Lewis Hamilton prekinuo Ferrarijev niz te osvojio VN Rusije

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 5 godina 3 min 193 komentara

[glasovanje utrka=”116″]

Lewis Hamilton uspio je s(p)retno izboriti pobjedu na današnjoj VN Rusije. Vodeći u utrci Sebastian Vettel odustao je na polovini utrke, čime su profitirali vozači Mercedesa zbog pojavljivanja virtualnog sigurnosnog automobila. Drugo mjesto zauzeo je Valtteri Bottas, dok Leclerc nije uspio pronaći put kako se probiti ispred drugog Mercedesovog vozača.

Start utrke sjajno je protekao za Sebastiana Vettela koji je s trećeg došao na prvo mjesto i odmah preuzeo vodstvo ispred timskog kolege i Lewisa Hamiltona. Carlos Sainz također je dobro startao te se ubacio između dva Mercedesova vozača na četvrto mjesto.

Sigurnosni automobil izašao je već u prvom krugu zbog sudara između Giovinazzija, Ricciarda i Grosjeana gdje je jedini Talijan ostao neokrznut. Romain je odustao, a Ricciardo zaradio probušenu gumu. Na ponovljenom startu jednu poziciju uspio je osvojiti Kevin Magnussen koji je na kraju startno ciljnog pravca uspio prijeći Hulkenberga.

U 5. krugu počela je radio komunikacija između Ferrarijevog pitwalla i vozača o propuštanju Leclerca naprijed, no ideja na kraju nije sprovedena te se u 9. krugu odustalo od ideje. Straga se Max Verstappen počeo probijati s devete pozicije, te je petu uhvatio već u 17. krugu. Za to vrijeme Ferrarijevi vozači uspjeli su se odvojiti od Hamiltona te osigurali ulazak u boks.

Leclerc je otišao na promjenu guma u 22. krugu te je počeo nizati najbrža vremena, što ga je ubrzo dovelo i do vodeće pozicije jer je momčad zadržala Vettela vani par krugova duže. No već idući krug Vettel je odustao zbog problema s MGU-K generatorom, čime je izazvao virtualni sigurnosni automobil. Priliku su odmah iskoristili u Mercedesu te pozvali oba svoja vozača u boks. Hamilton je izbio na vodeću poziciju uz veliku prednost u odnosu na Leclerca, dok je Bottas zasjeo na treće mjesto.

Na kraju 32. kruga povukao se sigurnosni automobil što je označilo početak borbe Leclerca s Bottasom. U pozadini se odvijala borba između Toro Rossovih vozača, a gdje je deblji kraj izvukao Gasly koji se prekočio na kraju startno ciljnog pravca te još izgubio mjesto od Raikkonena. Ubrzo je uslijedila procesija pa gotovo 10 krugova nismo gledali nikakvu pretjeranu akciju.

U 43. krugu započela je borba za 6. mjesto koje je tada držao Magnussen, a za vrat su mu došli Albon i Perez. Red Bullov vozač odmah je iskoristio priliku, dok je Meksikanac svoju priliku iskoristio u sljedećem krugu. Vrlo brzo je vlakić Norris, Hulkenberg i Stroll stigao Magnussena, a uz to je Danac dobio kaznu od 5 sekundi zbog napuštanja staze u drugom zavoju.

Alex Albon svoju odličnu utrku nastavio je potjerom za Sainzom, kojemu je u 47. krugu ušao u DRS zonu. Vrlo je brzo pronašao način kako proći ispred te je stigao do 5. mjesta, odmah iza timskog kolege Max Verstappena. Lando Norris uspio je preteći Magnussena te završio na sedmom mjestu.

Sljedeća utrka vozi se na VN Japana za dva tjedna na legendarnoj Suzuki.

# VOZAČ Krugovi Zaostatak
1 LEWIS HAMILTON 53 /
2 VALTTERI BOTTAS 53 3.8s
3 CHARLES LECLERC 53 5.2s
4 MAX VERSTAPPEN 53 14.2s
5 ALEX ALBON 53 38.3s
6 CARLOS SAINZ 53 45.9s
7 SERGIO PEREZ 53 48.7s
8 LANDO NORRIS 53 57.7s
9 KEVIN MAGNUSSEN 53 58.8s
10 NICO HULKENBERG 53 59.8s
11 LANCE STROLL 53 60.8s
12 DANIIL KVYAT 53 62.5s
13 KIMI RAIKKONEN 53 68.9s
14 PIERRE GASLY 53 70.1s
15 ANTONIO GIOVINAZZI 53 73.3s
16 ROBERT KUBICA 25 DNF
17 GEORGE RUSSELL 26 DNF
18 SEBASTIAN VETTEL 27 DNF
19 DANIEL RICCIARDO 29 DNF
20 ROMAIN GROSJEAN 1 DNF

Odgovor

193 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Mercedes ne moze imati bolju vozacku postavu od ove sada, pametno odradjeno…
    …i takodjer puno puno bolji race pace od Ferrarija.



    10
    -19

    29
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      to sudiš po 7 sekunda zaostatka do VSC-a ili onako od oka?



      21
      17

      4
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Gledaj na to ovako, imali su srece sve to stoji, ali zadnjih 20 krugova su pokazali timski rad i nisu napravili niti jednu sitnu greskicu. Da su Lec i Vet bili na njihovom mjestu, prije svega bi prvo izgorio radio pa ond sve ostalo… 7s do VSC opet pokazuje koliko je Ferrari dobar u startu a i naravno razlicite gume.



        4
        -18

        22
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Timski rad i ne pravljenje grešaka nije puno bolji race pace. Samo staza gdje je nemoguće pretjecati ako nemaš barem sekundu po krugu brži bolid a pogotovo ako su bolidi jako blizu. Ali za razliku od Ferkana Meca iskoristi svaku šansu ma koliko mala ona bila.

        I na tome im svaka čast Kad se god dogodi išta nepredviđeno na nekom GPu Merc je tu da to uzme za sebe. Odlika šampiona.

        Ovi moji će morati to još naučiti izgleda. Ova smijurija sa puštanjem ne puštanjem je ispod svake razine ozbiljne ekipe.



        20
        20

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ Hey You ja tih 7 sek. sudim po tome što je Lewis bio na medijumu, a Seb na softu



        6
        -1

        7
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Pa na kraju su svi bili na softu i imali su sličan race pace. Ja bi rekao možda Ferarri i za nijansu bolji. Ali to ovisi o smetalima tipa Bottasa, čistom zraku itd itd. Definitivno ko što kolega AMG reče puno bolji race pace Merca nije bio u pitanju ako ikako :D



        4
        2

        2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Lewis je došao na 5 zaostatka. I onda je riknuo bolid. Međutim držao se uz Leclerca čitavo vrijeme i pred ulazak skidao fino zaostatak.



        3
        2

        1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa normalno je da će početi skidati vrijeme, jer se soft prije potroši od mediuma. Ali da nije bilo problema sa Vettelovim bolidom, Mercedes bi ostao još na stazi, i time bi se razlika Ferrarija još povećala. Ali bi onda Mercedes uzeo soft i smanjivao razliku. Ali mislim da je nebi smanjivali dovoljno brzo, i da bi im na kraju gume bile previše potrošene da naprave nešto više protiv Ferrarija. Ovo je bio vjerovatno najbolji tempo Ferrarija ove sezone, osim Bahreina.



        1
        1

        0
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      Hamilton:”This guys are really quick”
      Leclerc:Why don’t exchange place,I am quickest
      Binoto:Vetel let you pass in next lap
      Vetel: Are u kidding,it’s slower then me.That will be compromised
      Binoto:We gonna get tactic S.(Boks Vetel:3 sec)
      Vetel:Realy???(I blow my engine in next lap)….
      I have a problem….
      Pitwal:Stop the car…
      Vetel:Here I go….
      IT’S HAMERTIME…



      5
      0

      5
    • splico3107 Prikaži

      Žali Bože goriva potrošenog ovaj vikend



      3
      2

      1
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Travijata, Aida, Rigoletto… Talijani su oduvijek bili poznati po sjajnim dramatskim operama, ali ovo danas je bila katastrofalna režija i poluamaterska izvedba!

    U Ferrariju nikako mira, okusili malo uspjeha i već sami sebe sabotiraju s glupastim planovima.

    Mercedes konstantan, u pravo vrijeme na pravom mjestu i iskoristio ponuđeno. Bravo.



    35
    33

    2
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Čestitke Mercedesu na pobjedi.. Iako mora se reći jako sretnoj pobjedi.. Šteta ali kad te ne ide onda te ne ide.. Ali dobro mislim da će se sve to ipak jednom vratiti.. Ajmo momci samo hrabro naprijed.. Forza Ferrari..



    10
    5

    5
  4. Ferrari
    Race Prikaži

    E zivote nesretni…kako se poklopi mercedesima cudo jedno…nema veze…jos jace u japanu po 5 u nizu pole :))



    11
    9

    2
  5. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Što bi naši stari rekli – bolje se rodit’ bez “one stvari” neg’ bez sreće



    21
    20

    1
  6. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Jel mi može netko objasnit logiku drugog zaustavljanja Ferraria pod SC??? Zašto nisu zadržali P2 i pokušali napasti Hamiltona na kraju utrke kad bi im gume bile u boljem stanju nego Hamiltonu? Utrku uništio VSC.



    19
    13

    6
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Tesko bi na 7 krugova starijim medium gumama izazvao Hamiltona na softu



      10
      9

      1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Zato što bi ga Bottas preskočio na restartu sa novim softom, još bi se medium previše ohladio za vrijeme SC-a i bilo bi ga teže zagrijati od softa. I onda bi Mercedesi odmaglili naprijed. A znaju Mercedesi koliko mogu sa tim gumama. Najbolje ih čuvaju od svih. Ne vjerujem da bi ih potrošili do te mjere da ih Leclerc uhvati sa starijim mediumom. Hamilton je odvezao najbrži krug utrke dva kruga prije kraja.



