São Paulo domaćin održavanja počasti Ayrtonu Senni

Izdvojeno

Marosh

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Formula 1, Heineken i Sennina obitelj u suradnji će organizirati proslavu 25-godišnjeg nasljeđa legendarnog brazilskog vozača. Događaj bi se trebao održati 9. studenog u São Paulu. Cilj je pokazati koliki je utisak trostruki svjetski prvak ostavio na Formulu 1 i brazilsko stanovništvo.

Obožavatelji će moći vidjeti moderne bolide koje će im omogućiti Mercedes-AMG Petronas Motorsport i Renault F1 Team. Njihovi vozači, među kojima će biti Mercedesov Esteban Gutierrez, provozat će se ulicama brazilskog grada. Uz moderne bolide pojavit će se i oni koje je vozio Senna, kao što su Toleman TG184 u kojem je debitirao 1984. godine te Lotus 97T, koji ga je godinu dana kasnije doveo do prve pobjede u sportu. Njima će upravljati dvostruki svjetski prvak Emerson Fittipaldi i Felipe Massa.

“Ayrton Senna je istinska legenda Formule 1, a njegova ostavština je ogromna i inspirirajuća. Čast nam je dovesti Formulu 1 na ulice São Paula, uz pomoć naših partnera iz Heinekena, kako bismo slavili njegov život i važnost koju stanovništvo Brazila ima prema njemu. Slavit ćemo njegov život tako što ćemo pokazati obožavateljima da izbliza vide moderne i klasične bolide koji će im dati iskustvo za cijeli život kroz zvukove i brzinu istih te uzbuđenje Formule 1. Brazil ima posebno mjesto u Formuli 1 i uzbuđeni smo održati ovaj događaj tjedan dana prije VN Brazila na Interlagosu. Formula 1 je izrazito ponosna što će nam se pridružiti Felipe Massa i Emerson Fittipaldi koji će uskočiti u Sennine bolide”, stoji u službenoj priopćenju F1.

“Sigurna sam da će to biti nezaboravan dan za sve Ayrtonove obožavatelje. Mogućnost da se tako blizu vide povijesni bolidi, koji su obilježili neke od njegovih najboljih trenutaka u karijeri, bit će nevjerojatno. Imati priliku prisustvovati događaju s toliko atrakcija koji će biti smješteni na Ibirapueri, u srcu São Paula, bit će nezaboravno. Okrunit ćemo 2019., godinu punu prekrasnih počasti povodom 25-godišnje ostavštine”, rekla je Bianca Senna, Ayrtonova nećakinja i direktorica Instituta Ayrton Senna.


Odgovor

6 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    posli toliko godina ne moš shvatit koliko ljudima nedostaje. Ayrton ❤ Senna. 4ever.



    12
    11

    1
  2. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Nevjerojatno je da nisu doveli Mclarenov bolid po kojem je definitivno najprepoznatljiviji…



    8
    8

    0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Moj Ayrton Senna…….

    Ayrton ❤ Senna. 4ever.



    4
    2

    2
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Slavit ćemo njegov život tako što ćemo pokazati obožavateljima da izbliza vide moderne i klasične bolide koji će im dati iskustvo za cijeli život kroz zvukove i brzinu istih te uzbuđenje Formule 1

    Ovo koda su u Hrvatsku došli, a ne u Brazil koji ima trku svake godine već ohoho godina ?


    0
    0

    0
  5. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Jedan, jedini, neponovljivi. Bog formule 1



    3
    1

    2
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Kao da je bilo jučer. Uvijek u srcu.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.