Vergne: Logično je da Hamilton isproba Formulu E

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 14 komentara

Jean-Eric Vergne kaže da bi za Lewisa Hamiltona “logičan korak” bio isprobavanje Formule E nakon što je peterostruki svjetski prvak Formule 1 nedavno na svom Instagram računu imao depresivan izljev emocija oko stanje okoliša. Pri tom se fokusirao na prehranu, te je pozvao svoje pratitelje da se prebace na veganstvo.

Lewis Hamilton, Instagram
Lewis Hamilton, Instagram

Vergne kaže da se u potpunosti slaže:

“Da vam budem iskren – prije samo dvije godine se ne bih složio s time što on kaže, ali danas sam puno svjesniji svega zahvaljujući ljudima poput njega i zahvaljujući mnogim drugim sportašima.”

“Slažem se 100% i želim postići puno toga u Formuli E kako bih mu se pridružio i pokazao da on nije jedini vozač koji kaže ono što misli.”

“On je čak prodao svoj privatni avion. Svjestan je problema s kojima se susrećemo kao ljudska vrsta.”

“Vjerojatno ga se puno kritizira jer se utrkuje u benzinskim automobilima koji uzrokuju puno više polucije nego bilo koji drugi sport na svijetu. Zato mislim da bi logičan korak za njega bio dolazak u Formulu E. Tu može učiniti puno više od toga da bude samo običan vozač.”

“Mlađa generacija mora biti svjesna i moraju odrasti znajući stvari kojima ih možemo podučiti, točno kao što Lewis radi.”

Mercedesov šef Toto Wolff je nedavno za britanski Autosport rekao da bi dopustio Hamiltonu da isproba bolid Formule E. Sad očekujemo Hamiltonov potez.


Odgovor

14 komentara

  1. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Čak je i prodao svoj privatni avion? Pa to je nevjerojatno, stvarno je pravi mecena ekologije. To što ga je kupio zbog poreznih olakšica i što je održavanje takvih igrački koje su najskuplje kad stoje na zemlji u najmanju ruku skupo nema apsolutno nikakve veze sa prodajom. How yes no.



    7
    7

    0
    • Blue Flag
      Tow Pie Pie Prikaži

      Siguran sam da njemu financiranje i održavanje jednog privatnog aviona (vjerovatno mlaznog) nisu problem pa da i ne leti snjim….i skuplje je naravno letiti snjim nego da je u hangaru (iako i to košta).


      0
      -1

      1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Englezi će ga prokleti ako ode iz F1 prije nego skine sve Schu rekorde.



    6
    5

    1
  3. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Ma Hamilton je veliki ekološki aktivist i brine se o okolišu više od drage nam svima Grete Thunberg, toliko da čak ima Shelby Cobru i Mustanga iz 1967. koji troše 25 litara kad ih pustiš nizbrdo i ispuštaju CO2 ko termoelektrana. A još se deklarirao kao vegan i bori se za prava životinja(nek se vegani ne uvrijede), a da mu doneseš 10 kila pečene janjetine, obrstio bi ju do kostiju. Ma stvarno, pravi čovjek koji se bori za spas Zemlje.



    14
    9

    5
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Neka si ti njemu objasnio. Tko mu je kriv kaj je kolekcionar automobila.



      3
      -6

      9
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Nemam ja ništa protiv njegove kolekcije auta, dapače kolekcija auta mu je vrhunska i mnogi bi muda dali za nju, ali ne volim njegovo licemjerstvo i preseravanje, na to sam aludirao.



        10
        10

        0
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Hamilton je uvijek bio fake i zato je omražen. Kao vozač vrh, ali kao osoba je teški fejker i wannabe “influencer”.



          4
          4

          0
    • lukarak Donator Prikaži

      Pa kao kolekcionaru, ti mu auti vjerojatno stoje u garazi. Dakle trose nula.


      0
      -4

      4
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Ne budi smiješan. Čak i kad si kolekcionar auta, provozaš ih sigurno par puta godišnje, ako ne i više. Realno, ne vozit neki sportski auto i držat ga u garaži da bi mu podigao vrijednost i prodao ga za veću cijenu je kao da ne konzumiraš odnose sa curom da bi ona bila u što boljem “stanju” za novog momka ako prekinete. Meni bi bilo žao imat npr BMW M3 e30, a ne uletit “bokom” kroz zavoj barem jednom tjedno ili Imprezu 22B, a da nisam nikako upalio nju i njen boxer motor i jurio kroz zavoje na nekoj seoskoj cesti. Pa auti nisu slike ili kipovi da se drže u kući na suhom i tamnom mjestu, nego da se voze



        1
        1

        0
  4. fjaka Prikaži

    najlogičnje je da sidi u mercu sve dok je ovaj dominantan :D



    2
    2

    0
  5. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    “Čak je prodao privatni avion ”
    Vrh, skoro sam tu prestao čitati..
    A što se tiče “polucije” okoliša.. Nitko ne postavlja pitanje od kuda električne energije, koliko proizvodnja zagađuje, a gdje sa tim svim silnim ba(k) terijama ogromnim poslije, a već ne znamo kud sa ovim postojećim koje služe samo za paljenje i nešto struje, ne za pogon



    3
    2

    1
  6. Grgastrga Prikaži

    …ma super si je on to složio u svojoj glavi- samo kaj…. taj avion sad vjerovatno koristi neko drugi, kome taj avion stvarno treba i ko ga stvarno koristi (znači i stvarno zagađuje)- tako da ne da nije rješio problem “polucije planete”, nego je samo prividno skinuo odgovornost sa sebe… -ono- malo licemjerno… da je stvarno takva faca za kakvu se prodaje- poklonio bi taj avion ciganima da ga rastave i prodaju pod “sekundarnu sirovinu”, tako da taj avion nikad više nikad ne “gadi pookolo”… -kakogod- ljepo je vidjet’ da ne’ko od tih “superbogatih celebrity-a’ uopće i razmišlja o tome, pa ma koliko licemjerno to bilo u samoj srži… -a šta se tiče veganstva- ljudi bi trebali počet’ ozbiljno razmišljt’ o bezmesnoj prehrani u prvom redu zbog vlastitog zdravlja i tog odvratnog genocida nad živinama- a tek onda zbog zagađenja…



    1
    -1

    2
  7. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    To je kao da ja pokazujem kako živim u skladu s prirodom kada bacim žvaku u koš za smeće. Prodao mlažnjak za desetke milijuna… ideš!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.