Marko odgovorio Verstappenu: Djelomično je u pravu, ali i on je dvaput utrku završio u prvom zavoju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 37 komentara

Red Bullov savjetnik za motosport Helmut Marko tvrdi kako ga ne zabrinjava nezadovoljstvo koje je obitelj Verstappen izrazila nedavno, komentirajući šanse za borbu za naslov iduće sezone.

Verstappen je od Singapura “izgubio vjeru da će iduće godine biti na vrhu” i neugodno se iznenadio tempom kojeg su pokazali u odnosu na Mercedes i Ferrari.

“Osobno, osjećam da bih mogao biti 2 desetinke brži od tih vozača [Hamilton, Leclerc] da vozimo iste bolide. Prije Singapura sam mislio da ću se iduće godine boriti za naslov, sad možda više tako ne mislim.”

– Max Verstappen

Marko nema problema s tim izjavama:

“Djelomično, Max je u pravu. Iako, on je dvaput završio utrku u prvom zavoju, ali to se može dogoditi.”

– Helmut Marko

“Želimo da Red Bullovi vozači izražavaju svoje mišljenje. Nemamo problema s time.”

Iduća utrka je VN Japana za koju se Red Bull posebno pripremio jer je u Rusiji za sve svoje vozače uzeo nove elemente pogonske jedinice. Hondi Suzuka nije bila sretna staza još od povratka u Formulu 1 2015. godine. Ni McLaren ni Toro Rosso u četiri godine nisu osvojili ni boda, a tri puta su završavali na 11. mjestu.


Odgovor

37 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    “Osobno, osjećam da bih mogao biti 2 desetinke brži od tih vozača [Hamilton, Leclerc] da vozimo iste bolide. Prije Singapura sam mislio da ću se iduće godine boriti za naslov, sad možda više tako ne mislim.”
    Bitno da on osjeća da bi mogao biti brži… i možda misli a možda i ne misli da će se iduće godine boriti za naslov.
    I ja osobno možda osjećam pritisak u debelom crijevu čitajući ovakve izjave… možda.
    Ne znam jel’ stvar u prijevodu, al brate mili… izjava “niđe mozga”



    34
    27

    7
    • Clay Regazzoni
      Ber Prikaži

      “Možda više tako ne mislim ”
      Najjače od ovih jakih izjava



      12
      11

      1
    • ZX10R Prikaži

      U pravu si,max je odličan vozač to nitko ne osporava,ali dati ovakvu izjavu je više nego prepotentno
      On sam sebe hvali i govori da je bolji vozač od hamiltona,leclerca a isto to misli i za sve ostale
      Može on misliti šta hoče,ali ovo mu nije trebalo
      Hvalite me usta moja



      3
      3

      0
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Verstappena svi prozivaju budućim svjetskim prvakom, a meni se čini da će više biti ko Montoya: sam sebi prekinuti karijeru.



    20
    15

    5
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Montoya nije nikada bio dobar kao Max.



      17
      -5

      22
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        A ne , nije, njegove pobjede u F1 i najbolje startne pozicije nisu pale s neba, usput, zamisli što bi Alonso dao da pobijedi na Indy 500, a JPM je pobijedio dva puta u razmaku od 15 godina.
        Na kraju te pamte samo po onome što osvojiš, a Max do sada ima debelu nulu, a i Marka je izgleda naljutio.



        15
        14

        1
        • Marlboro
          Alonso1965 Prikaži

          @Alain Prost
          Što bi Max s 21. godinom i bolidom koji nije sposoban boriti se za naslov trebao imati ili biti pamćen po nečemu osim “debele nule”? Pa budimo realni, Max je talent kakvog F1 možda nikada u povijesti nije imala. Kada Max bude imao auto s kojim će se boriti za naslov, jao ostalim vozačima jer svi znamo da ce biti nezaustavljiv. Ni sad ne sumnjam da bi bez problema pobijedio Leclerca da su u istoj ekipi, a s Hamiltonom bi bilo puno zanimljivije…



          4
          -11

          15
        • Alain Prost
          Alain Prost Prikaži

          Tebe grebe što sam spomenuo Alonsa ili što već?
          Max ima više utrka u F1 nego JPM, što bi s njegovim godinama? Ovdje se samo nekima uvažava kada nemaju bolid sposoban za naslov, dok se drugima sve broji, ne znam da li bi bio nezaustavljiv i da ne bi imao problema, prije da mnogima dolazi u glavu da Leclerc nije samo Vettelov problem.