      1
      1

      0
  7. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Bilo je predobro da bi dugo trajalo…



    9
    8

    1
  8. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Ovo je pravi Ferrari kojeg znamo, nisu dugo…
    Ee moj Ferrari :facepalm:



    31
    29

    2
  9. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Hamulton roden pod sretnom zvijezdom.



    24
    11

    13
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      I to trokrakom.



      13
      13

      0
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      To ti onako lupas samo da se nesto se*e. Ja navijam za Hamiltona od samog pocetka (2007) i nije on rodjen pod nikakvom sretnom zvijezdom. Ovo se moze samo nazvati kompenzacija za nepravde od prije. U Singapuru ne znam koje tacno godine da se sad ne pravim pametan pa guglam,ali vozio je za Mclaren … odustao zbog tehnickog kvara sa 1 mjesta u borbi za naslov protiv tada dominantog Vettela u Red Bullu..,u Maleziji 2016 pucanje motora za gubitak jos jednog naslova, 2007 je u Kini zbog sacice pijeska na ulazu u boks ostao bez jos jednog naslova. U borbi za naslov 2007 ili 2008 u Brazilu mu se mijenjac zaglavio i pao je na kraj poretka. Znaci samo 1 siguran naslov je izgubio u Maleziji,1 siguran u Kini i 1 potencijalni naslov u Singapuru. Tako da nemoj previse da lupas.



      5
      -6

      11
      • Marlboro
        SpeedCult Pretplatnik Prikaži

        Ako je sve ovo kompenzacija Luisu za nepravde od prije, onda njega neko “od gore” bas gotivi, jer te kompenzacije nikako da prestanu…



        7
        7

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Samo je u Kini 2007. izgubio siguran naslov.
        Ali za to može jebat mater svojoj ekipi na čelu sa Ronom Dennisom (koji su mu jasno govorili da “protivnik” nije Kimi već Fernando).
        Maleziju 2016. smo davno prožvakali. Uostalom, Rosberg ga uredno dobio u Japanu i u preostale 4 trke vozio koliko mu je bilo potrebno.
        Lewis je tu titulu izgubio prvenstveno zbog nekoliko loših startova i opuštenijeg pristupa te godine.
        Da mu nije riknuo motor u Maleziji, ne znamo kako bi se odvijale preostale 4 trke.
        Kad smo kod Singapura, isto tako (vodeći se tvojom logikom) možemo reći da je Massa zbog najveće prevare ikad u F1, u Singapuru 2008. izgubio titulu (vodio je tu trku, sve do momenta kada se Nelson Jr. fino zakucao u zid i onda je za jadnog Massu sve krenulo nizbrdo).
        Ali Massa je imao nakon prve 2 trke 0 bodova (motor i izvrtanje), plus katastrofalno odveženu trku u Silverstoneu, tako da tu može tražiti razloge za neosvajanje titule, a ne u Singapuru ili Glocku (što je i meni kao navijaču Ferrarija smiješno). Tako da Hamilton po istom osnovu mora tražiti razloge za neosvajanje titule 2016., negdje drugdje a ne u toj VN Malezije.
        A ako ti kažem da se samo 5 (PET) trka završilo malo drugačije i da je Michael zbog toga mogao imati 11 titula umjesto 7, vjerovatno mi nećeš vjerovati.
        Isto tako, da je 4-5 nekih drugih trka završeno malo drugačije, taj isti Michael je mogao imati i 4 titule umjesto 7.
        Tako da…..



        7
        7

        0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        MOžda misliš na odustajanje u singapuru 2012 nakon sudara s webberom? Tada se alonso sa sporijim bolidom od mclarena borio za titulu s vettelom. Premda je istina da je ham 2012 imao dosta pehova


        0
        -2

        2
      • Lewis Hamilton 44
        NRteamLH44 Prikaži

        Frantic to sto ti kazes sve stoji. Da su neke stvari drugacije zavrsile kao sto su mogle,imali bi raznih titula i sampiona. Ali to sto si ti sve napisao ne mijenja cinjenicu da Hamilton nije imao srece u par faza u svojoj karijeri,da je gubio titule na neke nesrecne nacine. Tako da hocu napomenuti ovde komentatore koji stalno govore kako je nevjerovatno koliko Hamilton ima srece,da je isto tako imao i nesrece,da on nije slucajno presao u Mercedes,na ovom sajtu se stice i utisak da kada je Mercedes trazio vozaca da je to mogao biti bilo ko sa grida,pa eto bas pala sikira u med na Hamiltona,pa sad on na srecu sto vozi Mercedes osvaja titule i trke. Lewis Hamilton se od prvog dana za upravljacem F1 bolida do danas bori za titule i jedini je vozac koji je pobjedio u svakoj sezoni bar 1 trku i meni dodju strucnjaci govoriti da je on srecan. I tipa da je to zato sto je on uvijek vozio konkurentne bolide. Pa nije na kolu srece dobio te konkurentne bolide,ne uzimaju ti konkurentni bolidi bilo koga da vozi za njih,valjda oni znaju nesto vise od nas i koga ce uzimati i kome ce dati svoj bolid u ruke.



        2
        -1

        3
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Nikako da ljudi shvate da u f1 ne postoji sreća.


        0
        -5

        5
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da, kao ni nesreća ;)



        3
        3

        0
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mercedesu i kada ne ide od ruke, Ferrari im u ruke uruči dvostruku pobjedu. Jednostavno smo žrtve sopstvenih gluposti..



    16
    15

    1
  11. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    malac je plačipica koja još puno žganaca treba pojesti. neka si je zacoprao trku. a rueda je ponovo dokazao da je najplačeniji idiot na svijetu



    32
    14

    18
  12. antisha17 Prikaži

    Moje viđenje stvari:

    -Vettel svojim vozačkim umjećem na početku trke nadoknađuje dvije pozicije i izbija na čelo trke. Dobiva naredbu da propusti Leclerca iako počinje bježati Leclercu. Nikome nije jasna naredba, ni Vettelu i odbija naredbu uz opasku: “Neka se približi pa ću ga pustiti ”
    Vettel uskoro radi prednost od skoro 5 sekundi.

    -Ferrari odlučuje napraviti još jadniji potez ignorirajući bržeg vozača na stazi i ostavlja dovoljno duže na stazi Vettela da ga prijeđe Leclerc. Vettelu otkazuje MGU-K i dobiva naredbu iz pit-a da ide boks. Vettel odgovara: šalite se i parkira da mora izaći safety car iako je objektivno mogao doći do boksa.

    U prijevodu:
    Ako ćete tako, evo vam sad i borite se sa Mercedesima.

    Neizmjerno mi je drago iako preferiram više Leclerca nego Mercedese.



    33
    19

    14
    • Mr X Prikaži

      Da, baš sam slično i ja pomislio. Mislio sam još na početku kada su ga napadali da propusti Leclerca da je mogao parkirati sa strane i tako ga pustiti.
      Iako mi stvarno nije jasno što su pokušali. Staza je takva kakva je, svi znaju da je teško sačivati prvo mjesto. Vettel je s 3. mjesta obišao 2 vozača i onda za nagradu ga traže da pusti kolegu. Nije da ga je Leclerc namjerno vukao i pomogao mu, a vukao je i Hamiltona.
      I onda stvarno jadno od Ferarija napraviti zamjenu na način koji jesu.

      Već mi je muka od gledanja Mercedesa na prvom mjestu, ali danas mi je baš drago.



      27
      24

      3
      • antisha17 Prikaži

        Baš im je lijepu šamarčinu Seb zalijepio i neka je. Neka je konačno pokazao zube.



        15
        11

        4
      • Fernando Alonso
        tomidix Prikaži

        Neka, bio sam ga napadao tamo iza Njemačke da previše sebe kritizira, momčad nikad nije kirva… Ovo danas sve pohvale Vettelu iako mi je Leclerc draži.. Odlično se probio na prvo mjesto i napravio prednost (to je ključna stavka zašto ne odobravam potez Ferrarija)
        Da se radilo o meni, vjerojatno bih samoinicijativno ušao u boks onda kada su ga ostavljali vani, pa da vidimo jel rade box kako treba ili je car #5 => retired.. vozač nije veći od Ferrarija, ali nije ni Ferrari tu da zajebava 4.-strukog prvaka…
        Još jednom pohvale Vettelu, sretan je ko malo dijete što je dobio driver of the day.. Bravo… A ti se Leclerc sredi fino da te karma nebi pojela..



        27
        25

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Da se razumijemo ni ja neodobravam potez Ferrarija ali ovdje vidim opet dvostruke standarde. U prosloj utrci je bilo nitko nije veci od momcadi ali sada,kada je u pitanju 4 prvak onda on ima taj luksuz? U prosloj utrci je trategija odgovara njemu i bilo je u interesu ekipe, no ako je Vettel mogao doci do boksa a nije onda je on taj koji je danas ispao supak. Ako je dogovoren start da Leclerc ga vuce uxzavjetrini onda ako je taktika ekipe takva kakva je onda au tu oboje da ro postuju a ne da protestiraju. Samo pricam vase price iz singapura. Btw danas je Vettel bio bolji i brzi i nepodrzavam ove gluppsti Ferrarija no ako nike nitko iznad momcadi omda nije ni Vettel kad nije po njegovom zar ne? Ili ta pravila vrijede kad je u pitanju Leclerc? Leclerc na startu nije branio poziciju a kad je Vettel prolazio Lewisa mogao je komotno otici na unutarnju stranu do prvog zavoja? Niti bi imao Vettel cijelo vrijeme zavjetrinu niti unutarnju stranu. Nema tu sta, ako oni imaju szrategije i planove kako ato izvesti onda trebaju to obojica postivati mada opet napominjem neslazem se sa zamjenom mjesta kroz boks nikako.



