Leclerc: Ferrari će osigurati da se timske odredbe poštuju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 15 komentara

Charles Leclerc kaže kako će Ferrari osigurati da se timske odredbe poštuju, što nije bio slučaj na VN Rusije, VN Italije i VN Bahreina prije toga.

“Mislim da je od početka sezone bilo jasno kako se timske odredbe moraju poštovati.”

“Također je jasno da situacija nije bila jasna za oba vozača prije početka utrke [u Rusiji]. Mislim da je najvažnije to što smo razgovarali i osigurali smo da se ova situacija ne ponovi u budućnosti.”

Leclerc je potvrdio da se nakon prošle utrke sastao s Mattiom Binottom:

“Imao sam neke obaveze tog dana kad je Sebastian bio u Maranellu pa nismo imali prilike sastati se zajedno. Ali, imao sam sastanak s Mattiom, a on je imao sa Sebastianom dan ranije, tako da je sve u redu.”

– Charles Leclerc

Odgovor

15 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    kircan Prikaži

    Mislim da su to interne stvari svake ekipe i da to ne bi trebalo iznositi u javnost. Ne dopada mi se kuknjava u javnosti, ili sam samo suvise mator za ovo. Formula 1 mi nije delovala kao timski sport pa mi ni ovo sa timskim naredbama ne prija.



    21
    20

    1
  2. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Leclerc:Matia bilo bi dosta…Vrijeme je već da se stariji pomaknu mlađima,dosta smo se mi micali starijima.
    Binotto.:Da naravno…
    Dan prije razgovor Vettela i Binotta
    Binotto:U čemu je tvoj problem Sebastian?? Zašto se ne držiš dogovora??
    Vettel:Gospodine,ja vozim za momčad,ako imam brži bolid trenutno,ne treba mi se micati zato jer Uzvišeni misli ako je uzeo PP da mora i završiti prvi bez da ga tko ima pravo pretjecat…
    Ali i ja imam pitanje za vas gospodine Binotto.
    Zašto ste me ostavili duže na stazi,u boksu zadržali 3 sekunde,a potom me i isključili?
    Binotto:Znaš Sebastian,to je sve splet okolnosti…
    Ipak si vec dugo kod nas,bez bitnijih rezultata…
    Vettel:Hvala gospodine na odgovoru,ali možda da ste tih godina napravili konkurentan bolid možda bi i bilo rezultata….



    15
    6

    9
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Leclerc je pristojnija i odgojenija verzija Maxa, ali svejedno još jedan pripadnik komedijaša mlađe generacije.



      10
      6

      4
      • Mercedes
        Serviser Donator Prikaži

        Ma ja sam samo napisao u obliku šale.Svi su oni pristojni na svoj način,samo pitanje kako tko.Jer nebi sjedili za volanima ako nema respekt prema drugima, a da znaju imati muhe nekad,ko i mi svi ostali



        2
        0

        2
    • Fia
      Realista Prikaži

      Imao je on konkurentan bolid itekako za osvajanje naslova, njegova nesposobnost osvajanja naslova ukoliko nema super dominantan bolid je druga stvar
      Schumacher,Hamilton, Alosno… to ti je samo kraci popis vozaca koji bi osvojili prosle godine naslov



      6
      -3

      9
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        Slučajno sam ti prijavio komentar, htio sam na repliku, no dobro i tako pišeš gluposti.

        Znači Alonso bi osvojio naslov, Hamilton isto, ako bi Alonso osvojio, onda bi Hamilton i Mercedes izgubili naslov? Ha? Lupaš bzvz…

        Ti si sve, osim Realiste.



        5
        2

        3
        • Fia
          Realista Prikaži

          Nekome gluposti, nekome istine
          Da, Hamilton i Mercedes bi izgubili naslov da je Alonso/Schumacher pa mozda i Ricciardo bio za volanom jer je Ferrari imao bolid s kojim se mogao osvojit naslov
          Svi to vide osim Vetelića(fanovi Vettela, nije mali Vettel), a konacno su skontali i Glavesine u Ferrariju



          3
          -2

          5
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ono gunđanje na team radiju je bilo sramotno.
    Dogovor je bio takavi takav, ali moj Charles sto je Vettel trebao usporiti 4 sekunde i staviti sebi na vrat Hamiltona koji je bio tik iza, a ti nisi imao race pace na razini. Boks su podredili zamjeni vozaca a ne strategiji kako pobjediti Mercedese. Samo da bi mladcu ugodili i vratili mu prvo mjesto.
    Steta sto je MGUk otkazao na Vettelovom bolidu, uvjeren sam sa bi ga Vettel uhvatio na malo mlđim gumama, ali bilo bi veselo kad bi ih Hamilton uhvatio obojicu zbog Ferrarijevih nebuloza oko boksa.
    Nisu profesionalni i nisu na razini, kompletno vodstvo Ferrarija.
    Uhvaili su pobjedu dvi i odmah se momacad rasturila.
    Kazem vam, ova trenutna momcad ne moze osvojit nalsov ni cak s 0.3 sec brzim bolidom svaku utrku, zato jer sami swbi podapinju nogu.



