Hamilton pun pohvala za Alexa Albona

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 15 komentara

Nakon još jednog incidenta u prvom krugu utrke za Maxa Verstappena, čak četvrtog u posljednjih šest utrka (Belgija, Italija, Japan, Meksiko), i posljedično manje ili više upropaštenih utrka za Nizozemca, brojčano stanje je sljedeće – otkada je prešao u Red Bull, Alexander Albon je osvojio 58 bodova, dok je u isto vrijeme Max osvojio njih samo 39.

Mladi Tajlanđanin oduševljava svojom konstantnošću i dobrim rezultatima u svojoj prvoj sezoni, a kako i ne bi kada je svaku od šest utrka odvoženih za Red Bull završio između 4. i 6. mjesta, marljivo skupljajući bodove za sebe i svoju ekipu. Iako je po kvalifikacijskim rezultatima jasno da se Alex po svojoj brzini još ne može uspoređivati sa Maxom, teško je zamisliti da Red Bull žali za svojom ovoljetnom odlukom o promjeni drugog vozača.

Albon tako prikuplja sve više fanova u svijetu Formule 1, a jedan od njih je i Lewis Hamilton, koji je u Meksiku prvi puta imao priliku boriti se s njim na stazi, na samom početku utrke. Britanac je kasnije komentirao svog novog suparnika u vrhu poretka:

“On je vozio jako dobro, bez većih grešaka. Ove sezone je bio veliki izazov suprotstaviti se vozaču koji ima tako veliku reputaciju kao što je Max, kojega mnogi uzdižu u visine.”

“Doći toliko mlad, sa svim poteškoćama koje je imao u svom životu, jer je njegova životna priča vrlo zanimljiva, je iznimno pohvalno. Bilo je zanimljivo sjediti i gledati ga na trenutak.”

“Otišao je u boks vrlo rano, nisam točno siguran zašto, ali očito su odlučili ići na strategiju dva ulaska u boks i kasnije se više nismo susreli na stazi. Ali on ima iznimno svijetlu budućnost pred sobom. Nadam se da će mu Red Bull u narednim godinama pružiti podršku.”

“To je vrlo, vrlo važno jer oni često ‘ispljunu’ vozače poprilično brzo ako ne počnu raditi dobar posao. Nadam se da će prema njemu biti dobri.”

Teško je zamisliti da je Red Bull mogao očekivati više od Albona, posebno kada se uzme u obzir činjenica da su u drugoj polovici sezone pali u formi u odnosu na Mercedes i Ferrari. Također, Albon može biti vrlo zadovoljan svojim ovogodišnjim nastupima te je za očekivati da je pokazao dovoljno da mu Helmut Marko pruži povjerenje i naredne sezone.


Odgovor

15 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Dečko je dobar. U pravu je.



    2
    1

    1
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Samozatajan, radilica, konstantan. Baš ono što je Red Bullu trebalo u nastavku sezone. Nadajmo se da neće postupiti na sebi svojstven način, nego da će zadržati momka koji definitivno zaslužuje to mjesto.



    2
    2

    0
  3. lukarak Donator Prikaži

    Opa, 2 komentara a nijedan nije kako Hamilton igra mind games s RBom :)

    Na temu, nitko sretniji od mene ako Albon krene pobjedjivat Maxa.



    3
    -2

    5
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      LH uvijek voli buillshit mode. Mind games, crying games te medijski sweet talk…



      4
      0

      4
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Evo odmah jedan.
      Ne stigoh ranije da napišem.
      Nisam bio ni pročitao kompletnu vijest, samo sam vidio na naslovnici, a to mi je prvo palo na pamet. :mrgreen:
      A vidim, u međuvremenu su i drugi stigli napisati nešto na tu temu.

      Što se tiče odnosa Albon – Max, teško da će ga “redovno” pobjeđivati, u smislu da ga može pobijediti na nivou čitave sezone.
      Doduše, osvojio je više bodova od Maxa od kako voze za istu ekipu (58 : 39).
      Jbga, Max malo zajebao sam sebe, malo ga zajebali drugi,….
      Bez obzira na to, pohvalno za Albona.
      I definitivno bolje odrađuje posao od Gaslya. :thumbs:



      3
      3

      0
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    I’m not sold. Imao je bolid za pobjedu i pole ovaj vikend. Nije zapaprio vodećima, ali je barem ispred midfielda što je bolje nego Gasly.



    7
    6

    1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Albon mi je za sad not bad, not terrible.