        11
        -1

        12
    • Sebastian Vettel
      kuruza Prikaži

      Danas je ferrari snasla karma kako bi Alonso rekao.
      Brzi vozac danas je bio naprijed, a iza sporiji je kukao, radili bi swap i na kraju su napravili swap 1-2 sa dnf i 3 mjestom.
      Nasi momci su se prekombinovali



      28
      26

      2
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Brži vozač danas je bio naprijed, ali da nisu zamijenili mjesta momčad bi prekršila dogovor prema leclercu koji nije branio poziciju u prvom zavoju zbog momčadskog dogovora. Danas nije bila loša taktika po mom mišljenju, jednostavno nisu imali sreću sa dnf-om. Da nije bilo sc-a uvjerljivo bi ferrari slavio jer je hamilton gubio previše vremena na starim gumama. Mercedesova je taktika de facto bila ostat što duže na stazi i nadat se safety caru.



        1
        -1

        2
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Pa nije Vettel išao sabotirati svoju ekipu i Leclerca, već spasiti od motora što se spasiti da…



      6
      5

      1
    • Mclaren
      BNL_McLaren Prikaži

      Imali su dogovor prije utrke da Leclerc dozvoli zavjetrinu Vettelu. Da je Leclerc htio mogao mu je zatvorit unutarnju, pa nek se Vettel koprca sa Hamiltonom. Ali se držao dogovora jer ga je ovaj trebao kasnije propustiti da mu uzvrati uslugu. To su činjenice.



      8
      -8

      16
      • Fernando Alonso
        tomidix Prikaži

        Koliko sam shvatio iz izjava nije to baš tako bilo… Plan je bio osigurat da budu 1-2 i da pređu Hamiltona na taj način… Rekoše da nije bilo govora o tome tko će biti prvi,a tko drugi na kraju prvog kruga, utrke itd.. Izgleda da Ferrari ima problem s ova dva vozača i da se osim s konkurencijom mora boriti i interno.. jbg..
        Zamjena HulkenbergVettel? Vettel u rb kraj Max-a? Sanjam malo, hehe



        2
        -2

        4
      • Sebastian Vettel
        kuruza Prikaži

        Znaci hoces reci da je Seb bio prebrz?
        Ako je bio toliko brzi ( a danas je bio ) zasto bi trebao vratiti poziciju?
        Po tvome mogao je i Seb skrenut u Leca pa bi bilo nista…tak da nije ti neki komentar



        10
        6

        4
    • Lewis Hamilton
      F1FanCro Prikaži

      @antisha17

      Oni su profesionalci i niti jedan od njih to ne bi tako napravio, pa ni Seb.

      Kužim da ti je kao Sebovom navijaču krivo kako se rasplelo, ali ovo što si napisao je potpuno netočno.



      2
      2

      0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Vettelu otkazuje MGU-K i dobiva naredbu iz pit-a da ide boks

      Vettel je dobio naredbu “park the car”.
      Ne znam koji vozac bi namjerno sabotirao tim, osim mozda jedan…
      Svi oni voze za prvenstveno za momcad.



      4
      4

      0
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Vozačkim umijećem nadoknađuje 2 pozicije? Jel se ti šališ?? Bilo je očigledno da je lec ostavio vrata otvorena



      3
      -3

      6
  13. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    Lijepa pobjeda za Merc i Hama. Umjesto nekog DNFa za Hama totalni peh za Ferrari.

    Peh sa Sebom, peh sa VSC i peh sa SC. Šteta jer će ovo smanjiti entuzijazam Ferrarija i gledatelja.



    15
    14

    1
  14. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Ova staza je još jednom pokazala svu svoju čar, i to onu da je to nevjerojatno glupa staza..
    al ajd, skyevci i Toto konačno mogu na spavanje sa osmijesima od uha do uha



    11
    0

    11
  15. Mclaren
    KERS Prikaži

    Pusti Vet..covjek starta 3 i prodje u vodstvo..otkad je prednost startati 3..slipstrim my ass(samo je u Sočiu to tako)..Karma je kurva..Cestitke svima zao mi Vettela..



    14
    7

    7
  16. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Mercedes je danas imao sreće ali i uvik su tu i spremni za i najmanju grešku ili kvar Ferraria, a zbog bodovne razlike steknute u prvom djelu sezone – boli ih taki, naslovi osigurani.

    Realno nikakve nadogradnje im nisu ni potrebne, fokus je očito već na 2020 bolidu a još više na onom u 2021, skupa s novim motorom kojeg su već kupili i Williams i McLaren.Možda oni znaju nešto što mi ne znamo.



    4
    3

    1
  17. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nemam srece u ljubavi, nemam srece u kartama, na putu do skole mi se ne poklopi jedan zeleni semafor pa kasnim konstantno kao i Kubica za vodecim…Ali zato gospoda iz Mercedesa pokupi 1-2 kada to ni dragi Bog ne predvidi. Mnogo ce nas reci: “Ah shit here we go again!” al bit ce “Get in there Lewis this feels good man….”
    Svaka cast Mercedesu, Red Bullu i Mclarenu.



    18
    18

    0
  18. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Čestitke Luji na pobjedi, laganini ide do naslova. Bitno da se neki dan pljuvalo po Wolffu jer je rekao da bi situacija u Ferrariju mogla eskalirati. On je za Ferrarijeve mudrijaše Bog Isus. Za Ferrarijevo dobro je najbolje da se što prije odredi 1-2 vozač. Ovako nema kruha, ne znaju kome ugoditi. A Vettel-Leclerc situacija se tek zakuhava. Moglo bi ovo biti kao Webber-Vettel. DOTD za mene Albon, čisto jer je Sebo odustao. Bravo za Sainza



    25
    25

    0
    • Mercedes
      Serviser Donator Prikaži

      U pravu si.Mali je uhvatio Binota za muda i htio bi bit prvi vozač,a Seb je bio danas brzi od njega i namjerno ga zeznuli u boksu.Kao kotač nije sjeo.Žao mi Seba iako sam navijač Merca,nije ipak zaslužio da mu smještaju na takav način.



      11
      8

      3
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Ja neznam što ste se uskukali da su zeznuli seba. Pa nakon 3 kruga su rekli sebu da odmah propusti leclerca, što je seb odbio učiniti. Nakon toga su mu to još 2 puta rekli, a seb je odgovorio da se želi još malo odmaknuti od hamiltona. Nakon toga su valjda vidjeli da seb ima bolji tempo pa su odlučili to riješiti kroz bokseve. Sad nagradno pitanje: Zašto bi odmah nakon par krugova pitali seba da propusti charlesa, osim ako nisu imali dogovor prije utrke da mu lec pomogne na startu?
      A mislim da je i idiotu jasno da leclerc nije branio poziciju u prvom zavoju jer smo vidjeli u silverstoneu kako izgleda kad on brani poziciju. Tko je kriv sebu što jučer u kvalama nije bio prvi pa bi onda bila obrnuta situacija. Sad mi odgovorite iskreno na jedno pitanje: Da se vi kvalificirate na pole i prije utrke imate dogovor sa momčadi da pomognete momčadskom kolegi na startu protiv hamiltona, uz obećanje da će vam on poslije vratit poziciju, biste li vi tražili tu poziciju nazad?



      3
      -2

      5
      • Mercedes
        Serviser Donator Prikaži

        Pa ti se uskukavaš na Hama,valda se možemo mi malo i na LC,sloboda govora.Il je zabranjeno?Neznam pravila koje imaju autori,pa eto mi idemo po naslove a vi se svađajte



        2
        2

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Da li se vrši swap u 5 krugu, a iza drugog vozača je Hamilton (ma neka je i Bottas) na 1,5-2 sekundi zaostatka?
        Ne.
        Da li je Leclrec na kraju ipak dobio svoju poziciju nazad, kroz boxove?
        Da.
        Da li je Leclerc izgubio išta vremena dok nije dobio svoju poziciju nazad?
        Ne.
        Da li bi nakon boxova (da nije bilo VSCa i SCa) poredak na stazi bio Lec, Vet, Ham, Bot?
        Da.
        Ferrariji na žutim, Mercedesi na crvenim gumama, pa “ko koga do kraja….”.

        Drugi je par opanaka, što je Vettel imao kvar, koji je prouzrokovao VSC, pa je to sjelo Hamiltonu (Mercedesu) ko kec na desetku.
        I, po meni razuman potez Ferrarija, da stave Leclerca ponovo na soft za vrijeme SCa, žrtvujući jednu poziciju Bottasu, da ga proba prestići. Međutim, Ferrari je bio lošiji u trećem sektoru, te mu startno ciljni pravac i DRS zona nisu mogli pomoći (falilo je tu sigurno 0,3-0,4 sec)



        5
        5

        0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Serviser, ja ne kukam baš nešto specijalno protiv hama iako mi je tip iritantan. Poštujem slobodu govora, iako ne razumijem što je Bogu CL danas skrivio da ga svi napadaju.
        Frantic, pa slažem se sa svime što si napisao. I sam sam na par mjesta komentirao da je ferrari odlično izveo swap kroz boksove kad su vidjeli da je vettel brz na stazi, tako ni jedan vozač nije gubio vrijeme. Stvarno ne razumijem čemu danas kuknjava na ferrarijev pitwall, da nije bilo safety cara ja ne vidim kako bi izgubili utrku


        0
        -1

        1
  19. Fila994 Prikaži

    Kad konjića previše forsiraš, konjić posustane. hehe (malo šale ne šteti)



    9
    6

    3
  20. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Karmaaaaa
    Koji vrag tjeraju Vettela da pusti Leclerca u prvih 5 krugova… Šta misle da Hamilton ima pace Alfe Romeo?! I da nije bilo nekog dogovora prije starta male su šanse da bi Leclerc ostao naprijed. Vettel je odlično startao, ne pobjeđuju uvijek oni koji startaju prvi. U Singapuru je Ferrari pravilno postupio, ovdje nije. Šteta za Vettela i Leclerca. Mercedes na razini



    12
    11

    1
  21. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ne kazu dabe da se bolje rodit bez k…. nego bez srece jer ako imas srece mozda ti naraste. Po prikazanom tempu danas sumnjam da bi Mercedes uopce bio u igri za pobjedu. Sta je tu je, razocaran sam definitivno ovakvim raspletom utrke. Od 1 i 2 na kraju samo 3. Necu pricati o taktikama Ferrarija i sto su dogovorili na prvom pravcu ali mislim da ovakve zamjene i rosade na stazi koje su htjeli napraviti je pogresno. Vettel je najbolje startao i prosao, istina nije to Leclerc nesto branio no bio je danas Vettel brzi. Bio je brzi nesto sitno ali je bio brzi i trebali su ici na normalnu taktiku kakva je logicna bez pustanja Leclera ispred sa undercotom. Neka se zna da takve seme nepodrzavam no dabe je to sve opet kada je Vettelov auto stao i bas je Ferrarijev kvar omogucio ovo Mercedesu. Dali se itko sjeca da je tako se nesto dogodilo Mercedesu? Ja se nesjecam da je Lewis ikada ovako ostao bez prve pozicije. Covjek ima zbilja sreca kada mu opce to nije ni potrebno. I moram priznat ocekivao sam vise od ove utrke sto se borbi na stazi tice. Preticali su uglsvnom oni koji bi bili daleko brzi od nekoga ispred sebe. Da se vratim na temu od jucer o mlaznom pogonu. Dali sto treba dodati na to? Gdje je taj mlazni pogon Ferrarija na ravnom ? Mercedes aman u 3 sektoru napravi toliku prednost da ovi iza nemaju sanse.



