Horner: Velika šteta zbog kazne…

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 10 komentara

Iako je Christian Horner rekao da je velika šteta to što je Max Verstappen izgubio svoj pole position od jučer, nije baš agresivno stao u obranu svog vozača kao što je znao raditi u nekim drugim slučajevima.

Podsjetimo, suci su bili odlučni da neće kazniti Verstappena sve dok ih Max nije uvjerio u suprotno.

“To su kvalifikacije i da, pritišćete maksimalno. Ali, kao što sam rekao ranije – ako mi žele izbrisati krug, neka izbrišu.”

Max Verstappen

Međutim, suci su mu dali kaznu zbog opasne vožnje.

“Max je bio sjajan tijekom cijelih kvalifikacija. Najbrži u Q1, drugi najbrži u Q2 i najbolji i Q3 za svoj drugi pole ove sezone.”

Christian Horner

“Velika je šteta što će sad morati krenuti s četvrte pozicije iz drugog startnog reda jer nije dovoljno usporio nakon Bottasovog incidenta…”

“Imamo dobre startne pozicije na ovoj stazi na kojoj je teško pretjecati i slijediti drugi bolid. Idemo vidjeti što utrka nosi…”


Odgovor

10 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Velika šteta šta je kazna ovako blaga pa glupko opet neće ništa naučiti, ovo je za začelje a ne tri mjesta na gridu.



    14
    8

    6
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Ako ga 5 sezona u F1 nije ništa naučilo, neće niti bilo kakva kazna.



      24
      24

      0
      • Ross Brawn
        Tuzlaensis Prikaži

        Slažem se sa @Braziliscanec Masa. Godinama ovdje na forumu govorimo o tome “naučit će već jednom kada..” i ja iskreno ne vidim nikakav pomak u njegovom ponašanju. Taman kada poveže nekoliko pristojnih nastupa, za*ere značajno na idućem vikendu. Ne može se stari pas naučiti novim trikovima, a neki jednostavno nikada ne uče, Bože moj.



        5
        3

        2
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Bit ce da je bilo prividno jer se nije nalazio u kontroverznim situacijama.. Kad su takve situacije dosle, pokazao je koliko napredovao nije..



          4
          3

          1
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      ma koštat će on sam sebe malo jače jednoga dana kada bude u borbi za naslov. Možda onda nauči, teško je ovako sada kada nema previse za izgubiti.



      5
      4

      1
    • Toro Rosso
      25_321 Prikaži

      u fia-i vlada talijanski kaos buduci da nitko nije ukljucio zuta upozorenja na displejima i volanu. al su zato brzopotezni u kaznama.



      1
      -10

      11
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Nemas kaj napravit tu na ovom forumu su ti navijacka misljenja na situaciju ne objektivna (uglavnom ferraristi i antiMax)
        Kad Max nekak zezne i kazem da je zeznuo onda su plusevi a ima snimka di je trebo vidjet zastavu uz stazu usred zavoja mogo je da ju nije vidio i jos javno prizno da nije skuzio zutu zastavu na sto suci pokrenuli tek postupak al na ovom forumu kad i istinu kaze i priskrbi si kaznu opet nevalja
        Za ovo ide inace brisanje kruga u kojem je prekrsaj napravljen i kazneni bodovi na licenci vozackoj uz novcanu kaznu RB sto mu na radio nije javio da prekine krug
        RB je vise kriv nego Max
        Ajmo minusi



        4
        -4

        8
        • Kimi Raikkonen 7
          Azavi Donator Prikaži

          A to sto je Max reko da je vidio bottasa I da se nije htio zaustavit sto reci za to? Pogotovo to sto je slavodobitno rekao na press conferenciji da ga je vidio al ga nije bilo briga



          5
          5

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Za ovo “ne ide” brisanje kruga.
          Brisanje kruga ide za nešto drugo (što je dosta manje opasno).
          Ima unazad 2-3 godine nekoliko sličnih primjera kada su se dobijale kazne od +3 na gridu.
          Najbolji primjer, koji je BTW, neuporedivo bezopasniji od ovoga, a još se desio na treningu (a u blizini nije bilo slupanog bolida, već samo malo šljunka na stazi), a ne na kvalama, pri čemu je vozač (za razliku od Maxa) IMAO namjeru da uspori (ali nije mogao dovoljno zbog skliske/mokre staze i kombinacije zavoja) se desio prošle godine na VN SAD, a kažnjenik od +3 na gridu je bio, vidi čuda, Vettel.
          Tako da je kazna sasvim na mjestu.
          Međutim, puno goru stvar od Maxa su “napravili” suci, koji su još jednom pokazali koliki su debili, retardi, nesposobnjakovići, koliko su nedosljedni…., koji tek nakon novinarskih pitanja i Maxovog priznanja pokreću istragu i opravdano kažnjavaju Maxa.



          5
          5

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Žuta na semaforu pored staze nije gorila jer je Bottas sa svojim udesom pokvario taj uređaj. A to što nije vidio pravu zastavicu nije opravdanje. I ona se mora poštovati. Ako je nije vidio to je njegov problem. Ipak, priznao je da je vidio Bottasa. I samo to bi normalnom čovjeku značilo da treba usporiti, bez ikakvih zastava…



          2
          2

          0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.