      3
      3

      0
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        da sam impresioniran voznjama Albona, pa i nisam toliko, definitvno bolje nego Gasly ali sve je to blijedo.
        Albon je prekrivena bomba, iza onog smjeska se krije nesto drugo u to sam uvjeren.
        Red Bull kao ekipa je jedna ogromna reklama, zapravo kao cijela F1, njima trebaju spekakularni vozaci. Tipa Max, koji je lud, nepromisljenj, bezobrazan… svi Red Bullovi postulati su sadrzani u njemu.
        Gasly, Albon sve su to okej vozaci ali nit smrde nit mirisu.
        Nisam fan Alonsa ali mu ne mogu osporiti vizacki talent i brzinu pa se toplo nadam da ce u roku godine dana, dvi on sjesti u bolid RBa skupa sa Verstappenom, zato jer ne vidim drugog vozaca koji je toliko dobar i spektakularan.



        1
        -1

        2
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Da, ali je završio na najlošijoj taktici od vodećih, a treba uzeti u obzir i da je tek došao u RB bilo bi suludo očekivati da nakon par utrka ima isti race pace ko Max nakon 100.



      1
      0

      1
  5. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Lewis sve radi s razlogom misleći daleko unaprijed, samo to mnogima ide na živce, tako je hvalio Leclerca, sada Albona, Bottasa je podržao i njega će opet lako riješiti iduće godine, a bude li tada RB jak kao Ferrari, a oboje bliže Meredesu, moguće dok se ovi odluče koga će favorizirati on će do tada opet napraviti tridesetak bodova razlike i to će mu biti dosta.



    4
    3

    1
  6. avalon Prikaži

    nije mi namjera branit maxa ali od 4 odustajanja u zadnjih 6 trka u japanu je odusta zbog kočnica šta vjerovatno nije njegova “zasluga” zar ne ? u meksiku je zbog kontakta sa VB i probivene gume završija na začelju . naravno , to se desilo zbog gluposti maxa zar ne ? možda se neki mogu prisjetit belgije 2014 . kad se slična stvar desila između rozberga i lewisa kad je NR u pokušaju preticanja lewisa svojim spojlerom probušija gumu lewisu oštetivši i svoj bolid . tada je po nekima to bilo namjerno od NR šta je po meni bilo glupo pisat . ili npr brazil 2006. kad se slična stvar dogodila između fisica i MS šta znači da se dešavalo i dešavat će se . OK , max je na lošem glasu , najčešće s pravom ali možda ovo u meksiku i nije njegova “zasluga” tj glupost . kad bi želija bit glupavo zločest onda bi moga napisat da je VB to uradija namjerno ka i NR LH u belgiji 2014. ali naravno da bi to bila nebuloza . albon vrlo solidno obavlja svoj “zadatak” , možda i neočekivano solidno ali po meni ni gasly nije bija puno lošiji , a opet je “razapinjan” . ako zanemarimo prvu trku francuza koju je završija na 11. mistu ( ipak , valjda je pritisak prve trke za RB kontra već etabliranog maxa uradija svoje ) gasly je u prvih 6 trka osvojia 32 boda s time šta je zapravo završija 5 jer u bakuu je odusta zbog teh problema dok je vozija na 6. mistu . može i ovako .. albon je u 12 trka za TR osvojia 16 , a gasly u ovih 6 trka šta vozi TR je osvojia 14 bodova = duplo manje vožnji TR , a tek 2 boda manje od albona u ISTOM bolidu ;) od albona s e nije puno očekivalo pa je ovo šta radi “čudo” , a valjda se od gasly -a očekivalo da pobjeđuje maxa , a kako nije onda je to bija kiks . LH je dijelom u pravu no kako on ima “urođeni nagon” da unosi recimo nemir kod opasnih konkurenata za mene je normalno da veliča npr leclerca i sad albona jer valjda ipak misli da su mu seb i max opasniji konkurenti od neiskusnijih leclerca i albona . najbolje se potrudit zavadit ( uvjetno rečeno ) pumpanjem ega neiskusnim mladcima u odnosu na kolege pa produžit svoju vladavinu koja je i tako neupitna jer odlične vožnje , odlično organizirana ekipa , odličan bolid ( + najbolji pomoćnik ) = vladavina do daljneg . samo jbga , LH ovakve stvari ima ugrađene u svoj DNK i izgleda da ne može kontra sebe ovakvim komplimentima kolegama konkurenata iako su CL i AA ove sezone zaslužili pohvale . albon se za sada “drži” no na CL su malko loše djelovale sudeći po nekim postupcima , izjavama mladog monegažanina ….



    6
    5

    1
  7. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Lewise, Lewise, lijepo ti prebacuješ pritisak na potencijalne konkurente. Istina, Albon je dobar i pokazao se dovoljno dobrim, ali ništa posebno, a ti ga tu prikazuješ kao da pobjeđuje Schumachera i Sennu u najboljim danima. Shvaćam da treba svakom mladom talentu podrška, ali ako je tako, što ne hvališ onda i Norrisa koji vozi odlično te koji bi bio još bolji na tablici nego što je da je bilo malo više sreće ili Russella koji vozi iznad očekivanja za bolid obzirom da znamo da vozi kršinu sklepanu by Williams? Šta se njih malo ne dotakneš?



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.