    8
    1

    7
  22. Ayrton Senna
    madgalico Prikaži

    Čestitke Mercedesu, Hamiltonu i Bottasu! Vettel bio brzi od Leclerca ali zato ubio bolid, te Leclercovu motivaciju…Hehe

    Ferrari ce se morat rijesiti Vettela sto prije, jer samo steti timu.



    7
    -31

    38
  23. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Necu nista komentirati zanima me samo po kojem kriteriju oni odlucuju o SC ili VSC jer opasnostvsigurno nije jedan od tih. Pratim ovo vec od prosle sezone i nevjerojatno je koliko vise puta dok je Hamilton u vodstvu izadju sa VSC a dok je zapeo u prometu onda redovno stisnu grid sa SC. Prakticki mu daju poziciju, odabir taktiku i free pit stop!



    12
    -6

    18
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Facepalm?‍♂️



      8
      6

      2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Pa da “face palm”… Izvadi statistiku pa vidi. Zbog nekih glupih stvari prosle sezone redovno su dok je Hamilton u prometu vadili SC i stisnu grid da smanje zaostatak a kad je bio naprijed kao i danas ide VSC i to na vecu opasnost nego kod nekih pravih izlazaka SC. Sad jel to samo slucajnost ili je njegova sreca za jedno 500posto veca od Ferrarieve srece. Eto ti danas isto ko fol ostaje utrka di je i bila pa eto vidis koliko je prifitirao sa VSC. To sad mozda izgleda glupo ali sreca ili slucajnost njega to pogodi u 8 od 10 puta pa objasni to nekako



        8
        6

        2
    • Sor38 Prikaži

      07drogo….haha..jebno boli kad si pucate u nogu ali neka su suci opet krivi …
      “GET IT THERE LEWIS”…



      5
      -6

      11
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ne ne boli jer sam ovu sezonu otpisao i sam tvrdim da je Mercedes jaci i brzi. Zato sam i rekao da necu komentirat utku. Zanima me samo ovo sta sam rekao jer opet ponavljam pratim to od prosle sezone nakon sta sam vidio par postova na nekim portalima i zanima me jel to stvarno sreca ili ne!



        9
        8

        1
  24. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Bit ce krvi u ferrariju, drago mi je da je moj Seb pokazao multi21 stav i pokazao svoju brzinu… koji peh, dok je hamiltona ni krivog ni duznog posralo tako



    9
    -2

    11
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Slazem se danas da je Vettel bio brzi ali ne razumijem vas koji ste na prosloj utrci pricali kako nitko nije veci od Ferrarija i da se odredbe moraju postivati. Ili mozda sada nije tako? Biti ce krvi, oo daaa. Ocekujem raspad sistema do kraja godine u Ferrariju jer oni ovo nece znati doterati u red. Sto je najsmjesnije ne bore se za naslov a ovako se ponasaju a sto bi tek bilo da su u igri titule?



      5
      1

      4
      • Shell
        blowndifusor Prikaži

        Ljudstvo, ako ti je vec NIKO NIJE VECI OD FERARIJA krunski dokaz, kako to da Binotto popusta vozacu koji place vecinu utrke? Proslu utrku, koliko se sjecam, Seb je razbijao malca i na stazi, plus u outlapu koji je prekucao, plus u probijanju kroz guzvu. Isti Seb koji je vadio malca u Belgiji, jer je znao da je malac brzi.



        9
        4

        5
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        blowndifusor
        seb je njemački profesionalac i ništa za svog gazdu ništa nije rekao loše-nikada. a ovaj mali francek …sam se javno ukori i nakon toga u sljedećoj utrci produži cvilex na 17 (slovima: sedamnaest- od trećeg do 18) krugova.

        isprika ako je šesnaest krugova…bilo je svejedno totalno jadno za slušati.



        13
        12

        1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ako je seb takav njemački profesionalac kao što ti tvrdiš, kako to da se oglušio danas 3 puta na naredbu da propusti leclerca na samom početku utrke?? Zar profesionalac ne bi trebao poslušati šefa? Ili to vrijedi samo kad je leclerc u pitanju, a seb može raditi što hoće?



        1
        -2

        3
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        @scuderia Pa da je usporio da pusti leclerca bio bi u raljama hamiltona, to bi bio super glup potez…rekao je samk da se priblizi, uostalom ferrari je napravio swap u boxovima sto je super ispalo te da se nije pokvario bolid broj 5 imali bi 1-2 opet


        0
        0

        0
  25. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Bravo MB i Ham, vrhunski odrađeno, iskoristili ponuđeno. Sainz i Albon također vrhunski odradili.
    Ferrari strašno šta oni izvode tijekom utrke, sve me strah pomislit što bi tek bilo da su u borbi za naslov.
    Sve u svemu za Rusiju sasvim dobra utrka.



    5
    5

    0
  26. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    malac bi na plač a ne na vožnju osvojio nekoliko ne utrka, već prvenstava, a ni botasa ne može prijeći sa bržim autom. kaj smo dobili novu cvilidretu kao što je ham ali na kub?



    18
    6

    12
  27. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Nije Raikkonen prebrzo startao, vec je semafor prespor ?



    29
    28

    1
  28. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Koje su ovo sheme sa splipstremom, ja sam ti da slip pa ces mi se kasnije oduzit i vratit mi poziciju? Koji blagi ku je to?
    Znas kad bi ovo Mercedes radio, zato i jesu tu gdje jesu danas. 15 krugova Lec plača na radiju, ne nije poput Hamiltona, jos je gori!
    Strategiju podredili vozacima a ne utrci ? To moze samo Ferrari.
    Nez koja je situacija bila s Vettelom pa da nije mogao dovesti auto do boksa, ako je, a nije…. ferrari ima problem.
    Utrka odlična 7/10
    Puno borbi u sredini.
    Saniz, Perez odlični.



    16
    12

    4
    • Ayrton Senna
      OffLiberyMedia Prikaži

      Namjerno ga nije doveo. Namjerno ga je i sje*o :)



      7
      3

      4
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Cudi me da te nisu minusima nakrcali?
      Jos ima jedna stvar Mecka je startala.na midiumu i docekala VSC(Ironija je sta ga je Vet. prouzrukovao)



      4
      4

      0
      • Ayrton Senna
        OffLiberyMedia Prikaži

        Ne navijam za Vettela ali momak trpi svakakva sranja ove godine u Ferrariju. Mislimd a mu je poslije danasnjeg “propusti ga” i nakon očiglednog propuštanja kroz box puk’o film :)
        A minusima neka me krcaju, oni koji ne poštuju tuđe mišljenje nemaju orvao na svoje



        19
        15

        4
    • Michael Schumacher
      Lovac Prikaži

      Pa koliko sam čuo u prijenosu, pitwall mu je rekao da stane, ili? Al suma sumarum, bio je ovo “dobar-stari” Ferrari.



      1
      1

      0
      • Ayrton Senna
        OffLiberyMedia Prikaži

        Pitwall mu je rekao “stop the car at pit” nešto na taj fazon on je odgovorio sa “sure”
        Poslije ovog poteza vettela i promjene brojeva 1-2 u Kanadi, post’o mi je jako drag u očima. A ova plačipi**a (lec) bi trebala da leti iz ferrarija, ako su ljudi u ferrariju i malo pametni i da dovedu fino normalnog timskog, zrelog igrača a ne plačip**ku



        14
        11

        3
      • Michael Schumacher
        Lovac Prikaži

        OffLiberyMedia, tu se slažem. Brz je u jednom krugu, ali treba mu još puno rada i iskustva da to prenese na utrku. A ima i dosta egocentrični/lažni “dobar dečec” mentalitet. Podsjeća me na jednog višestrukog prvaka u njegovim prvim sezonama.

        Samo da se skocka jer će si uništiti karijeru tim plakanjem prije nego što je opće i počela. Drago mi je da se Seb nizao najbrže krugove u prvoj trećini utrke.



        9
        9

        0
  29. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Nogomet je igra di igraju 22 igrača sa jednom loptom i u kojoj uvijek pobjeđuje Njemac.

    Formula 1 je utrkivanje 20 vozača gdje uvijek pobjeđuje Njemac :D

    Na stranu zajebancija i na stranu sreća sa VSC-om Merc odradio fantastičnu utrku. Ferarri pa nikakva glupost koju nismo do sada vidjeli ili nećemo u budućnosti.

    RB – Uzeo maksimalno što su mogli.

    Mcl – dobar.

