Steiner: Trebali smo više slušati naše vozače

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Vozači Haas F1 Team-a, Romain Grosjean i Kevin Magnussen, su gotovo svaku utrku ove sezone imali određenih problema sa svojim bolidima i nerijetko su javno izražavali svoje frustracije ovogodišnjim modelom VF-19. Najčešće su problemi bili vezani uz performanse guma tijekom utrke, a o razvoju bolida tijekom sezone najbolje govori činjenica da je Romain Grosjean rezultate počeo popravljati otkada su na VN Velike Britanije njegovom bolidu vratili sve specifikacije sa prve utrke u Australiji.

Momčad je tada shvatila da je razvoj aerodinamičkog paketa za bolide bio problematičan te su za zadnje utrke sezone pripremili nove nadogradnje za oba bolida kako bi pokušali spasiti iznimno razočaravajuću sezonu i pomaknuti se sa 9. mjesta na tablici konstruktora.

Šef momčadi Guenther Steiner podijelio je svoja razmišljanja o problemima koji su pogodili njegovu momčad ove sezone:

“Ne želim ulaziti u tehničke detalje razvoja, ali smatram kako smo trebali više slušati naše vozače kada su dijelili njihova razmišljanja o ponašanju bolida te se više fokusirati na njih nego na brojke.”

“To je ono što moramo naučiti iz ovogodišnje situacije. Također, sada moramo razmišljanja vozača uskladiti sa brojčanim podacima kako bi uspješnije napredovali. Sa sadašnjim iskustvom, mnogo toga bih promijenio u razvoju bolida od VN Španjolske do danas.”

Pet utrka prije kraja sezone pogled na tablicu konstruktorskog poretka govori nam da Haas zaostaje za osmoplasiranom Alfom samo 7 bodova, pa postoji mogućnost da barem malo poprave dojam iz inače vrlo loše sezone.

Predstoji nam vidjeti mogu li se oba njihova vozača skoncentrirati na izbjegavanje bliskih kontakata sa bolidima oko sebe te jesu li momčadski inženjeri uspjeli pronaći pravu formulu za razvoj bolida u završnici sezone.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.