Hamilton: Cijelu utrku borio sam se s oštećenim bolidom

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 2 min 31 komentara

Lewis Hamilton pobijedio je na VN Meksika i time došao nadomak šestog naslova svjetskog prvaka, jer tri utrke prije kraja sezone ima 74 boda prednosti pred momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom. Put do pobjede nije mu bio lagan, posebice nakon prvog kruga ispunjenog incidentima.

Odmah nakon starta Sebastian Vettel ga je izgurao sa staze, a zatim je u prvim zavojima utrke nekoliko puta gubio bolid i imao bliskih trenutaka sa Maxom Verstappenom i Carlosom Sainzom, u kojima je oštećen dio podnice njegova bolida. Po izlasku iz bolida nakon završetka utrke Lewis je odmah otišao pogledati razmjer oštećenja, a zatim se i dotaknuo te situacije u svojoj izjavi:

“Imali smo dosta veliko oštećenje na bolidu, pa je cijela utrka bila borba. Morao sam spustiti glavu dolje i dati sve od sebe. Drugi stint se činio iznimno dugim, ali jako sam zahvalan zbog ovakvog raspleta.”

“Došli smo ovdje ne misleći da imamo šanse znajući da će ovo biti teška utrka, ali izdržali smo.”

Hamilton ovoga puta nije uspio potvrditi naslov prvaka u Meksiku, ali to mu nije pokvarilo raspoloženje:

“To mi ne smeta. Volim utrkivanje i misliti jednu po jednu utrku. Ovo je utrka na kojoj sam htio pobijediti već neko vrijeme te je uvijek bila nezgodna za nas, tako da sam zahvalan za današnju priliku.”

Lewis Hamilton

Odgovor

31 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mora da je u pitanju terminalno ostecenje Petronas naljepnice na desnom krilu bolida W10



    27
    17

    10
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ti očito nisi vidio to oštećenje nakon utrke. On sam je pokazivao rukom . Ok, možda nema Hornera pa da objasni kako je to 30% gubitak performansi kao kod RB-a u Japanu. Sigurno nije toliko, ali nije ni zanemarivo s obzirom na to koliko je aerodinamika slabo funkcionirala na toj nadmorskoj visini.



      4
      -3

      7
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Strašno…..
          Kako li je samo uspio dovući bolid do cilja?
          I postaviti ljubičasti drugi sektor 2-3 kruga prije kraja trke?
          Pogotovo sa onim preranim ulaskom u box i gumama starim nekih 45 krugova?



          13
          9

          4
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Očito čovjek zna svoj posao za razliku od nekih drugih. Upravo to odvaja Šumija, Hamiltona, Sennu, Prosta i ostale višestruke prvake od običnih vozača.



          2
          -6

          8
        • avalon Prikaži

          Dani … katkad pretjeruješ više, katkad manje ali si tu uglavnom konstantan . bliže je “opisu” oštećenja bija Alonso king koji me btw nasmija svojom “opaskom” . treba bar katkad imat i smisla za humor . laički ne mogu zaključit koliko je ovo oštećenje uticalo na ponašanje bolida ali gledajući trku mislim da ne previše no ako će mo dodatno glorificirat LH ( šta me ne treba od fanova pošto on sam to radi maestralno ) onda mogu napisat … čudo kako je sa ovakvim oštećenjem uopće završija trku , a on ne samo da je završija nego je i pobjedija i u 66. krugu odvozija svoj najbrži krug . donekle me podsjeća na alonsa … kad pobjedi zasluge pripisuhe isključivo sebi ( OK , na kraju se zahvali “momcima” na dobro obavljenom poslu ) , a kad ne pobjedi nije njegova “krivica” , neko drugi je uprska . a pošto si spomenija uz sennu , prosta i MS možda bi bilo dobro da pogledaš klip sa GP španjolske 2001. kad je MH odusta u zadnjem krugu , MS pobjedija ALI se tim radiom prizna da je (su ) imali vrašku sriću , a nije se kur*ija kako je usprkos problemu ( jake vibracije ) zahvaljujući svojoj vozačkoj genijalnosti ostvarija pobjedu zanemarujući odustajanje MH . ipak jednu stvar priznajem LH ( uz evidentno vozačko umijeće ) , a to je dosljedno igranje psiho igrica od skoro samog početka krijere u F 1 . mislim da je to počelo onog trenutka kad je izjavija da ga možda prečesto kažnjavaju suci jer je crnac . možda su se time i prije služili neki vozači ali nismo znali zbog “oskudnog davanja u eter TR” ali LH to nastavlja i posli trka , tokom sedmice do iduće trke , svojim “prognozama” , izjavama o tome kako je ferrari prejak , prebrz ali eto … on će dat sve od sebe . i jučer je “kuka” kako su možda prerano otišli u box no ako je tako duboko involviran u tim onda i sam zna kako je merc nježan sa gumama ali mora se i priznat da LH izuzetno dobro menađira sa gumama . možda i najbolje na gridu … mislim da je pobjedu “debelo” zaslužija , da je ekipa mercedesa “stroj” gotovo bez mane , a on jedan vrlo bitan segment tog “stroja” ali i da ovo nije doba sratog rima kad su neki ljudi nastojali postat bogovi , a on to na neki način “pokušava” svojim izjavama ;)



          8
          5

          3
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          @avalone opet uništa. Bolje da si spomenuo Šumijevu pobjedu iako je imao kvar mjenjača. Kako li je to uspio? Zamisli. Možda i on i čitava armija pr stručnjaka je uspjela uvjeriti sve nas da mu je uistinu otkazao mjenjač. Slična stvar i sa Sennom i pobjedom u Brazilu. A možda se to ipak dogodilo? Mene više brine kako stalno uspijevate braniti vozače ferrarija u njihovim lošim izvedbama. Uglavnom su krive gume, pa “superioran” mercedes. Uvijek nešto. Nego ti meni reci koliko oštećenje podnice utječe na vozna svojstva bolida?



