapeniću lovi rake… ?



    4
    3

    1
  8. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Pa i jesi im ušao u glavu, al time da ti moraju ostaviti 10 m prostora ako ne žele da ih rastaviš nekim kontaktom ili sudarom.



    9
    7

    2
  9. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži

    Mene zanima kada će njemu ući iz guzice u glavu?



    18
    17

    1
  10. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Lako je ulazit nekom u bolid lupati i razbijati i voziti agresivno kad nemaš šta za izgubiti kad nisi u borbi za naslov.. Lewis i Sebastian su svjesni toga pa razmišljaju glavom i neidu glavom kroz zid i misle na “veću sliku”.. A vidjet ćemo kako će max voziti kad bude u borbi za naslov i kad ga izgubi zbog glupe i nepromišljene vožnje.. Ne kažem da loše vozi dapače izvrstan je vozač jedan od najboljih trenutno ali morat će voziti i glavom a ne samo srcem.. Inače nikad neće bit prvak.. Trebao bi učiti iz knjige Prosta i Alonsa i sličnih majstora..



    11
    10

    1
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Vidjeli smo nesto slicno u Brazilu kad mu je Ocon svojom briljantnoscu uzeo pobjedu. Pa je Maxova reakcija bila isto tako briljantna.



      7
      7

      0
    • Ferrari
      vekinator Prikaži

      Najveća karma bi bila da kad on bude u borbi za naslov dođe u F1 neki novi Max i napravi mu sve ono što je on ostalima. Baš me zanima kako bi tad on reagirao na takve indicente i koliko isfrustriran bi bio.
      Divim se Vettelu kako, unatoč svim sudarima koje mu je prouzročio Max, nikad nije srao po njemu. Dok Max nimalo ne pazi što kaže ako smatra da ga je neki drugi vozač oštetio.



      6
      6

      0
  11. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Ha,ha jedan ga izgura sa staze a drugi ga skašio u Brit. i sada govore kako triba paziti na njega
    Max mora još malo naučiti smiriti frustracije kod ovakvih sutuacija i nitko mu neče moći ništa.



    4
    -3

    7
  12. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Nikad od maxa prvaka.nema on strpljenja za cijelu sezonu.još nije prijetnja za naslov pa ga puštaju da se ne razbiju ali ako bude konkurirao ozbiljno za prvu poziciju onda če ga zatvarati žešće ovi makar žrtvovali jedan bolid sa trke i tako 2 put merc 2 put ferkan i nema naslova za maxa.



    3
    2

    1
  13. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Drugi pričaju o njemu?!?
    Pa novinari su postavili pitanje Hamiljtonu, a on je odgovorio.. Vettel se složio..
    Da, mislim da Ham ne spava, razmišljajući o Ver da mu ne otme naslov ove godine svojim bravuroznim izvedbama



    3
    2

    1
  14. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Izbrisano je par komentara. Opet podsjećam, komentirajte temu o kojoj se piše, a ne druge članove portala.



    5
    5

    0
  15. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Maxu je očito Ocon ušao u glavu.



    1
    0

    1
  16. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Moram priznati… Max mi je ušao uglavu od svoje prve utrke. Taj “budući prvak”, a zapravo Maldonado 2.0 samo neka bilda svoj ego. Bar će će bolje pasti.



    5
    5

    0
  17. Max Verstappen
    Mileniracing Prikaži

    Max legendo samo gass i po svome… Tak se pokazuje tko je glavni



    1
    -1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.