Talijanski mediji: Alfa Romeo bi se mogla povući iz F1 nakon iduće sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 14 komentara

Talijanski mediji tvrde da bi Alfa Romeo mogla odustati od sponzoriranja ekipe Saubera i općenito od Formule 1 na kraju iduće sezone!

Podsjetimo, 2018. godine je Alfa ušla u partnerstvo sa Sauberom, a od ove godine su postali i naslovni sponzor. Čini se da bi ta suradnja mogla biti kratkog životnog vijeka:

“Alfa Romeo nije u dobroj situaciji na tržištu i u ovom trenutku ne izgleda vjerojatno da će se partnerstvo nastaviti nakon 2020. godine,” izjavio je Joe Saward za F1sport.it portal.

“Rezultati ove sezone su razočaravajući i čini se da se nitko unutar ekipe ne slaže, iako pred kamarama to ne izgleda tako.”

Dodao je da Sauber nije presretan idejom da budu B ekipa Ferrarija, pogotovo ako se uzme u obzir da su već bili u pregovorima s Hondom oko kupovanja pogonske jedinice.

Saward kaže da ta mogućnost još nije propala, te da bi Sauber u budućnosti mogao biti pogonjen Hondom. Međutim, “taj odnos ne bi bio onakav kakav je trenutno između Ferrarija i Alfe Romeo”.


Odgovor

14 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Uh….. ružne vijesti….. ponedjeljak.



    4
    2

    2
  2. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Sve je na Fiatu.

    Alfa trenutno muku mući sa izbacivanjem novih modela, a stari (primarno Giulia i Stelvio) polako gube tržište.



    3
    1

    2
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    To je ono što se dogodi kad genetika pobijedi sposobnost.
    Sad imamo šefove bez vizije i to se vidi na povratku Reste u Ferrari i općenito glavinjanju Saubera ove sezone. Očito ovi trenutni ispodprosječni upravitelji nisu shvatili viziju Marrchionea….

    Do neke nove prilike idućeg stoljeća….



    3
    2

    1
  4. fjaka Prikaži

    alfa romeo sa ferarijevim motorom bi bilo isto šta i renault f1 team sa mercedesovim. neznan ko je dozvolija uopće tu lakrdiju. meni neće falit taj cirkus.



    3
    0

    3
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …fiat je ionako na koljenima…nakon nekih 50g u italiji ima sve manje sluha za ‘genijalne’ ideje subvencioniranja vlastite autoindustrije koja izbacuje poludovršene automobile (da sad ne zalazim u temu o kojoj bi se dalo razglabati podosta) koji nalaze sve manje i manje kupaca u samoj italiji a kamoli šire od strane najpametnijih industrijalaca iz familijje Kim, pardon Agnelli, koji samim svojim rođenjem dobiju svu potrebnu pamet, znanje i naravno zvanje (avvocato) koje ih kao i sj.korejsku braću usmjeruje na vrh talijanskog i ne više tako giganta…tako su pred koju godinu tal. mediji pucali od sreće kad se Alfa ‘vratila’ u F1 zbog ‘izvanrednog’ stanja u tvrtci dekretom jednog od sinova Kim jong Il-a, ovaj pardon Agnellija…misleći valjda da će svi pohrliti u salone po dva nova modela alfe (za koje osobno mislim da su uz malo bolje promišljanje unaprijed mogli biti bolji u svemu od bilo koje konkurencije na svijetu)…ne čude me ova novinska naklapanja i čak bi ih uzeo kao i vrlo moguća…da ne ispada da samo talijane kritiziram nije ni merc toliko stabilan koliko se misli…oni su na bicikli koja ‘ne smije’ stati (nešto kao konzum kod nas no još su u fazi u kojoj se mogu i izvući ali mislim da će ih to podosta koštati, pitanje je samo kada i koliko će tada kupci uopće pridavati pažnju tome, vidi pod afera dieselgate kod vw-a) tj . ako i kada stane s pobjeđivanjem merc bi mogao postati ‘veći od sebe’ (vidi pod npr američke željezničke kompanije, Pan Am i sl.)…



    5
    5

    0
  6. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ferrarijev veto?
    Ja bi rekao da je više dobar nego loš.
    U WMSCu koji donosi pravila sporta sjede predstavnici motosport saveza za koje uglavnom nitko nikad nije čuo. Jedan od članova WMSCa je iz Hrvatske. U motosportu gotovo potpuno irelevatne države. To govori koliko to tijelo ima merit, a koliko politiku kao kriterij izbora.

    I sad, takvim vrlim junacima dođe neki Liberty stavi šaku zlatnika ispred svakog od ovih tipova i kažu “mi želimo da F1 iduće godine bude na gusjenicama!”…. Što mislite da li bi za istu količinu novaca Ferrari pristao da F1 bude na gusjenicama?

    Eto zato tamo treba sjediti netko od veterana F1 sa dovoljno financijske moći da ih se ne može kupiti.



    4
    4

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Bernie Ecclestone?

      Eto zato tamo treba sjediti netko od veterana F1 sa dovoljno financijske moći da ih se ne može kupiti.

      Ne postoji nitko drugi, u stvarnom poznatom auto-moto svijetu.



      2
      2

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        BCE je dovoljno lud da bi rekao “ajde da vidimo te gusjenice!” :) Imao je on ludih ideja, a ima i godina.



        1
        1

        0
        • Stefan Bellof
          pigmalion Prikaži

          Bernie ima novaca – jedan od ključnih uvjeta u tom “ludom” cirkuskom F1 svijetu.
          Ali, eto…. ima i ( previše ) godina.

          Liberty Media je američka koorporacija, i pretpostavljam da postoji bar još nekoliko sličnih, čak i svjetskih interesenata za zarađivanje – koji mogu “izroniti” i “voditi” F1 kao što su se oni IZNENADA pojavili i preuzeli biznis od BCE.
          Tko zna od kuda mogu “iskočiti” ljudi sa pravim idejama. Poput ovog lika koji je zamijenio pokojnog Charlie Whitninga,…… Masi (?)….. kao da se pojavio….. niotkud?!?!


          0
          0

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Taj Masi je katastrofa. Nema pojma o poslu koji radi.


          0
          -1

          1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.