Grosjean: Vozio sam Renaultov sustav još 2015. godine

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Romain Grosjean kaže da je još 2015. godine u ekipi Lotusa vozio s pomoćnim sredstvima zbog kojih je Renault diskvalificiran s prošle utrke u Japanu!

Podsjetimo, Cyril Abiteboul je pojasnio da uređaj koriste “već neko vrijeme”, ali nije htio potvrditi koje je to vrijeme. Međutim, ako je Grosjean još 2015. vozio uz to pomagalo – farsa sa smiješnom kaznom postaje još veća.

“Možda sam vozio s tim. Da.”

Na dodatan upit novinara je li smatrao da je sustav legalan, odgovorio je:

“Recimo samo da sam kasnije pitao da se taj sustav replicira i oni [Haas?] to nisu htjeli učiniti. Međutim, dobar je to sistem bio.”

– Romain Grosjean

Racing Point je službeni protest uložio na VN Japana, a kasnije su rekli da su prije toga tražili od FIA-e dozvolu da i oni implementiraju nešto slično, na što su dobili negativan odgovor.

S druge strane, Abiteboul kaže kako Renault nije niti pitao FIA-u za mišljenje o legalnosti jer su bili uvjereni da je legalan, obzirom na to koliko je dugo bio instaliran u bolid.

“FIA ih je kaznila jer se očito radilo o nečemu što im je davalo prednost. Ipak, ne znam detalje o tome i ne znam koliko su ga često koristili ili koliko je utjecalo na vrijeme krugova.”

– Lance Stroll

“Definitivno su ih kaznili s razlogom. Vozač ima puno posla u bolidu, a mijenjanje balansa kočnica je jedna od tih stvari. Ako se to može izbjeći tijekom utrke – definitivno bi pomoglo.”


Odgovor

4 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Veli on možda.



    6
    4

    2
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Taj dio izjave je i meni čudan, možda je to rekao kroz zajebanciju pa onda potvrdio da je sustav korišten.

      Cijeli slučaj je, kao što to nerijetko biva u F1, čista debilana. Renault koristi taj sustav još od vremena dok su bili Lotus, ali nitko iz FIA-e nije reagirao dok Racing Point nije prijavio Renault nakon što su njima rekli da ne smiju koristiti taj sustav



      8
      8

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa FIA je potvrdila, a i sam Renault je na twitteru izjavio, da je sistem legalan po tehničkom pravilniku. Problem je što po sportskom pravilniku vozač mora voziti bolid bez pomoći. I zbog toga su kažnjeni.
        Renault na twitteru piše da je to inovativan i legalan sistem, ali jebo ti tu inovaciju ako je ne možeš koristiti. Samo bačene pare u razvoj…



        1
        1

        0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    tolko dobar sustav da su osvojili niz utrka na konto njega


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.