    10
    5

    5
    • Fia
      Realista Prikaži

      Joj joj koje izvrtanje cinjenica, nisam ni procitao do kraja, dovoljno mi je bilo ovo usporiti 4 sekunde..
      Inace Leclerc je trazio da se ispostuje dogovor dok je bio u granicama 1.1-1.3s, a na pocetku je cak bilo ispod sekunde..
      Naravno da si Leclerc nece spaljivati gume i motor prljavom zraku, sta je trebao vozit iza njega 20 krugova unutar sekunde? Ste vi normalni bre- kako bi rekli moji prijetelji preko granice



      5
      -3

      8
      • dejan_s Donator Prikaži

        @Realista
        A kao bi bilo da se malo opustite? Čemu tolika zajapurenost? Iz Vaših natpisa čini se da kao lično uživate ili profitirate ako vozač ili tim koga ne preferirate podbaci ili doživi neku neprijatnost. A vidim da niti fantaziju ne zapostavljate.
        F1 auta i gume na istima nisu napravljeni od čokolade pa da se daju tek tako istopiti ako se vozite iza drugog vozača u zoni iznad jedne sekunde.
        Ferrari je od Vettela tražio da propusti LeClerca u šestom krugu, a razlika između vozača nakon petog kruga bila je 1.350 sec. Oba vozača su obavještena o planiranoj rotaciji u prethodnom, petom krugu. U narednim krugovima razlika je postepeno rasla u korist Vettela pa je tako narasla do 21 kruga, tj. kruga nakon koga će Charles imati zamjenu guma, na 4.2 sekunde.
        Transkript tim radija:
        https://www.racefans.net/2019/10/01/vettel-vs-leclerc-round-two-complete-ferrari-russian-grand-prix-team-radio-transcript/

        Komparacije krugova između Ferrarijevih vozača:
        http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1033&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Charles%20Leclerc

        Neću se upuštati u raspravu da li je i kada je Vettel trebao propustiti LeClerca, no jedno je jasno: u Rusiji Vettel je bio brži vozač. Vama to kao velikom i osvjedočenom prijatelju istine kako Vam i sam nadimak kaže neće biti teško da to REALNO sagledate. ¯\_(ツ)_/¯

        No, nekako se iz vida gubi najvažniji dio ove vijesti a to je da LeClerc uporno i odlučno insistira na poštovanju timskih odredbi u Ferrariju. Nadam se da to ne znači da će LeClerc imati povlašten status u timu po svaku cijenu.
        Bio sam protiv povlaštenog statusa već u Australiji kada se tako nešto zagovaralo u korist Vettela pa sam i sada protiv a priornog “broja 1” pa ma tko god to bio od vozača.
        U okolnostima kada je jasno da se niti jedan od vozača Ferrarija ne može boriti za naslov prvaka prednost treba dati bržem vozaču. Da li je to Vettel ili LeClerc potpuno je nevažno.
        Ako tim iz Maranella bude slijedio nemuštu praksu iz prethodne utrke onda će imati dvojicu ogorčenih vozača koji neće imati povjerenja u vlastiti tim, a političke igrice će ući na “mala vrata” a rivalitet će narasti do razine da će biti važnije pokazati zube timskom kolegi nego suprotstaviti se i pobjediti oponenta iz drugog tima. U takvim okolnostima kada budemo imali “rat crvenih na dva fronta” bojim se da ćemo posljedice osjetiti i mi gledaoci jer će Mercedes nastaviti šetati kroz prvenstvo a mi ćemo biti zakinuti za potencijalno napete i zanimljive utrke, a posljedično i za neizvjesna prvenstva u oba šampionata do “samoga kraja”.



        6
        4

        2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Bio je ispod sekunde jedino kad su vozili iza SC-a…



        2
        2

        0
  4. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Da,Seb je poznat po tome,ne paše mu to što malog mora propuštati,ne voli poraze,tipićan Njemac,dok dobiva sve ok…


    0
    -4

    4
  5. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Problem je što ne znaju dati timske odredbe kad treba. Ovo u Rusiji je za svakoga normalnog bilo ono WTF?. Druga je stvar kada lani u Njemačkoj Kimiju okolišaju, i ne znaju mu jasno reći da se makne. Dok Vettel stalno gubi vrijeme iza njega. U Rusiji Leclerc nije gubio ništa, jer je bio sporiji. Jedino bi Vettel izgubio da je poslušao tu glupu odluku. Druga stvar je Leclercovo kukanje. U Bahreinu je tim od njega tražio da sačeka dva kruga, da vide može li Vettel brže. On nije čekao. Vettel se nije žalio. Poslije utrke je rekao da je to ok. Ovaj je totaln suprotnost. Sada forsira da se timske odredbe moraju poštivati, jer osjeća da će sada ići njemu u prilog. A opet će zakmečat, ako ih ne dobije odmah.



    6
    5

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.