          8
          7

          1
        • Pirelli Hypersoft
          Einspritz7 Prikaži

          Da , ima debelu nulu . Čak štoviše , Max nema niti jedan naslov ni u nižim kategorijama prije F1 (ne računam početke i osvojena nekakva lokalna karting natjecanja). Pa se ponekad i pitam zašto je uopće doveden u F1 , na temelju čega i to još sa 17 godina.
          Tako da ova izjava Alonsa1965 , kako se radi o najvećem talentu u povijesti , nema veze s vezom.
          Vidim da je relativno dosta onih koji su nasjeli na pričice Verstappenovih i Red bulla , kako je Max najbolji na gridu , najbolji u povijesti , najbolji u svemiru ….
          Ma Max Verstappen je prosječan vozač , a sve ostalo je ogromna propaganda .



          1
          -3

          4
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          debeli prosjek šamara ove sa naslovima iz juniorskih kategorija.
          stvarno, što su vidjeli u njemu sa 17 god. :chill:



          5
          3

          2
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da Marko nema što spočitavati Maxu te prve zavoje. U dominaciji Mercedesa i jačeg Ferrarija, jedino im je Max donio pobjede i par postolja. Niti sa jednim vozačem u ostatku grida, to im ne bi uspjelo u tom bolidu, mislili o Nizozozemcu što god htjeli



    17
    6

    11
  4. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Prenapuhani vozac….

    Izjaviti da bi bio brzi od svojih kolega u istom bolidu je u najmanju ruku podcjenjivanje kolega…
    Sa takvim ponasanjem i stavom nikada neces biti šampion… Dao ti Bog šta dalje od mjesta u Ferrariju i ja sretan…
    Zamisli da moram navijati za ovoga panja?



    26
    13

    13
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Sa takvim ponasanjem i stavom nikada neces biti šampion

      Baš suprotno. Što radiš u ovom sportu ako ne misliš da si najbolji?
      Neki to izjave, dok većina drži u sebi. Ali ne znači da to ne misle.



      16
      9

      7
  5. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Hmmm.. Osjećam lagano nezadovoljstvo u taboru Red Bulla.. Isina bolid nije na nivou kojem su se nadali ali i Max je ponešto toga zabrljao tako da su svi pomalo krivi za takav rezultat kakav je.. Ali Formula 1 je jednostavno takva.. Puno ovisi i o sreći.. Naći se u pravom bolidu u pravo vrijeme.. I Alonso je bio prognoziran kao vozač koji će rušiti Schumacherove rekorde i osvajati naslove i definitivno jedan od najvećih talenata ovog sporta ali našao se je u pravim momčadima u krivo vrijeme.. Nitko ne pobjeđuje vječno pa neće ni Mercedes.. Pitanje je samo koja će ekipa sada preuzeti primat u nadolazećim godinama.. Trenutno izgleda da bi mogao to biti konačno Ferrari ali izgledalo je tako već puno puta.. Istina je da je to gotovo nemoguće predvidjeti.. Lewis se kockao sa Mercom kad je potpisao 2013 ali mu se isplatilo.. A možda bi Max jednostavno trebao zašutjeti i primiti se posla i pomoći svojoj sadašnjoj ekipi da radi i izgradi pobjednički bolid.. I Schumacher kad je došao u Ferrari 1996 nije bio presretan onim što je zatekao ali se primio posla i vozio ko manijak i radio sa inžinjerima i ljudima oko sebe i zajedno sa Tottom i Brownom izgradio močnu mašineriju i ostvario do tad neviđenu dominaciju.. Nekom se posreći pa se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme ali ponekad treba svoju sreću i izgraditi upornim radom manijakalnom upornošću tamo gdje jesi.. Možda bi i Max tako trebao..



    23
    22

    1
  6. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Kakav napuhanko ! On a i njegov otac imaju stav kao da je Max došao u neko županijsko automobilističko natjecanje , gdje se natječe s nižerazrednim vozačima .
    “osjećam da bih mogao biti 2 desetinke brži…” – a , pa mogu i ja osjećati da bi bio brži u istom bolidu od svih vozača na gridu.



    17
    15

    2
  7. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Mislim da je Max stvarno dobar vozač. Koliko god ga ja volio ili ne drago mi je da ga imamo na gridu. Svakom neki vozač sjedne više ili manje. I u pravu je što se tiče izjva jer normalno gleda bolje mjesto za osvsjsnje naslova. I ako mu ne ponude bolji bolid mogao bi napustiti RedBull. Kako ce se to odmotat ne znam volio bi da se on ispuni kao vozač i ostvari svoje snove. Al kad vidim Josa na gridu trnci me prođu.



