Webber: Ricciardo vjerojatno žali zbog odlaska u Renault

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 8 komentara

Mark Webber vjeruje da Daniel Ricciardo žali zbog odlaska iz Red Bulla u Renault na kraju prošle sezone.

Nakon pet prilično impresivnih sezona s austrijskom ekipom – Australac je odlučio da mu treba promjena te se obvezao na dvije godine suradnje s Renaultom.

Međutim, prva od te dvije ne ide onako kako su se nadali. Renault je trenutno peti u poretku konstruktora, iza McLarena koji kupuje njihove motore.

Ricciardo je odustao četiri puta ove sezone, a utrka u Singapuru bila je još jedna propuštena prilika jer je diskvalificiran zbog kršenja tehničkog pravilnika tijekom kvalifikacija.

Njegov sunarodnjak komentira:

“Očigledno ulogu je igrao i novac, ali u Red Bullu ti brojevi svejedno nisu bili puno slabiji. Mogao bi zažaliti tu dvogodišnju obvezu, ali mora se izvući iz takvog razmišljanja.”

“Mladi dečki dolaze u sport i sve se može jako brzo promijeniti u dvije godine. U jednom trenutku vam se čini da je sve ok i da imate vremena, a u idućem trenutku dođu novi ljudi. Međutim, sad se više ne može izvući.”


Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    Bolje da bude u renault nego da bude u neki jaci tim a da bude kao onaj valterri… inace ja mizlim da 2021 velike su sanse ako ne ode max u mercedes da ce ricciardo ic



    2
    -6

    8
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Predobar je da ostane midfield zabavljač. Čak je Verstappen za Sky Sport rekao da mu nedostaje netko s kim će se ganjati u kvalifikacijama krug za krugom.



    19
    19

    0
  3. Lewis Hamilton
    F1FanCro Prikaži

    Može suze brisat novčanicama koje je dobio prelaskom ;)



    20
    20

    0
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    Možda ako Vettel bude išo iz Ferraria dobije mjesto kod njih.



    5
    2

    3
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Što je trebao biti vodonoša Maxu kao Weber Vettelu?
    Nije ni Mercedes bio dominantan kada je Hamilton potpisao za njih. Sada hvata 6. naslov. S druge strane Alonso je vjerovao u McLaren Hondu pa je na kraju testirao kamere u Brazilu. Nekada se isplati, nekada ne. Ali kako kažu: no guts no glory.
    Ne vjerujem da Renault previše ulaže u bolide za 2019. i 2020.
    2021. bi mogla donijeti promjene u odnosima snaga, a do tada će se Ricciardo maksimalno uklopiti u momčad. Osim ako ga Ocon ne napere, ali sumnjam.
    A Weber neka brani momčad koja ga je naguzila 2010. kada imao jedinu priliku da osvoji naslov.



    11
    6

    5
    • James Hunt
      Martin089 Prikaži

      Upravo to! Potpisujem svaku riječ.

      Koliko znamo, Ricciardo je odabrao otići u “trenutno” slabiju momčad za više novaca, umjesto da bude vodonoša 8 godina mlađem klincu, za manje novaca (s time da svi znamo da se ni u jednoj momčadi trenutno neće boriti za naslov). Ne znam za vas, ali meni se to čini kao jedini logičan potez.



      7
      5

      2
    • Fernando Alonso
      tomidix Prikaži

      tako nekako, da.. 2021. mogla bi promiješati karte no daleko je do toga..
      ako pogledamo kroz povijest, bližu i dalju.. niti jedan top vozač nije se “bojao” preći u ‘slabiju’ momčad.. nekad je to pogodak.. nekad ne.. gledajuci riccija.. bolje #1 u Renaultu nego vodonoša u Merc ili Redbullu… To je tak.. I ne, ne mislim da je trebao ostati, dokazivati se, boriti.. ta borba jednostavno ne bi bila poštena.. Jednostavno Max je trenutno RedBullu marketinški puno isplativiji i zato mislim da tu DR nema što puno tražiti..



      2
      1

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.