    Ostalo bara bara



    5
    5

    0
  30. Mercedes
    LewisHamilton44 Prikaži

    Bravo Lewis, čak i u sporijem bolidu se držao na 2.5-3.5s od Leclerca do boxeva, zaslužena pobjeda…
    Leclerc postaje pravi plačko na radiju… Ako imaš kakav problem s ekipom riješi ga da ne slušaju ostali, a ne plakat po 20-30s kako život nije fer…
    U Ferrariju opet pokazuju svoju pravu stranu, onu komedijašku gdje objektivno bržeg vozača ostavljaju duže na stazi i obavljaju 0.5s lošiji pitstop kako bi Leclerc dobija svoje mjesto nazad…
    Žaj mi je Vettela, ali očito da sva ova Ferrarijeva brzina dolazi uz cijenu izdržljivosti komponenti motora…

    I na kraju svaka čast Albonu, prodor iz boxa do P5 je za svaku pohvalu



    11
    3

    8
    • James Hunt
      Luca Badoer Prikaži

      Mozes li pojasnit po cemu je ovo zasluzena pobjeda? Jako dobra odluka stratega da se sto duze stoji van i onda VSC a ne obicni Safety. Dva puta Safety Car, sad najednom VSC. Ham je odvozio sve kako treba pocevsi od kvala u za nijansu sporijem bolidu al da je zasluzena pobjeda bas i ne, prije sretna/spretna pobjeda…



      4
      -1

      5
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        Po tome je Nico Rosberg sretni prvak jer je Hamiltonu otkaza motor u Maleziji, a ne zato šta je cijelu sezonu generalno bolji bija…
        Bottas je iza Hamiltona bija 15s do boxeva, a Hamilton iza Leclerca 3.5s najviše, znači u sporijem bolidu je pratija Ferrarije 27 krugova… Ka šta san napisa, Ferrari je otvorija motor u zadnje 4 utrke i posljedice su se vidile danas



        5
        3

        2
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Kruske i jabuke…usporedujes citavu sezonu sa jednom utrkom. Da karikiram do kraja – “Olivier Panis zasluzeno slavio u Monacu…” Cak i u tekstu ovog clanka pise s(p)retna pobjeda…a da je brzi ili barem jednak Leclercu u race pace-u svakako ali danasnjeg Vettela u normalnoj momcadi koja ga ne sabotira taktikom i glupim radiom ne bi nikad sustigao. Pogotovo ne na ovoj stazi



        2
        0

        2
      • Mercedes
        LewisHamilton44 Prikaži

        Gledaj, F1 Puls bar po mom viđenju nikad nije bija objektivan, pogotovo s naslovima kao npr nekidan kad su stavili naslov u ovom članku:

        https://www.f1puls.com/42073/hamilton-nezadovoljan-odlukom-sudaca-mladim-vozacima-se-vise-popusta/#comment-102063

        gdje su iz jedne rečenice napravili naslov koji traži komentare i pljucanje po Hamiltonu, iako kad se pročita cijeli intervju ne ispada tako… Tako da ovo “s(p)retna pobjeda” ja ne uzimam kao takvu… S(p)retna pobjeda mu je bila npr. Singapur 2017. gdje nisu ni race pace imali u odnosu na RB, a kamo li na Ferrari, ali spletom okolnosti doša je do pobjede… Ovo danas nije ni približno slično ko onda, uostalom, Leclerc je kod VSC bija ispred Bottasa i to na mediumu, dakle moga je do kraja, a iskreno ne znam bi li ga Bottas prestiga s obzirom na brzinu Ferrarija na pravcima, ali onda se ukazao onaj Ferrari koji smo navikli gledat pa su Leclerca povukli u box kod SC na nove gume i onda su i to drugo mjesto izgubili…



        2
        0

        2
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Po cemu bi onda trebao netko sa nickom LH44 trebao bit objektivan?

        Ferrari je bio brzi, i u kvalama i u race pace-u. Staza je specificna sa trecim sektorom koji donekle anulira brzinu na pravcima i u tom sektoru je Merc brzi. Nije prvi put da se ne moze prec Bottasa ovdje ili slicno kada Raikonen ne moze proc Verstappena u Barceloni. I kao sto sam sef Merca kaze, jasno je kako se i zbog cega u konacnici dolso do pobjede.


        0
        -2

        2
  31. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    mislim da na sljedećim utrkama leclerc ima dobitnu strategiju sa pitwallom. dovoljno je samo da zaprijeti da će počet cvilit u eter i ovi odma malom umišljenom franceku u super autu odobre šikaniranje četverostrukog svjetskog prvaka. pa kaj su svi u ferrariju na GMO-u?



    14
    6

    8
  32. Ferrari
    Dean13 Prikaži

    Čujte ljudi, ja sam nakon duuuugo vremena ugasio stream prije kraja utrke (25 krugova).Nije samo današnja utrka problem i nekakva taktika Ferrarija, nego utrkivanje u F1 općenito. Kao što je Vettel izjavio nakon odustajanja da treba ponovo uvesti v12 motore. Istina je jer ovi današnji motori sa nekakvim i kojekakvim baterijama i elektronikom se samo kvari. Previše dijelova uz lošiji zvuk. Ja osobno mislim mada se neće možda puno ljudi složiti samnom jer tehnologija ide naprije da treba ponovo uvesti v10 motore, lakše aute, kraće i uže kao moj Polo iz 2001. Ostaviti ovakve felge kakve su zada da imaju balone od guma, manja degradacija guma i pojednostavljena krila. Isto tako mislim da pitstop tijekom VSCa je čista glupost. Pit window open tada treba svakako zabraniti.Jedva čekam da vidim kakvo će utrkivanje donjeti pravila za 2021 godinu.



    6
    -3

    9
  33. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Meni ne ide u glavu kako je Ferrari mogao nasjedati na neki dogovor Leclerca da se vraćaju pozicije, ono doslovce ispade ucjena Leclerca, dat ću Sebu zavjetrinu ako ćete me pustiti kasnije nazad u vodstvo.

    Šamarčinu mu puknut i reći mi te plaćamo, ima da na startu našem bolidu daješ zavjetrinu, a ne Mercedesovom, kasnije ako si brži, logično da te puštamo, ako si sporiji, traži način da si brži, šuti i vozi i kraj priče.

    I to baš poslije izjave Seba da niko nije veći od ekipe, ovi debili ispadnu kao kolektiv manji od Leclerca, ne mogu znači, ne ide mi u glavu nikako.



    38
    35

    3
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Potpis! :thumbs:



      8
      7

      1
    • Branimir Prikaži

      Vettla plaćaju više, a nikakve koristi. Ako je dogovor bio treba ispoštovati



      9
      -10

      19
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Nije to poenta, poenta je da je interes cjelokupne ekipe za koju radi 1000 ljudi da crveni bolidi izbiju na najbolje moguće pozicije. Ako na startu imaš kao ekipa opciju da bolidu iza daješ zavjetrinu ne bi li dobio mjesto, to i radiš, taman izgubio poziciju, jer za ekipu je bolje da si ti drugi, a kolega prvi, nego da si ti prvi, a kolega treći ili još gore da se izgubi vodstvo pa da si onda drugi, a kolega svejedno treći.

        Nema tu vraćanja pozicije, ako si brži od kolege, bit ćeš pušten, ako si sporiji od kolege, šutiš i voziš.

        To je jednostavno ako u ekipi imaš autoritete kao što je Toto Wolff i James Vowles koji kad kažu vozaču da uspori zbog interesa ekipe, on to i radi.

        Glupo je od Ferrarija u onoj situaciji bilo da traži da bolid koji je u vodstvu i reda najbrže krugove i hvata ritam da usporava i propušta kolegu, prvo puštaš sporiji bolid naprijed, van svake pameti, drugo stavljaš se u ranjivu poziciju jer je Hamilton puhao za vratom u prvih par krugova poslije SC. Imaš 1-2, brži bolid na čelu i ti bi da puštaš sporiji bolid naprijed i time ugrožavaš 1-2 koji se vrlo lahko može pretvoriti u 1-3.

        Kako god okrenem, zavjetrina na startu je u potpunosti logična, ovaj nekakav dogovor kasnije je skroz nelogičan ako imaš slučaj da je brži vozač ispred.



        16
        16

        0
      • Formula 1
        BladeRunner Prikaži

        Merc cini se zna kako upravljat vozacima.Naucili valjda iz doba Hamilton Rosberg ali ja se sjecam u Baku 2017 kad je Lewis pitao da di je Bottas,dali se bori sa kime da ako moze usporit ispred Vettela da Vettel ima dirty air pa je dobio odgovor da ne,ne zele dati Vettelu DRS i da se Valtteri bori sa Strolom za poziciju


        0
        0

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Što samo pokazuje da Mercedes nije okrenut’ Lewisu niti ga favorizuje, nego samo interes ekipe, vozači potrošna roba :D


        0
        -1

        1
    • Charles Leclerc
      F12000 Prikaži

      Ne radi se toliko o slipstreamu koliko o Leclercu koji doslovno nije branio poziciju na startu (koju je apsolutno zaslužio u kvalifikacijama jučer), što je vrlo lako mogao da je uhvatio desnu stranu.

      Leclerc je ponovno igrao timski (s tim su ove salve uvreda na njegov račun “objektivnih navijača” još apsurdnije), Vettel mu je to vratio izvođenjem verzije “Multi 21”.

      Postoji i u Ferrariju granica između dobrobiti tima, i čistog oportunizma vozača, zato su i tražili swap.



      6
      -5

      11
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Dogovor je apsurdan ako je Vettel bio brži od Charlesa i redao najbrže krugove onda ga nema logike usporavati, a tu je uvijek i Hamilton koji puše za vrat i polu šanse iskorištava maksimalno, a sa tim puštanjem bi Seb ispao iz ritma i bio bi tik ispred Hamiltona.

        A to što je igrao timski, to se mora, pogotovo u ovom slučaju sa zavjetrinom na startu, pa kome drugom da da zavjetrinu, Mercedesu? ?



        4
        4

        0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ferrari je odlično izveo zamjenu pozicija kroz bokseve i na taj način nisu uništili sebov ritam. Ne razumijem hajku na leclerca ni na pitwall ferrarija, bili su na putu do uvjerljive 1-2 pobjede dok se nije desio kvar.



