Kvyata uzrujala kazna: Rekli su da se smijemo utrkivati

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Toro Rossov je vozač Daniil Kvyat pokušao proći Nicu Hülkenberga s unutarnje strane 16. zavoja u posljednjem krugu Velike nagrade Meksika. Međutim, Rus je prednjim krilom taknuo stražnji desni kotač Renaultovog vozača i poslao ga u barijere.

Kvyat je ciljnu crtu prošao kao deveti, ali mu je nakon utrke bez zadrške i bez oklijevanja dodijeljena kazna od 10 sekundi. To ga je bacilo na 11. mjesto, što je pogodovalo Hülkenbergu, koji se nekako uspio dovući preko ciljne crte.

Kvyat je vidno nezadovoljan kaznom i smatra kako ona nije u skladu s politikom kojom suci dozvoljavaju da se vozači utrkuju i da ne dodjeljuju kazne za borbe kotača uz kotač.

„Ne želim previše govoriti, jer sam još jako uzrujan i kao vozač utrka se u potpunosti protivim [kazni], jer su nam rekli da se možemo i smijemo utrkivati.“

„Nico je branio, ja sam napadao i došlo je do kontakta, ali znate, to se događa, pogotovo u posljednjem zavoju posljednjeg kruga.“

„Mislim se ljudima sviđa kada gledaju utrkivanje, a ako nas zbog toga kažnjavaju… jednostavno na taj način ubijaju sport i ne sviđa mi se što suci ponekad rade.“

– Daniil Kvyat

Iz britanskog su Autosporta pitali trkaćeg direktora Micheala Masija o Kvyatovoj kazni, a on kaže kako su suci rekli da situacija ”nije mogla biti više crno bijela”.

Hülkenberg, koji je ipak iščupao bod iz cijele situacije, kaže kako ne krivi Kvyata što je nešto pokušao, ali i da je očito da je Rus u krivu.

„Iako je očito on kriv, dao sam mu puno prostora, ali on ne malo gurnuo po stražnjem kotaču i to je bilo dovoljno da okrene bolid, to je utrkivanje. Mora pokušati, tako da ga ne mogu kriviti, to je jednostavno utrkivanje.“

„No, morate imati čišće pokušaje, bez udaranja i slanja bolida u zid.“

– Nico Hulkenberg

Odgovor

7 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ali ne možeš torpedirat suparnike.
    srećom, gasly se okoristio i rp nas nije prestigao.



    6
    5

    1
  2. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Pa nitko ga ne kaznjava za utrkivanje, kaznjavaju ga za izazivanje sudara.



    7
    6

    1
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      To je diskutabilno. Protiv sam kontakta, ali mnogi su veoma slučajni. Recimo Hamilton je udario Maxa u prvom zavoju. Nije popušio kaznu, a po logici kažnjavanja kontakta trebao je.


      0
      0

      0
  3. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Torpedo, torpedo..are you playing bumper cars?



    2
    1

    1
  4. Lando Norris
    Zola Prikaži

    A bokte ovo je bilo kao u f1 2019 u lobiju krcatpm noob8va. Pa jedno je utrkivanje a drugo su bubalice….



    1
    -1

    2
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dobio je 10 sekundi kazne kako bi se hulku vratila pozicija. Ovakvi nasrtaji i pretjecanja su dosta varirali sto se tice kazni. Neki su dobijali po 5 sekundi, netko 10.
    Ugl. postena kazna.



    1
    1

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Kazne su veoma zanimljive jer su uvijek poludirigirane. Ponekad je bitno što si napravio, a ponekad je bitno o kome se radi. Netko noname dirne Hamiltona i on mora mjenjati gume i krilo u pitstop. Slijedi KAZNA. Hamilton dirne nekog noname – nema kazne. Ako su obojca noname onda je binko o kojim timovima se radi. Pa pitanje mogu li dati kaznu bez prave posljedice za superstara. Ako se mlate Vettel i Hamilton garantiram da će Vettel dobiti kaznu. I Maxu se gleda kroz prste godinama jer dobije penal svaku desetu idiotariju koju napravi.



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.