Kraj nade za Hulkenberga? Marko kaže da će Red Bull vozača tražiti među svojom trojicom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Iako vjerojatno nije ni postojala realna šansa da Nico Hulkenberg završi u Red Bullu – u Formuli 1 ništa nije gotovo dok nije gotovo. Međutim, sad je i Helmut Marko još jednom potvrdio kako će timskog kolegu za Maxa Verstappena tražiti unutar svoje grupe vozača. No, kaže da ne žuri s odlukom.

“Rekao sam da ćemo odabrati oko Meksika, ali sam pogriješio jer sam mislio da je Meksiko nakon SAD-a. Ove godine su zamijenili pozicije u kalendaru.”

“U međuvremenu, potvrdili smo da će sva tri vozača [Alex Albon, Pierre Gasly, Daniil Kvyat] ostati u našim ekipama. Situacija s Maxom je jasna. Sad ne žurimo s odlukom tko će biti u kojoj ekipi.”

Favorit u ovom trenutku mora biti Alex Albon koji je puno uvjerljiviji od Pierrea Gaslyja, a otkad je došao u Red Bull pobjeđuje i Maxa Verstappena.

“Max je jak vozač i može dozvoliti jakog vozača pokraj sebe. Albon je od Suzuke pokazao da može biti skoro jednako brz kao Max.”

Marko je još jednom rekao da Red Bull vozača neće tražiti izvan te grupe, što znači da će Nico Hulkenberg vjerojatno ostati bez mjesta u Formuli 1.

“Razmatramo samo tu trojicu. To sam uvijek govorio. Svi oni imaju ugovor s Red Bullom, i to s klauzulom koja kaže da možemo odabrati gdje tko vozi.”

Potvrdu o vozačima čekamo još od Alfe Romeo i od Williamsa.


Odgovor

4 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Mislim da će Alfa Romeo uskoro potvrditi Giovinazzia, dok će Williams uzeti Latifija.

    Nešto se šuška da bi na kraju Hulk mogao biti rezervni/treći vozač Ferrarija…

    https://www.formulapassion.it/motorsport/formula-1/hulkenberg-ipotesi-terzo-pilota-ferrari-2020-464457.html



    2
    2

    0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Idealno bi bilo 2020 Ferrari simulator/rezervni vozac, a 2021 drugi vozac uz Leclerca. Savrsena kombinacija, dovoljno jak da skuplja bodove i malo pogura Leclerca, a nedovoljno da ga ugrozi.. u prijevodu odlican vozac broj dva.
      Nesto kao Hamilton i Bottas.. A za Bottasa sam se razocarao ove godine totalno, prosle godine je imao dosta pehova u najgorim trenutcima, pa je onda drugi dio sezone bio takav kakav je bio, ali ove godine je mogao puno vise napravit



      2
      -6

      8
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Uzdati se u Helmuta je vrlo loša strategija u životu. Nadam se da ima plan B.



    8
    7

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.