Kako Hamilton treću godinu zaredom može osvojiti naslov u Meksiku?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 1 min 5 komentara

Do kraja ovogodišnjeg prvenstva Formule 1 ostale su još četiri utrke, a već na današnjoj VN Meksika mogli bi okruniti svjetskog prvaka.

Lewis Hamilton ima 64 boda prednosti ispred najbližeg i jedinog preostalog konkurenta za naslov, Valtterija Bottasa, te je izgledno da će Britanac stići do svog šestog naslova u F1.

Hamilton je svoja prva dva naslova osigurao tek u posljednjim utrkama sezone – na VN Brazila 2008. u jednoj od najdramatičnijih završnica u povijesti i na VN Abu Dhabija 2014. poznatoj po dodjeli dvostrukih bodova.

Naslov 2015. osigurao je s tri utrke do kraja pobjedom na VN SAD-a, a zatim je u dvije prethodne sezone naslov osvojio dvije utrke prije kraja, oba puta na VN Meksika.

Danas Hamilton ima priliku i treći naslov zaredom osigurati pred publikom u Ciudad de Mexicu, a evo što se mora dogoditi u utrci da to ostvari:

Hamilton mora biti: Bottas mora biti najviše:
1. + najbrži krug 4.
1. 5.
2. 8. (bez najbržeg kruga)
2. 9.
3. + najbrži krug 9.
3. 10. (bez najbržeg kruga)

Hamilton će u utrku krenuti s trećeg startnog mjesta, dok bi Bottas, ne bude li kazni zbog posljedica jučerašnjeg sudara, trebao krenuti kao šesti.


Odgovor

5 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    A tko zna mozda Bottas i uspori do 10. mjesta automatski. Duboko sam razocaran takvom politikom, ali nisam nista drugacije ni ocekivao. Bottas je sigurno jedan od boljih vozaca, no ne i kapacitet za prvaka. Mislim da je potpuno jasno sada svima kako Mercedes igra sigurnu i pametnu igru bez previse filozofiranja. Bottas s druge strane uziva u zivotu. Biti drugi, primati velike novce i sudjelovati u pisanju povijesti Formule 1 uopce nije losa stvar, no treba prijeci preko svojeg ponosa za ovo. To je ona razlika izmedu vozaca kao sto su Hamilton, Max, Alonso i vozaca poput Bottasa ili Barrichela. Mercedesu drugi vozac osim Bottasa nece ni trebati sve dok Hamilton ne ode iz Formule 1 ili iz Mercedesa. Na kraju krajeva nije njima ni bitno sto mi fanovi mislimo. Vjerujem da Toto u ovom raspletu uziva vise nego li ijedan drugi covjek na svijetu.



    5
    3

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.