    2
    -1

    3
  8. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Dobro ga je marko malo spustija.Samo mi je ovo sad malo čudno u izjavama u zadnje vrime jel to puca ljubav između njih dvojice,njih dvojica su mi izgledali kao da jedan drugom daje guzic…max najači max ovo ono.Da nebi oni požalili za rikijem koji je bija brz koji je šutija i vozija i uredno grabija šta bi mu se ponudilo.



    12
    11

    1
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Ne radi se tu o RB nego o velikoj frustraciji Maxa koji je svjestan da ni iduće godine neće imati bolid za velike stvari. Možda mu je sada i žao što je osvojio ona dva prva mjesta jer da nije bio bi slobodan otići iz RB.



      2
      1

      1
  9. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Dobro mu Marko reko
    Bahat a nakon ljetne stanke bilo 4 trke od kojih je on 2 zeznuo 100% svojom krivicom u Singapuru je bio ispred oba Merca i na podiju a u Rusiji je zaboravio jednu bitnu cinjenicu da su Botas i Leclerc bili na softu a on na mediumu kad ih je SC skupio tak da nismo vidli pravu usporedbu a definitivno se vidi da zaostaju u kval. za vodecima al to je tak od pocetka sezone pa neznam kaj mu nije jasno
    To moze samo Max zabijat se i krivit auto da nejde jesi vozacina al izjave jao majko nikad on kriv neznam ocemo li ikad vidjet da on kaze da je pogrjesio njemu uvjek sve 5



    9
    9

    0
  10. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Koja bi ironija bila da mercedes sa trona skine mclaren-mercedes.



    6
    4

    2
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Gdje treba potpisati..:)



      4
      3

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ne bude si to Mercedes-Mercedes dozvolio. Nema šanse da imaš iste informacije o motoru kao tvornička momčad. Uvijek bude nešto što zaborave napisati u dokumentaciju…. :)



      7
      7

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Da, ali ako mclaren napravi bolju šasiju, sve je moguće. Po tome ni Rb nije trebao biti bolji od Renaulta ili Brawn od McLarena 2009. ili pak McLaren od Mercedesa 2010, 2011. i 2012.



        1
        -1

        2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          V8 su bili zamrznut i stari…. Tu se nije dogodilo malo kaj skrivati.

          Brawn je bio rupa u pravilima. U drugoj polovici sezone su se jedva isčupali kad su i drugi kopirali DD.

          Renault ima katastrofalne šasije jer im tim nema kontinuitet. Svako malo izlaze iz F1 pa se vraćaju.

          Mercedes je 2010 tek došao na svoje….. A i V8 su bile na izdisaju….

          Volio bi da nisam u pravu ali bila je jedna anegdota sa FI i modovima motora za koje nisu znali dok im iz Merca nisu rekli pred neku utrku.



          1
          1

          0
        • Renault
          JP Renault Prikaži

          @Wapi
          Anegdota je vezana za Belgiju 2015.
          Tad je Grosjean u Lotus-Mercedesu uzeo 3.mjesto u utrci. Kasnije su počele kružiti priče da je Mercedes za vrijeme utrke “otključao” Grosjeanu neke modove motora koji su bili potrebni za bolji plasman. Iz Lotusa su rekli da te modove nisu koristili nikad prije ni nakon te utrke.
          I u pravu si za Renaultove šasije. Nažalost.



          1
          1

          0
  11. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Neka stavi Maxa u TR. a vrati Gaslya pa možda bude više bodova.hehe



    1
    1

    0
  12. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Treba taticu ostavit kuci,sutit i vozit… prihvatit ono sto ima gradit se na tome i cekat onaj pravi trenutak



    5
    5

    0
  13. Formula1
    ArmandoŽ Donator Prikaži

    Nesporno je da svi vozači koji su vozili ili voze u F1 su posebno sposobni ljudi, nijanse su male.Konkretno kod Maxa mi se od samog početka nije svidio stav :guraj do maximuma – pa šta bude.
    I dalje često su mu potezi na silu , bez razmišljanja o posljedicama , što za vrhuski sport nije kompaktibilno.
    Jedan od rijetkih vozača (najsličniji mi je P. Maldonaldo-u ) za koje sam u startu predvidio da je naduvana priča…
    Neko ga je ubjedio da je savršen…



    2
    1

    1
  14. Fia
    Trapgio Prikaži

    Ja stvarno nevidim Maxa ko najvećeg talenta tu trenutno, mislim da je Leclerc veći, a i Norris.
    Max je odličan, brz, ali je sileđija, ono pretjecanje Leclerca u Austrije je dokaz, deset krugova na isti način ništa nije uspio
    i onda ono što smo svi vidjeli. Nema tu talenta i profinjenosti ko kod Leclerca.



    2
    -2

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.