Masi “objasnio” zašto nisu pa jesu kaznili Verstappena nakon kvalifikacija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 3 min 4 komentara

FIA-in trkaći direktor Michael Masi tvrdi da suci nisu kaznili Maxa Verstappena zbog njegovih komentara na konferenciji za novinare, kao što smo pretpostavljali jučer.

Podsjetimo, Red Bullov vozač je u prvom pokušaju u Q3 imao najbolje vrijeme i njegov pole position je bio osiguran jer je u drugom pokušaju Valtteri Bottas spriječio postavljanje novih brzih krugova kod svih osim kod Charlesa Leclerca koji ionako nije bio brži od svog prošlog kruga. No, Verstappen je očito htio zapečatiti svoju najbolju startnu poziciju i u toj namjeri se doveo do kazne od +3 mjesta.

Ono što je zanimljivo jest postupak uprave utrke koja je najprije odlučila da Verstappena neće ni istražiti jer su vidjeli da je usporio, sve dok Max sam nije rekao da to zapravo nije točno.

“Dok sam se obratio sucima i rekao im da to treba pogledati – to je bilo prije Maxovih komentara novinarima.”

“Zapravo smo odmah to istraživali. No, s obzirom na to što se dogodilo – najvažnije je bilo Valtterijevo zdravlje, slanje medicinskog automobila na scenu i osiguravanje da je sve u redu.”

“To je bio kraj kvalifikacija, a osim toga – bolid se morao vratiti ekipi. Treća stvar je ta što se staza morala popraviti za iduće aktivnosti. Moja uloga kao sigurnosnog delegata jest takva da sam morao izići i vidjeti da je sve na svome mjestu.”

Jednom kad je to obavio – Masi je krenuo gledati jesu li Hamilton, Vettel i Verstappen vozili korektno u tom dijelu staze.

“Vratio sam se u ured i počeo istraživati različite podatke koje imamo o tome jesu li tri bolida prekršila kakvo pravilo. S Lewisom je prilično jednostavno: nije bilo žute zastave. Sudac pokraj staze je odradio sjajan posao i relativno brzo pokazao žute zastave. Nije ih bilo kad je prolazio Lewis, ali za Sebastiana i Maxa su bile tamo.”

“Suci su se tad bavili nepropisnim puštanjem Toro Rossa i Renaulta iz boksa. Nisu mogli izdati formalnu obavijest o istraživanju Verstappena. Čim su završili s tim – ja sam im preusmjerio novu istragu.”

Verstappen je novinarima rekao da suci slobodno mogu izbrisati njegovo vrijeme ako misle da je prekršio pravilo, ali pravilnik je malo drukčiji:

“U sudačkim uputama za neusporavanje na žutu zastavu stoji kazna od tri mjesta i tako je bilo već duže vremena. Neusporavanje na dvostruke žute zastave je kazna od pet mjesta.”


Odgovor

4 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Čekam @wapijev komentar
    “smiley sa kokicama”
    Kako ono bi?
    “Konj komunalni nesedlani” :rofl:



    5
    5

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Samo da obavijestim urednistvo da datum utrke u SAD-u nije tocan, utrka je 3.11. a ne 13.11.



    8
    8

    0
  3. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    A da su i drugi produžili ne bi bilo kazne :chill:



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.