        1
        -3

        4
      • Niki Lauda
        Vordas Pretplatnik Prikaži

        Znači bolje startaš, nabiješ 4 sec prednosti, voziš brže krugove, imaš nekakva 4 naslova i 50 i kusur nekih pobjeda i trebaš se maknuti klincu koji je jučer doša u tim, talentiran i najvjerojjatnije budući WDC, napokon ti auto radi a tim ti kaže daj pustiga ispred bio je prvi na startu. Zbog tima, ajmo svi ruke na srce da li bi pustili gas i prepustili mjesto ili bi im rekli halo znate li vi tko sam ja? Iskreno bez a bio je brži ili ima 4 pola ili mali je budućnost. Da li tim treba reagirati prema stanju na stazi ili prema tome kako su jučer dogovorili pa tko jbe ako izgubimo 1-2. Leclerc mi se sviđa i on je budućnost ali pa pobjedio je na dvije utrke i odmah je broj 1 i to u maniri Schumia e jbg to je tim sjb.



        2
        2

        0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ja ti najiskrenije odgovaram, da ako je dogovor bio da mi olakša momčadski kolega na startu i ne zatvara mi vrata na ulazu u drugi zavoj (kao što je očito da leclerc nije, a mogao je), a da ću mu ja poslije vratiti tu poziciju, onda bih bio muško i vratio bih je. Stvar je principa i kulture. Ne može se dogovor tek tako prekršit jer onda dolazi do nereda. Leclerc je na startu bio timski igrač i zaslužuje da se dogovor ispoštuje do kraja. Zamisli posudiš prijatelju novce za novi auto, a on ti obeća da će ti vratit kroz pola godine,a ne vrati ni za 4 god. Bi li se iživcirao?


        0
        -4

        4
      • Niki Lauda
        Vordas Pretplatnik Prikaži

        Naravno ali ne bi onda zvao tatu nego bi došao do njega i rekao mu u facu. A ovako sa daljine nisi muško i točka.



        1
        1

        0
    • Charles Leclerc
      F12000 Prikaži

      “Dogovor je apsurdan”, nije apsurdan ako je egzekucija moguća makar kroz boxove.

      U tom slucaju cemu dogovor. Ovo vec ispada krojenje pravde i pravila uz put kako kome pase.


      0
      -4

      4
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Što se tiče zavjetrine na startu, dogovor ili ne to se moralo napraviti, jer nećeš Hamiltonu dati zavjetrinu, a kasnije ako je Seb bio brži, glupo je da se išta mijenja za sam Ferrari.

        I ne, nema tu nikakvog pravila, otkud su znali da će Seb prešišati Lewisa u prvih 50 metara?

        Seb bi bio u zavjetrini i ovako i onako, ali je bilo bitno da Leclerc gleda da daje Sebu zavjetrinu, a ne Lewisu u slučaju da je Lewis bolje startao.

        Leclerc samo ispadne još gluplji što nije gledao u retrovizor i vidio da Hamiltona nema nigdje, mogao je komotno unutrašnju stranu zauzeti i ostati na prvoj poziciji, ovako je tip samo prepustio unutrašnju stranu i šta drugo da Seb radi nego da ide po P1.

        Kasnije kroz boxeve je opet pomalo apsurdno, ali hajde ako je već bio dogovor nek se obavi ta zamjena i idemo dalje, mada je dogovor apsurdan, jer se radi o scenariju koji je specifičan i koji se nije uopšte desio. Hamilton je loše startao, tako da to pada u vodu, a kasnije oko propuštanja je skroz kontra interesa ekipe jer je Seb bio uvjerljivo brži SF90 na stazi.



        6
        6

        0
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Koja budalaština! Dogovor je dogovor! Ne mogu vjerovat šta sve ljudi pišu, po vama onda ispada da se leclerc u subotu bezveze borio za pole position jer sad kao treba dati zavjetrinu kolegi, a poslije neka ga prođe ako je brži. Ispada onda da se bolje kvalificirat na treće mjesto, pa nek vettel njemu daje zavjetrinu, pa nek vettel njega prođe ako je brži. Još likovi optužuju leclerca da je plačko, a lik mirno komentira na team radio da momčad mora ispoštovat dogovor. Vettelovo uporno ignoriranje timskih naputaka, nakon što je uz njihovu pomoć došao do vodstva, nikome nije smetalo danas.



      3
      -2

      5
  34. Branimir Prikaži

    Ajde barem nije piruetu napravio, možda se bolid pokvario prerano :)



    8
    -7

    15
  35. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Pitanje za vodeće ljude u Ferrariju: jel vas sramota?



    15
    14

    1
  36. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Mercedesu čestitke na pobjedi, njih i kad ne ide, ide ih. Vettela mi je stvarno žao, em su ga tražili da propusti Leclerca unatoč tome šta je brži bia od njega, em ga zezli sa pit stopom, te kvar kao šlag na kraju. Baš šteta, imao je vrhunski start i odlično je vozio do kvara. A za Ferrari stvarno nemam što reć, tražiti od bržeg vozača da prepusti poziciju sporijem je jedan poseban nivo debilizma, a tek taktika, Rueda je bio u elementu.



    8
    7

    1
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Tražili su ga da propusti leclerca jer je ovaj njega propustio na startu, jer je takav bio dogovor prije utrke. Zar je navijačima vettela to toliko teško prihvatiti? Što nije bilo u redu sa taktikom danas? Da nije bilo kvara bila bi 1-2 pobjeda


      0
      -4

      4
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        seb je bio cijeli auto ispred na zavoju 2, a ham bar 1,5 duljina auta iza lecvilexa, ne znam zbog čega šoraš apologizam jer postoje snimke
        https://www.youtube.com/watch?v=47Pn2bII_sg



        4
        3

        1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        To koliko je duljina auta tko bio ispred ili iza potpuno je nebitno, a ja to nisam nigdje ni spominjao. Ono što je bitno je da je leclerc širom otvorio vrata vettelu prije drugog zavoja, iako je sam lako mogao ići na unutarnju stranu, što bi učinio svaki vozač ako želi obraniti poziciju. Leclerc se sigurno držao timskog dogovora i nije htio riskirati nikakav incident u prvom zavoju. Da je bilo dogovora prije utrke svjedoči i činjenica da su vettelu javili da propusti leclerca odmah nakon par krugova, prije nego smo čuli bilo kakvu komunikaciju pitwalla sa leclercom. Inače, kad smo kod lecvilexa, eno ti snimka na youtubeu gdje vettel cvili da vrate v12 motore


        0
        -2

        2
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        scuderia
        https://www.youtube.com/watch?v=xo3HeSrLcik
        poslušaj početak.
        na ravnici sa širokim izletnim zonama na pravcu nije nikako mogao blokirati seba jer bi bilo nemoguće to spriječiti.
        lecvilix je šteta za svaki tim i brzo će ga rasložiti. ako si bio sportaš u nekom klubu mogao bi to lako shvatiti, a ako nisi to ti je nepojmljivo

        inaće je jako preporučljivo odmah po stajanju na granu, odmah-bez odgađanja ju ispilati….rekla bi novokomponirana narodna poslovica?



        3
        2

        1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Naravno da je mogao blokirati seba da je išao braniti unutarnju stranu kao bottas npr 2018 na istoj stazi, ako ti to ne možeš shvatiti onda najbolje da više ne raspravljamo.



        1
        0

        1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        scuderia
        baš nemamo o čemu…uzaludno



        1
        0

        1
  37. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Navijam za Ferrari 20 godina,ali ovo je danas sramota. Način na koji postupas s čovjekom koji je osvojio 4 naslova prvaka,koji vas brani svaki put kad napravite sranje, koji voli taj Ferrari vise od svega- jadno i odvratno.

    Leclerc može biti čudo od vozaca,ali treba odrasti i shvatiti da nije on jedini vozač koji može voziti Ferrari. Nekad treba ostati ponizan,a ne odmah visoko letiti nakon par pobjeda. Šuti,vozi i uci. Nemoj plakati na radio kad nesto nije po tvom. Nisi bitan ti nego ekipa.



    10
    6

    4
  38. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Bravo Renault, bravo!
    Molio bi za pomoć. U jednoj raspravi sam vidio da je netko stavio usporednu vožnju dvojice vozača, krug po krug. Na kojoj stranici se to može vidjeti?
    Mislim da bi Hulk i Sainza mogao uhvatiti i da je imao bolje krugove prije ulaska u box.
    A o njegovoj sreći više neću trošiti riječi.



    1
    1

    0
  39. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Meni je ovo super bilo. Dva alfa mužjaka u borbi za naklonost. Nadmudrivanje, team radio, to je to. Tako treba biti. Radujem se slijedecoj sezoni kao malo dijete. Pa makar moji izgubili naslov ali uzivam. Charles svojim stavom mozda probudi starog Vettela i izvuce iz njega ono najbolje sto nije lose. Danasnja pobjeda Merca je ok, takve stvari su dio draži utrkivanja, ali ce i iz Lewisa izvuci vise. Win win situacija.
    Sto se tiče današnje utrke, rekao bi kako je Charles racunao na Vettelovo kocenje u zavoju, ali Vettel je isao na drugu varijantu. Pokazati zube. Jesu li trebali zamijeniti pozicije ranije i jel Charles stvarno mogao brže to nikad necemo saznati.



    3
    1

    2
  40. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Steta…ispali su smijesni danas.
    Ak je bio (valjda) dogovor da si pomognu na startu onda je ok da se kasnije vrati. Samo onda moras biti brzi da bi ti netko vratio poziciju a ne zaostajati 2-3 sekunde, dok Hamilton ceka i ne usporava… Bas me zanima kako bi ispalo da Vettel nije imao kvar.

    Merc vreba ko sokol i grabi svaku priliku. Ne istavlja nista konkurenciji. Malo im se danas posrecilo, al su imali luksuz srednjih guma i mogli su duze cekati.

    Bilo je i zanimljivo iza top 5, i cak smo vidjeli neke od tih borbi. Mozda je reziserima konacno doslo iz glave u guzicu.



    1
    1

    0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Inace nista Vettel nije bio brzi, dok je Leclerc trazio da se vrati pozicija bio je unutar sekunde ili max 1.2..
      Kad je vidio nista od toga normalno da ce se odvojit za svjezi zrak, nece vozit u mjenjacu i unistavat si motor, gume itd



      3
      -4

      7
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Nije bio u nutar sekunde ili na 1.2, već je bilo više.
        Ne možeš raditi swap pozcija u 4-5 krugu, a iza drugog vozača je najbliži pratilac na cca. 1.5-2 sekunde (i to Hamilton).
        Poslije su se malo razmakli.



