Grosjean: podijeljeni ekran bi popravio prijenos borbe iz sredine poretka

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Romain Grosjean smatra kako bi opcija podijeljenog ekrana bila „kul“ način da se popravi problem neprikazivanja dovoljno borbe na stazi dok se TV prijenos fokusira na vodeće u utrci.

Redatelji F1 prijenosa i posao koji obavljaju su dovedeni u pitanje od strane vozača, pogotovo McLarenovog Carlosa Sainza, zbog toga što se fokusiraju na manje zanimljive borbe na vrhu poretka.

Problem je istaknut nakon VN Singapura kad borba između četiri bolida u zadnjem krugu utrke nije uopće prikazana na svjetskom prijenosu, iako ta borba nije bila za poziciju u bodovima.

Na pitanje o tom problemu, Haasov Romain Grosjean je priznao kako oni koji su odgovorni za to moraju slijediti pobjednika utrke, ali misli kako je krivo jednostavno ignorirati druge događaje.

„Borba koju smo imali na kraju zadnjeg kruga u Singapuru je pretpostavljam bila puno zanimljivija od bolida koji prelaze završnu liniju.

Tako da možda bi podijeljeni ekrani, gdje vi i dalje možete vidjeti vodeći bolid kako prelazi preko završne linije, i onda borba koja se događa na stazi na drugom ekranu, bili poprilično kul.

Ponekad gledate utrke, odlično je vidjeti Ferrari 1-2, ali oni se samo prate i nije sexy kao što su bolidi [koji se utrkuju].

Isto je bilo i u Sočiju. Borba u sredini poretka je bila poprilično kul u jednom trenutku i mogli ste vidjeti jako, jake male razlike između bolida kad je Albon bio iza Kevina [Magnussena], vraćao se nakon posljednjeg sigurnosnog automobila.

„I jedino što smo vidjeli je Charles [Leclerc] kako lovi Bottasa, što je isto bilo napeto, ali ponekad, kad vidite manje od dvije desetinke razlike između bolida iza, želite vidjeti tu borbu.“

– Romain Grosjean

Sainz je rekao nedavno kako će Udruga vozača F1 (GPDA) službeno postaviti pitanje o tome u bližoj budućnosti te je direktor GPDA-a Grosjean rekao kako je razgovarao sa svojim kolegom.

Grosjean je priznao kako nije bio u mogućnosti gledati utrke pošteno, s iznimkom VN Rusije s obzirom da je odustao u prvom krugu, ali vjeruje kako ima mjesta za napredak.

„Pričali smo o tome i složili smo se. Stvar je u tome što se isti prijenos prikazuje na svakom TV-u. Formula 1 je ta koja daje prijenos svakom TV-u.

Vjerojatno bi mogli odraditi bolji posao i možda prikazati malo više borbi zato što to nedostaje i to želimo vidjeti: bolidi jedan blizu drugog, kotač uz kotač.

Bilo je napeto gledati Charlesa kako slijedi Bottasa, ali nakon tri-četiri kruga, delta nije bila dovoljno dobra [da se preticanje dogodi].

Ali ako je bilo nešto drugo dobro da se događalo [negdje drugdje na stazi], bilo je prikazano pomoću ponovne snimke. Bilo je samo 15-16 krugova ta dva bolida.“

– Romain Grosjean

Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Napokon i da se to pitanje intenzivnije pokrene. Iako je malo kasno , sam kraj sezone. A taj problem je od prve utrke prisutan i svaku utrku poslije.



    3
    3

    0
  2. Charles Leclerc
    Joker 1976 Prikaži

    Bilo bi lijepo i kad bi televizije koje prenose utrke podijelile ekran za vrijeme reklama



    9
    9

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.