Nakon 69 godina gasi se Autosport magazin

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 13 komentara

Ovog tjedna se očekuje službena potvrda kako će Motorsport grupacija nakon ove sezone izgasiti tiskano izdanje Autosport magazina, i to nakon 69 godina postojanja.

Očekuju se i nove negativne vijesti oko F1 Racing i Motorsport News magazina, ali o tome još nema detaljnijih informacija.

Brend će nastaviti postojati u online varijanti, a nastavit će se i godišnji Autosport International Show i Autosport Awards.

Podsjetimo, Motorsport grupacija kupila je Autosport, F1 Racing i Motorsport News od Haymarketa 2016. godine, a Motors TV nedugo nakon toga. Prije nešto više od godine dana izgašen je Motorsport.tv, a Autosport magazin ide istim putem.

Koje medije redovito konzumirate? (dozvoljeno označiti više opcija)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

13 komentara

  1. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    S obzirom da smo u 21.stoljeću, zdrav razum nalaže prelazak na digitalne medije. Tiskanje je old school, kupiš pročitaš i što ćeš s tim više? Jedino ko gubi u tom slučaju su tiskarske firme.



    12
    12

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Destrukcija je dio konstrukcije, jedan medijski sadrzaj se unistava da bi se drugi izdignuo…svjedocimo tome na svakom koraku i to je realnost, mozda je lijepse pratit nesta preko tiska jer ima taj “žar” ali korak tehnologije se mora pratit



    11
    11

    0
  3. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Uh kad se samo sjetim autokluba tamo kasnih 90-ih i ranih 2000-ih. Ožujak, trčim na kiosk kupiti taj vrijeni komad papira sa slikama i analizama svih bolida. Oduševljenje novom sezonom. Danas već na kraju prosinca imamo naznake bolida za novu sezonu. Web portali su donijeli bezbroj novosti i trenutnu brzinu vijesti. međutim , barem meni osobno je nestalo tog željnog iščekivanja.



    15
    15

    0
    • Michael Schumacher
      Ante86 Prikaži

      Bas tako, kad se sjetim autokluba i one male knizice sa „novostima“ vezano za sezonu, momcadi vozace i staze… citao sam bezbroj puta i opet iznova, a tek F1 na Hrt-u
      To je bilo vrijeme kad se i najmanja sitnica vezano uz F1 dozivljavala sa „emocijama“
      U danasnje vrijeme imamo novosti na dnevnoj bazi ( za sto ne kazem da je lose, bas naprotiv)



      15
      15

      0
    • Renault
      Crankshaft Prikaži

      Meni je tiskano draže od online izdanja. Isto kao što nije isto čitati s papira i s ekrana. Osim toga, neka tiskana izdanja su koliko toliko zadržala kvalitetu naspram svojih online izdanja, ne mislim pritom na ovu tematiku, već općenito. Zato si ponekad kupim Autoklub bez obzira što živimo u 21. stoljeću. A i nekako vjerujem da tako stvari bolje ulaze u glavu – isto kao što ćeš više toga zapamtiti ako tri rečenice zapišeš rukom u blokić, nego prstima po ekranu mobitela u nekakve zabilješke.



      6
      6

      0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Iako mogu čitat sve o novim autima i formuli 1 na raznim portalima i gledat videe na yt i ostalim platformama(carwow, automarket, grandtour, F1 kanal), nijedno mi ne može zamjeniti to uzbuđenje čekanja tiskanog izdanja i čitanja autočasopisa. Unatoč novim tehnologijama i portalima,čitam autočasopise već 13-14 godina, pretplaćen sam od 3.osnovne tj. već deset godina na mnogo njih(kratko vrijeme autoblic, pa hrv autoblic i onda jedno 5-6 god na autoklub). Informacije su nam dostupnije nego ikad prije, ali i dalje preferiram tiskanu riječ.

      P.S Tko nije, neka obavezno pogleda automarket, ako zbog ičeg, onda zbog Šebalja koji vrhunski, zabavno i sažeto testira te prezentira nove automobile.



      4
      4

      0
    • Mika Hakkinen
      MP4-20 Prikaži

      ej ,ja ti čuvam iz 2005 kad sam u jednu A4 bilježnicu lijepio slike kaj sam uzrezivao di god sam stigao. sortiro po timovima. jedino sam auto klub i autoblic kupovao da tih par stranica o f1 i wrc-u pročitam. (Impreza + solberg <3 ). imam dost postera sačuvanih od 2004-2008. F1 racing je izašao negdi 2006 mislim, pa sam presto auto-klubove rokat. imam sve osim prvog izdanja jer sam onda tek szano za to, misleći kak me prijatelj laže (6. osnovne )ali tak mi je drago da si napiso ovo za ožujkom kad izbace sve te detaljee jooj :D predobro. tak sam se veselio tome. i bilo je više testiranja, infosa, bolidi su se ranije predstavljali, nismo tak dugo čekali proljeće haha.



      1
      1

      0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Protiv ovog se, za neke nažalost, ne može. Tiskani mediji polako izumiru i sve prelazi u digitalni svijet. I meni je fora pročitati nešto u tom “old-school” điru, npr. stare F1 Racinge ili ove vodiče koje su kolege spomenuli u komentarima iznad – nekad su to bili sveti spisi za F1 fanove, ja sam to kao klinac pročitao milijun puta i činjenica je da je u današnjem svijetu gdje informacije pristižu u najbržem mogućem roku nestala ta čar koja je nekad postojala s iščekivanjem, ali to je prirodan tijek događaja, svi, pa čak i dobar dio starije generacije, se prilagođava novim medijima i to je tako, svijet ide dalje.



    1
    0

    1
  5. Formula 1 Prikaži

    Jedno pitanje, ako mi neko moze pomoci. Da li se jos uvijek u Hrvatskoj tiska “F1 racing” ili bilo kakav F1 magazin?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.