        2
        2

        0
  41. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Dokaz da Leclercu fali iskustva. No, ferrari ima svijetlu budućnost s njim! :)



    5
    4

    1
  42. Shell
    blowndifusor Prikaži

    Koliko mi je drago bilo kad su doveli Charlesa, toliko mi je sad krivo. Bukvalno isti razlog zbog kojeg ne volim Hamiltona – prebrz i placipicka. Toliko o skromnom Monegazaninu.



    11
    6

    5
  43. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Albon i mclareni su ugodno iznenadenje dana



    1
    1

    0
  44. Jody Prikaži

    Mozda ne razumijem ali zasto je Vettel morao propustiti Leclerca,?!? Imao je najbolji start i zasluzeno je poveo.utrku.
    Tada krece glupost. Cemu ona prica preko radio veze.. Karma zato ne oprasta. Ide mi mali na zivce.
    Nakon 40 godina bezuvjetnog navijanja za SF bilo mi je drago sto se dogodilo kako se dogodilo.
    I jos nesto, CL ima problem u pretjecanju, on u tom segmentu nije na nivou SV.



    11
    9

    2
    • James Hunt
      Luca Badoer Prikaži

      Vidi se to i po Singapuru. Pogledaj koliko je VET-u trebalo da prede onaj vlakic ispred a koliko LEC-u i onda jos VET nabilda vrlo solidnu prednost nakon toga



      3
      1

      2
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Na temelju čega misliš da mali ne pretječe kao vettel? Na temelju današnje utrke? Danas nitko ne bi prestigao bottasa da je vozio u ferrariju. Mercedes je bio najbrži u zadnjem sektoru i dovoljno je bilo dobro odvoziti zadnji zavoj da pratilac nema šanse preteći na startno ciljnoj ravnini. A što se tiče vettela on nikad nije slovio za specijalista u borbi kotač uz kotač kao npr hamilton.



      1
      -5

      6
  45. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Fan sam Leclerca, fan sam još veći Vettela. Nikada nisam bio fan Ferrarija. Ali naravno da želim da uzmu barem konstruktorski naslov ako ne mogu do vozačkog ove sezone. Ali im i taj konstruktorski izmiče, zapravo izmakao im je. Leclerc duguje ispriku Vettelu, a bome i tim također. Istina je da se Vettel zbog svoje teške situacije i psihološkog pritiska koji je uzorkovao puno tih pogrješki nakon Njemačke 2018. doveo u situaciju da izgubi mjesto prvog vozača. No to ga ne čini automatski DRUGIM VOZAČEM u odnosu na dečka koji je tek u drugoj sezoni Formule 1 i koji je do sredine ove sezone imao najviše 5-ih mjesta od prvih 6 vozača. Jedino lošiji od njega je bio Gasly. Što bi tek bilo da je u situaciji kao Bottas? Njega su izje*ali odkad je u Mercedesu toliko da ne znam kako ga itko više može pogledat u oči dok mu se obraćaju.

    Nadam se da će Vettel udarit što je jače moguće u Suzuki, želim i Leclercu dobar rezultat. Drago mi je zbog Sainza da se vratio u best of the rest nakon tri uzastopne loše utrke. On je najveće iznenađenje ove sezone, ne znam što ga pokreće. U Renaultu je djelovao prosječno s Hulkenbergom.



    5
    4

    1
  46. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    bio mi je simpa…bio mi je nada…ali karakterna crta koju vidim…cvilex je mali umišljeni posesivni egocentrik, lažni moralista-hipokrit željan graditi karijeru na “victimhood” strategiji a do sada zbog isključivo dobrog auta sa 4 pola i 2 pobjede….ipak je to ferrari..
    zna li itko ijednio pretjecanje leclerca koje nas je ostavilo bez daha? do sada sam isključivo vidio da su ga “napunjetavali” i sa vanjske strane zavoja, svi veliki vozači su ga isprebijali u ovoj godini, a on nije prestigao nikog!…a on bi cvilio pred cijelim svijetom i na tom gradi svoju veličinu?…nije li ta pretpostavka bolesna? napoleon sindrom?

    “stisni zube i otrpi”-ne postoji kod “skromnog” monegažanina.



    7
    6

    1
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Ali ne može se osporiti sve što je radio u Sauberu prošle godine. Da ne valja ne bi ni dobio mjesto u Ferrariju. Ali malo mora biti ponizniji. Ovo mu je druga sezona. Verstappen kad je došao tek u F1, brzo je stekao simpatije ali i kritičare jer se na stazi ponašao svakako. I evo i prošle godine nije bio baš najčišći vozač, uništavao je duž cijelog grida ljudima utrke. Leclerc dok dođe do svoje 3., 4. sezone mislim da će biti pravi. Ali mora se razgovarat s njim o ovome danas, a ne dozvolit da se ovo nastavi i poveća.



      3
      3

      0
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        lijepo si rekao…ali karakter više ne može mijenjati. vrlo brzo će ga svi sa gnušanjem gurati od sebe…niko ne voli takve beta likove kojima su “feeling” glavni kriteriji. nije on niti blizu maxu



        4
        3

        1
    • Charles Leclerc
      F12000 Prikaži

      Daleko je Charles od Maxa, kao i od ostatka grida izuzev Hamiltona ;)



      1
      -5

      6
  47. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Veliki talent, ali nek mi Bog oprosti, pari mi se pizda od covika. Tako se ne odnosi prema svojoj ekipi i svojim nadredenima. Nemos cas glumit skromnost a cas cmizdrit da te se pusti, kad je Seb doslovno letija,a na racun kojih argumenata? Da mu je tow? Najbolje da ga je Hamiltonu i zatvorija vrata Sebu.
    Jeli te sram Binotto misu kad ti maćić kolo vodi?
    Srica pa nisan navijac Ferrarija, popizdija bi danas.



    5
    3

    2
  48. Fia
    Realista Prikaži

    Koje kolicine gluposti, eto sam je Leclerc smislio tu taktiku, a ne cijeli tim stratega i inzenjera kako odraditi start.
    Sigurno nije Ferrari trazio zamjenu jer se Leclerc zalio na radio, ocito netko pokusava opet ne postovat multi 21…
    Oni su znali tko ce bit na kojoj strani ako Vettel dobro starta i gdje treba bit Leclerc, a gdje Vettel da bi bilo 1-2 Ferrari u prvi zavoj i svi su znali sta treba, inace da je Leclerc branio poziciju vrlo vjerojatno bi se Hamilton ugurao.. Zato je i postojao dogovor i kako se ponasati u kojem scenariju.
    Leclerc je svoj posao odradio. Vi ne bi popizdili da odradite sve kako je dogovoreno, a onda druga strana ne postuje to.
    Nista Vettel nije bio brzi, to je stvar cistog zraka kojeg je imao..
    I za kraj nemojte pisat dogovor je bio ovo ono, jedino Ferrari zna sta je bio dogovor i ocito je po tome Vettel trebao vratit poziciju kako smo culi preko team radija.Sigurno nisu bezveze govorili eto sad cete zamijenit mjesta… Druga je stvar ako vam se ne sviđaju takvi dogovori koji postoje u svakoj momcadi…Zna dobro za dogovor i prstic ali samo pokazuje kakav je(multi 21)



    6
    -4

    10
    • f12010 Prikaži

      Prljavi zrak je cca 2 sec…sami komentatori su to nebrojeno puta spominjali…Lec je prije boksa zaostajao 3,8 ~ 4,0 nemozes sve to staviti na “cisti zrak”..kao sto smo culi na team radio leclercu je receno par krugova prije boksa da pocne pritiskati dok za vet tu poruku nismo culi, a zaostatak je rastao…bilo do guma ili zraka Vet je jednostavno danas bio brzi vozac neznam zasto je to tako tesko prihvatit…
      Uglavoom ako trazis krivca mozes ga naci jedino u ferrariju ovakva taktika je bull****, nadam se da su shvatili da od toga nema nista.
      Iako navijam za ferrari nece oni jos dosta godina nista osvojiti, vidio sam neki clanak da na VN Njemacke ove godine nisu znali kakve gume izabrati te daje sve odluke vezane uz gume doniosio vett, u bix-u je bio kaos i strah da povuku neki “hrabri” potez
      Neznam dali je ovo bilo dogovoreno ili ne ali ovako se prvenstva ne osvajaju …i drago mi je da je merc dobio danas cisto sa se malo zamisle



