Wolff: Pobjede više znače kada smo slabiji u kvalifikacijama

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

U jesenskom dijelu sezone, poslije ljetne stanke, Mercedesova forma u kvalifikacijama postala je slabija. Za ovu eru gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je zadnji pole position Mercedes ostvario prije 3 mjeseca, kada je Lewis Hamilton startao s najbolje startne pozicije na VN Njemačke.

Nakon Hockenheima, Ferrariji i Max Verstappen dominiraju subotnjim programom grand prix vikenda. Pa ipak, Mercedes je već u Japanu osigurao konstruktorski naslov, a Lewis Hamilton je na pragu osvajanja svog šestog naslova svjetskog prvaka. Također, Mercedes je trenutno nanizao tri pobjede zaredom, tako odgovorivši istom mjerom na Ferrarijev niz pobjeda neposredno nakon ljetne stanke.

Šef Mercedesa Toto Wolff komentirao je formu svoje momčadi i suparnika u kvalifikacijama i utrci:

“Što se tiče čistog tempa, Ferrari trenutno ima najbrži bolid. Ali, nedjeljama im se stvari ne uspijevaju poklopiti.”

“Sviđa nam se to. Gladni smo nastaviti kao i dosad. Možda nam povremeni šamari koje dobivamo u kvalifikacijama pomažu da se poboljšamo.”

“Da, mislim da su takve pobjede slađe i da je veliko zadovoljstvo za momčad da svejedno možemo složiti bolid koji nas stavlja u poziciju da budemo najbolji kada je najvažnije, nedjeljom u utrci. Svejedno, nije dobar osjećaj znati da se ne možemo kvalificirati na čelu poretka.”

“Mislim da naše pobjede nisu samo plod toga što smo pametniji.” Imamo vrlo snažan bolid nedjeljom i brz tempo. To je razlog zbog kojega možemo koristiti undercut ili overcut. Kada spojite odlične vozače i dobru strategiju dobijete tri pobjede zaredom.”

Novu priliku za ispravljanje negativnog niza u kvalifikacijama Mercedes ima već ovaj vikend u Austinu, gdje će Lewis Hamilton pokušati ponoviti prošlogodišnju predstavu u subotu koja mu je donijela pole position. Zanimljivo, prošle godine je Kimi Raikkonen uspio prestići Lewisa i ostvariti svoju (vjerojatno) posljednju pobjedu u F1, pa se možda i ovoga vikenda nastavi niz različitih pobjednika kvalifikacija i utrke.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.