          4
          -2

          6
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Mozda sam u krivu, ali nakon Vettelovog ostecenja u Brazilu 2012. ovo mi se cini pomalo i smjesno, a nije prvi puta da uvelicava svoje pobjede i uspjehe cineci tako druge vozace amaterima.



        11
        8

        3
  2. Ferrari
    vekinator Prikaži

    Ovaj vikend nije mogao proći tipičnije.
    1. Lewis izjavljuje nešto tipa da Mercedes nije favorit i kako je Ferrari izuzetno brz.
    2. Ferrari najavljuje pobjedu.
    3. Ferrari bude brz na kvalama.
    4. Max si sjebe utrku na prvom zavoju.
    5. Ferrari s lošom taktikom gubi mjesta.
    6. Lewis dobrom taktikom dobija mjesta, no i dalje plače na radio jer nije prvi sa 20sec prednosti.
    7. Kraj utrke sa dva Mercedesa na podiju.
    8. Lewis hvali publiku da je najbolja.
    9. Maxu je neko drugi kriv za grešku.
    10. Lewis daje izjavu kako je otpočetka utrke vozio s nekim problemom, ali je svojim sposobnostima uspio odvesti slabiji bolid do pobjede.



    33
    24

    9
    • Petronas
      robif Prikaži

      u pravu si….. i Bog vozi MERCEDES



      6
      2

      4
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      vekinator

      1. Ne znam za tebe, ali i ja sam ocekivao jak Ferrari na osnovu proslih par utrka ( a oni nam opet odrze lekciju glupiranja)
      2. Ferrari mora misliti tako, iako mozda vec i oni sami znaju da od toga nema nista. Trebali bi reci “Naguzit cemo se opet”?
      3. Ferrarijev bolid je ocito dizajniran po filozofiji “Ovi bolidi se ne mogu prestizati, ako si prvi subotom takav si i nedjeljom”
      4. Max je “idiot iz prvog zavoja” ali neka cudna vrsta koja je iznimno brza i unatoc svemu predodredjena za prvaka
      5. Kronicni Strategitis zadnjih par sezona, a pogotovo onda kada u rukama imaju bolid koji se moze ugarati najmanje na P2
      6. Taktika je bila dobar ali nikako toliko dobra da je to jedina zasluga pobjede, “placu” svi pa i Vettel i Leclerc ako slucajno nisi primjetio
      7. Tko zna zna
      8. Trebao bi reci “**** **** ****** ** ****”?
      9. Za ljubav i gresko je potrebno dvoje Kriv je jer zeli sve i odmah to stoji
      10. Imao je ostecenje podnice, koliko je to otezavalo ja i ti necemo znati, ali sigurno nije ni pomoglo



      6
      -3

      9
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Zar nije Lewis po završetku trke prvo otišao i potapšao zadnju desnu Pirelijevu hard gumu na svom bolidu…. ;)



    8
    8

    0
  4. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Daj bože druge godine da stvarno mačka ne bude naj bolid.jer ovog tipa ne mogu smislit više.



    12
    0

    12
  5. Maurizio Arrivabene
    Firemarshall Donator Prikaži

    Dobro da utrka traje max 2 sata…al s oštećenim mozgom moraš se boriti cijeli život…



    12
    8

    4
  6. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Stvarno je iritantan, ne kužim zašto se voli hvaliti na sva zona i doslovce govoriti kako je on heroj. A moguće je da to govori da ispadne da je jako teško osvoji naslov prvaka, a ovo je jedna od lakši osvojenih u zadnje tri sezone… Jednostavno kreten.



    7
    2

    5
  7. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Razumijem Lewisa, ali ne razumijem Antu zašto redovito prenosi ove proljeve od izjave.



    7
    4

    3
  8. lukarak Donator Prikaži

    Pa vidjelo se da mu fali komad podnice odmah nakon utrke, crno na bijelo. Isto tako se vidjelo da je na jedvite jade uspio bit 4 u kvalifikacijama.

    Ova Ferrarijeva suhoca s naslovima stvarno ljudima stanjuje zivce. :P



    7
    -2

    9
  9. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ulili su mu sok sa okusomlimuna a tražio je brokulu jer je sad vege osvješten
    al realno jedino i mogu bacat loše fore jer moja dva crvena telca nisu u stanju čitave bolide i startnih 1,2 dovest do pobjede….



    6
    4

    2
  10. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    To je taj nadnaravni Hamsta koji unatoč svim nedačama pobjeđuje.
    Čak usprkos razbijenom bolidu sa kojim se jako mučio, čak je bolid bio toliko van balansa da je uspio i sačuvati gume… Strašno je močan…

    Gadi mi se ovaj lik i njegov ego…



    10
    6

    4
  11. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Čitajući ove Hamiltonove izjave, pomislio bih da čovjek vozi Forti ili Simtek sa razbijenim prednjim krajem i ovjesom te su mu trkaći inženjeri zapravo konobari i profesori tijekom radnog tjedna pa nadljudskom snagom uspije pobjediti, a ne da vozi jedan od najdominantnijih, ako ne i najdominantniji bolid u povijesti F1 te iza sebe ima momčad kojoj svi rade precizno i savršeno kao švicarski sat. Mislim Hamiltone, prestani više sa tim sa samohvaljenjem.



    8
    1

    7
  12. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ovu vožnju će na fakultetima proučavati kao maestralno pretvaranje 95% oštećenog bolida u pobjednički.



    7
    5

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.