      4
      3

      1
  49. avalon Prikaži

    šta sam naučija posli trke ? npr da se bolje rodit bez kura nego bez sriće ! da je situacija u ferrariu jedva nešto bolja nego kad ga je “vodija” arrivabene , da valjda ne poštuju svoje top vozače jer …. i danas mi je misterija zašto je MS napustija ferrari/ F 1 , a tim nije ništa uradija da zadrži , odgovori vozača koji im je donija 5 uzastopnih titula . bolia ih je kur šta “naprasno” odlazi ? danas mattia traži od 4 X prvaka seba da propusti CL rookia u timu , a ovaj je uložija više napora , energije na kukanje preko TR nego na dostizanje seba koji je prednost povećava . ok , neki stručnjaci sa portala brane CL . po njima je seb treba “spustit” tempo da ga leclerc dostigne i prestigne no taj “brzanac” se nije moga “propisno” odmaknut od LH i da je seb popustija traženju lewis bi mu se opasno približija , a kako je ima medium gume koje su ipak trajnije od softa na kojem su vozili oba vozača ferraria šta bi bija izvjestan scenarij ? neko je napisa da je CL “cvilija” na TR 16 ili 17 krugova šta je urodilo plodom …. pozvan je u box prvi . ni to mi nije sporno , neka ali je “posada” bila jako brza kod izmjena guma charles – u i ne tako “okretna” kod izmjene sebu . OK , možda je i to slučajno mada s obzirom na “cvilež” CL i da je u pitanju ferrari … hm . seb je danas bija sjajno raspoložen , vozija je stvarno odlično i takvom vožnjom je nekako ukaza da leclerc iako brz i nije tako brz . da je to tako ukaza je i osporavani bottas kojeg posli odustajanja seba CL i nije baš previše ugrožava . možda se mogu uočit dvi stvari … da u mercedesu ( zapravo lewis ) pilaju naopako kad spominju “raketnu” brzinu ferraria jer brzi ( možda i sa navodnicima danas ? ) CL u “raketa” ferrariu usprkos toj od lewisa apostrofiranoj brzini i uz pomoć DRS – a nije uspija preteći bottasa . da je osporavani VB danas pokaza i dokaza zašto je idealan wingman , jako žilav kad treba čuvat leđa lewisu . ne bi to moga protiv od mnogih hvaljenog leclerca da je takva neznalica i sporač ka šta mu se spočitava . protiv konkurenata vrlo često je VB zaj*ban osim kad je LH u pitanju jer od toga mu valjda ovisi novi GODIŠNJI ugovor . ovo me donekle podsjećalo na spa di je seb zadržava lewisa u korit CL samo šta je danas VB koji je zadržava CL ima puno bolje gume nego seb u spa pa je stoga finac sve do kraja drža leclerca iza sebe za razliku od seba koji je u spa “kleknija” ali je odradija veliku rolu zbog koje je CL pobjedija . već u topicu “Leclerc: Idući put ću vjerojatno malo više pitati o taktikama vozača oko mene” mi nije bilo drago ponašamje momčića pa sam napisa da se posli 2 pobjede i odnosa u Q pretvorija u “vuka u janjećoj koži” , da se kako kod nas kažu obuka u “široke gaće” , da posli 15. trke za ferrari i 2 pobjede ( + dobre Q od francuske ) želi “preuzeti” tim pa makar i uz pomoć cviljenja , da se pokušava postaviti ka No 1 kome seb treba bit vodonoša . danas se to dijelom potvrdilo stalnom pričom preko TR , a kad je seb “otpa” , kad je CL ima “odrišene ruke” zaustavija ga je osporavani bottas ;) imam osjećaj da CL želi “na silu” šta prije postić neki status jer npr u bakuu se razbija pa u MC kad je bija samokritičan preko TR i sebe proglasija glupim da bi se opet razbija na mokroj stazi njemačke . ispada da zna kad griješi ali ne radi puno da mu se greške ne ponove . i posli singapura je izjavija da mu je reakcija bila pretjerana , da je strategija bila dobra jer su završili na 1. i 2. , a sa drugom strategijom to ne bi bilo moguće i kruna svega je bilo “Definitivno imam puno toga za naučiti i za poboljšati se. Neće se ponoviti u budućnosti.” da bi samo posli 3 dana pokaza da ništa nije naučija iz singapura , a i laga je da se to u budućnosti neče ponovit . je li se danas ponovilo njegovo piz*enje na TR ? po svemu mi se čini da je CL zapravo samo “uglađenija” verzija ( bar za sada ) MV . i on i max su mladi , veliki talenti ali u timu di bi maxu kolega bija npr LH , a CL je seb oni mogu bit i uzrok problema pa je upitno jesu li u takvim situacijama oni poželjni tim kolege usprkos nedvojbenom talentu obojice ….



    12
    9

    3
    • Rolex
      nebum kopiral Prikaži

      konačno si počeo dolaziti sebi! :-))
      prodaju nam ispod stola neki likovi ferrari mercedesu-garant !
      pohlepe se nikad nitko kao osnove za izdaje nije riješio
      svi ti klinci su super na simulatoru, možda i slabiji od mene iako se dugo ne igram igrice, ali se sjetih rezultata sa PS2…dok je svjetski rekord bio 1:12. nešto moj frend i ja smo imali po 1:09.035 u MC naravno (ja i on par desetinki lošije. spremali smo se za PS3 prvenstvo koje se nije odigralo, pa nismo objavljivali rezultate tada, a to je sindrom senzacionalističkog hype-a novinara sa klincima koji su došli ove godine.
      sve u svemu prvi dobar dugi članak koji sam pročitao-dobro si me shvatio u prijašnjim komunikacijama ? kako vidim



      5
      2

      3
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Ajme ta spika sa cviljenjem… Svi se žale kada im nešto ne odgovara, a po tebi “cvile” samo oni koji tebi ne odgovaraju, a favoriti su ti OK, kada se oni žale onda to tumačiš kao pravdu… pih :/



      2
      -1

      3
  50. f12010 Prikaži

    Pratim formulu od 2009 (svaku utrku) povrsno gledanje prije toga se ne racuna, pratim svaki tehnicki detalj, sve moguce clanke, portale, pratio sam kada je dominacije merca bila na vrhuncu i eto…
    I danas sam prvi puta u 10 godina ugasio TV na pola utrke..nevezano za momcadi i pojedince ali ovakvo stanje u f1 je u namjanju ruku ZALOSNO….



    2
    0

    2
  51. F1 fan Senna Prikaži

    Auuu kako se pocelo pljuvat po Leclercu bez razloga. Sta mi svi znamo kakav je bio plan Ferraria za sami start mozda je vracanje pozicije u slucaju Vettelovog prolaska bilo dogovoreno u naprijed. Mozda su mu htjeli vratit za Singapore ko ce ga znat. Ali jedino sta je sigurno je to da su jako lose sve izveli.
    Leclerc je i sam rekao da su mu emocije i temperament koji iskazuje na utrkama preko team radija najveca mana. Ferrari nije bio posten prema njemu na pocetku a sada kada je i sam vidio da je brzi i konstanitniji vozac od Seba tako se i postavio. Oke Seb je cetverosteuki prvak ali nezivi se na stroj slavi i budimo realni ocajan je ove godine. Verstapem je radio puno veca sranja proslih godina i bio je puno gadljiviji i bahatiji i njemu se sve optastalo a Charlsa se napda na prvu bahatost i gresku.



    5
    1

    4
    • Rolex
      nebum kopiral Prikaži

      nema to jaja…to ima samo suze i jedan krug-kao na simulatoru u kojem su svi dobri nakon dosta treninga i ako znaš postaviti postavke bolida. ovim klincima netko drugi slaže postavke a oni sami takve snimke prikazuju.



      3
      -1

      4
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Vredi. Slazem se s napisanim.
      Ovaj dio bih posebno izdvojio, odnosi se na zadnjih 20-ak krugova:

      yet the apparent wonder kid of Formula One couldn’t overtake Bottas. If people are going to say Bottas is a great driver all of a sudden, I’ll remind you of what all of you were saying after Hungary



      1
      0

      1
  52. Iceman86 Prikaži

    Eto vam vašeg Vettela, nikad nije bio timski igrač. Ako njemu ne ide onda niti timski kolega ne smije pobjediti. Mogao je bar na stazi stati, a ne skroz otisao na izlaz sa staze. Smrad, smrad



    3
    -3

    6
  53. Fia
    Trapgio Prikaži

    Ovi iz Ferraria nisu normalni, rade sebi probleme, a nebore se za naslov. Nekako mi se čini da je Vettelov start bio odličan, puno bolji od Hamiltonovog, a bolji i od Leclercovog iako je on mogo zatvarati desno, mislim da bi ga svedno prošo do zavoja.



    4
    4

    0
  54. Renault
    zd1400rt Prikaži

    U eri dominaciji Mercedesa barem nije bilo toliko dosadno jer su se Hamilton i Rosberg pošteno borili. Takav međumomčadskii dvoboji nisu viđeni desetljećima. I na tome Mercedesu svaka čast.

    Ovo što radi Ferrari u Singapuru i ovdje je debilana. Hebao ih 1-2 i neki dogovori prije utrke. OK, treba pomoći onome tko se bori za naslov, ali ovdje treba pustiti obojicu da se bore do kraja.

    Zbog očitog dogovora Leclerc se nije branio od Vettela u prvom zavoju. Nije da se ne bi ili da ne zna braniti, sjetite se bitke s Hamiltonom u Monzi.

    Sada je ovjde hrpa plitkih komentara gdje fanovi jednog pljucaju po drugom vozaču i obrnuto, a zapravo je Ferrari taj koji radi cirkus. Ovo nisu niti timske odredbe, ovo je koma.

    P.S. Bottas me danas podsjetio na Trullija. Nikad ništa ne napravi, a ne možeš ga preći



    4
    1

    3
  55. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    Uvjek neka zavrzlama kad su dva Ferrarija u borbi za pobjedu i vrlo cesto zavrsava ovako kao danas.
    Dobro, bio je kvar ali nikada nije odradeno ko po špagi kao u Mercedesu i sami sebi su najveci neprijatelji
    Mora se to bolje menađirati unutar momcadi jer ovakvim nacinom kada se budu borili za naslov gube utrke i moguci naslovi
    Idemo u Japan dokazat da ovo nije slucajnost i da se bolid itekako popravio
    Forza Ferrari :)



    1
    1

    0
  56. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Opet LeClerc cendra dogovorili ste se da ces ga povuc za Hamiltona a Vettel i njega proso to se nisu zicer dogovorili da ce ga pustit hahahaha a ovaj u soku a onda ja u soku kad cuo da Ferrari oce radit zamjenu a Vettel opet drasticno brzi u utrci i onda mu ga prek boxa metnu al nema veze kad je ionak krepo ne vjerujem da neki klinac radi ovakvu pomutnju u Ferrariu njima bi trebo bit bitan timski rezultat a Vettelu najbolje da se nis ne dogovara s ovim balavanderom
    Merc odlicno odradio posao ovaj put su docekali SC za razliku od Singapura i uspjeli pobjedit brzi Ferrari besplatnim boxom , mnogo ljudi reklo u Singapuru da je Merc imao losu taktiku nije ,znao je da su sporiji pa je ceko SC kak sam vec i prije pisao
    Prjenos koma reziser u Rusiji uzas
    Utrka nis posebno jos izmjesani rezultati sa efektom srece jer su zbilja mnogi profitirali sa SC i isto tak mnogi popusili



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.