Leclerc: Priče o legalnosti Ferrarija su tu da nas destabiliziraju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 15 komentara

Charles Leclerc misli da je priča o legalnosti Ferrarijeve pogonske jedinice smišljena kako bi se pokušala destabilizirati momčad Ferrarija, te dodaje da nije zabrinut oko te situacije.

Obzirom da Ferrari u kvalifikacijama pronalazi brzinu koju konkurenti ne mogu pronaći – krenuli su upiti prema FIA-i da pojasni legalnost različitih koncepata, na što je FIA odgovorila šturo da je sve na Ferrariju legalno. Nijedan službeni protest nije uložen, što znači da nitko ne zna ili još nema spreman konkretan prigovor.

“Mislim da je ekipa u dobrom stanju, očigledno, svi nas pokušavaju destabilizirati kroz te neke male stvari. Mi smo uvjereni da oko toga nema problema i to ne utječe na nas.”

Red Bullov Max Verstappen je rekao da je Ferrarijeva snaga u ovom trenutku “suluda” i kaže da će ovog vikenda zbog toga biti nepobjedivi.

“Ferrari ima sve više i više snage. Mislim da će ih biti vrlo teško pobijediti, da budem iskren. Čak ako imate pola sekunde brži bolid – ne možete ih pobijediti u kvalifikacijama.”

“Možete to vidjeti s Mercedesom. Imaju najbolji bolid i svejedno zaostaju u kvalifikacijama. Strašna je razlika u brzini.”


Odgovor

15 komentara

  1. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Jbga Max,imaš izbor dr godinu,ne kukaj.Pusti nek se vesele,jer tvoji ako odvrnu motor može biti da i ne završiš utrku,a nešto bodova je ipak bolje od ništa.



    8
    7

    1
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Smiješno da RBR, kao i njegov vozač su više zabrinuti za Ferrari, a Mercedes ih praši 5 godina! Ono ko je lud?



    8
    7

    1
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Mercedes: “Ferrari je najbrži bolid ikada, ilegalan je, a njihovi vozači će se poubijati”.
    Toto, Hamilton i prijatelji su uvijek trolerska ekipa.

    Max je i realan što se tiče kvalifikacija i kontatacije da Mercedes ima najbolji auto overall.



    7
    1

    6
  4. Alpine
    Alpine Prikaži

    Nije Ferrari nelegalan, niti su pak izmislili nekakav specijalan motor u odnosu na Mercedes, radi se naprosto o trenutno koncepcijskom problemu kod Mercedesa, gdje su svake godine smanjivali bateriju i sad im je ispala premala, odnosno debelo ispod 20 kg i minimalnih dimezija, dok je kod Ferrarija i dalje 25 kg, koliko je max. dozvoljeno, što se pokazalo boljim rješenjem, trenutno. A Mercedes ne može ništa po tom pitanju učiniti ove godine, preveliko bi bilo pretumbavanje bolida.
    Razne su koncepcije motora, zato zbog tradicionalno najvećeg turba Mercedes baš ne radi najbolje npr. u Meksiku, dok s druge strane npr. Renault koji ima najmanji turbo tamo radi dobro.



    6
    4

    2
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      radi se naprosto o trenutno koncepcijskom problemu kod Mercedesa

      Jbt kako se u Mercedesu nisu sjetili tebe pitati? …

      Uopće nema veze koliko je teška baterija niti to znači performanse. Niti znaš da je baterija u Ferrarija teška 25 kg niti ima ikakve veze što je u Mercedesa 20 kg.

      Kapacitet baterije je isti.



      3
      -4

      7
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      kog boli K ?
      mercedes uzima prvenstvo, lujo prvak, a fer je skupio ukupno par pobjeda u sezoni. o cemu pricamo?



      1
      -1

      2
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Kad je Mercedes tako usao u 2014 po pitanju motora to nikome nije smetalo? 2015…2016… Ferrarijeva snaga je suluda na pravcu , a imaju cak tri pobjede ove godine. Red bull ima deficitni motor pod haubom a Mercedesu fali malo snage u kvalama. U utrkama ladno pobjeduju izuzev nekih par staza i tog cudnog singapura gdje stvarno Ferrari ne zna valjda ni sam kako je bio u igri za pobjedu. Suluda je snaga Ferrarija a na spa i Monzi pobjedili s manje od sekunde prednosti. U rusiji nedostak srece no japan je Mercedes rasturio i samo s gluposcu boksa nije uzeo 1.2.



    8
    7

    1
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ali oni su Mercedes. Nitko ne smije pisati “anonimke” FIA-i za tehnička rješenja Mercedesa… Ali Ferrari je krv za sve.



      6
      6

      0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Sjeti se samo da je Ferrari bio “Mercedes” ali eto sada na neciju srecu , a tvoju nesrecu vise to nije… tako to funkcionira, nema smisla prozivati bilo koga zbog toga sto je najbolji



        3
        -4

        7
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Upravo to sto kazes govoris nama da smo svi u pravu. Nema smisla nekoga prozivati zato sto je najbolji kako Mercedes jer je najbolja ekipa sa najboljim bolidom a isto tako nema smisla prozivati Ferrari jer je nakon 6 godina napravio jaci motor od Mercedesovog.



          4
          2

          2
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    I renault je bio siguran u legalnost svojih bolida.



    1
    -6

    7
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Bio je i Mercedes siguran u tkak u gumama, felge, itd no problem je sto kada nekoga uhvate s “prstima u pekmezu ” mu daju rok do tad da to promjene ili zadrzi do kraja sezone (kao Mercedes potrosnju ulja) a neki budu diskvalificirani iz rezultata utrke. Dok nekome nije nista dokazano i ako netko kaze nakon provjere da je Ferrari legalan sto ima tko dalje pricati o tome.



      1
      -1

      2
  7. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Forza Ferrari…



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.