McLaren planira donijeti još nadogradnji za 2019.

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

McLaren će nastaviti donositi nadogradnje za svoj bolid za idućih nekoliko utrka, iako ga je trenutna forma dovela do „sretnog mjesta“.

Momčad iz Wokinga se nada završiti godinu s naslovom „najbolji od ostatka“ iza top 3 momčadi, te je trenutno na četvroj poziciji u ukupnom poretku konstruktora s 43 boda prednosti ispred najbližeg izazivača, Renaulta kojeg je dodatno pogodila jučerašnja odluka o diskvalifikaciji rezultata s VN Japana.

Iako momčad zna da mora uložiti što više moguće resursa u njihov bolid za 2020., McLarenov šef Andreas Seidl je jasan oko toga kako neće popustiti u pokušaju da poboljša trenutni bolid.

„Kao što smo vidjeli u posljednjih tri ili četiri utrke, očito imamo četvrti najbrži bolid i mislim da imamo sve u našim rukama da osiguramo P4 na kraju sezone.

To bi bio odličan uspjeh za nas kao momčad. Ali u isto vrijeme, bitno je dati gas do daske po pitanju bolida za iduću godinu kako bismo napravili idući korak.

Tako da ćemo i dalje nastaviti unaprijeđivati bolid, i razumijeti ga bolje i bolje. U Japanu je sve radilo jako dobro te ćemo i dalje donijeti neke male dijelove za naredne utrke. Međutim, većina momčadi je u punom gasu po pitanju bolida za 2020.“

– Andreas Seidl

Iako je McLarenov rani dio sezone bio potpomognut njihovom izvedbom u utrci umjesto čiste brzine, napredak koji su napravili da oslobode više brzine iz njihovog MCL-34 bolida ih je učinio optimističnima po pitanju toga gdje se nalaze u odnosu s konkurencijom.

„Ohrabrujuće je. Mislim da se poboljšavamo kao momčad, ali i po pitanju našeg bolida.

To znači da smo dobili razumijevanje bolida i njegov performans tako da smo konstantno dovodili neke manje nove dijelove. Trenutno smo na sretnom mjestu.“

– Andreas Seidl

Odgovor

2 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Mclaren da kojim slučajem ne osvoji nijedan bod u naredne 4 trke, ima to 4. mjesto na kraju sezone.
    Zasluženo će biti prvaci F1.5



    11
    11

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.