Artjom Markelov do kraja sezone u Ardenu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Artjom Markelov još jednom će se vratiti u Formulu 2, ovog puta s momčadi Ardena. Markelov će do kraja sezone popuniti upražnjeno mjesto tragično preminulog Anthoinea Huberta.

25-godišnji Rus se nakon pet sezona u GP2/F2 odlučio oprostiti od serije te je prešao u japansku Super Formulu gdje zasad nije uspio stići do bodova – ovog vikenda će propustiti pretposljednju utrku sezone u Okayami. Ovo mu neće biti prvi ovogodišnji angažman u Formuli 2 – Markelov se u F2 vratio na rundu u Monaku kad je u MP Motorsportu mijenjao Jordana Kinga koji je vozio 500 milja Indianapolisa.

Markelov je u te dvije utrke pokazao da nije ispao iz forme u F2 ostvarivši šesto i četvrto mjesto.

Na rundi u Sočiju Markelov neće biti jedini domaći vozač – ranije je potvrđeno kako će Matevos Isaakjan mijenjati ozlijeđenog Juana Manuela Correu u Sauber-Charouzu.

“Artjom je dokazani pobjednik u ovoj kategoriji te mi uživamo u prilici da surađujemo s njim i nastavimo tamo gdje smo stali s Anthoineom koji nam uvelike nedostaje.”

– Kenny Kirwan, šef momčadi Ardena

Arden je, baš kao i Sauber-Charouz te Trident koji je potvrdio da će se Ralph Boschung vratiti u akciju u Rusiji, u Monzi nastupio samo s jednim bolidom kojeg je vozila Tatiana Calderon u znak poštovanja prema Anthoineu Hubertu. Iz istog je razloga bolid s brojem 19 umirovljen za ovu sezonu, a Markelov će nastupiti s brojem 22.

“Prije svega, želim dati sve od sebe za Anthoineovu obitelj. Taj momak nije bio samo dobar vozač, bio je velik čovjek koji je cijelo vrijeme bio sretan i uvijek nasmijan. Svima je pokazao svoj talent.”

“Hvala momčadi zbog povjerenja u ovoj situaciji, dat ću sve od sebe za njih. Vozit ćemo zajedno u sjećanje na Anthoinea.”

“Stvarno sam sretan što ću do kraja prvenstva voziti za BWT Arden. Stvarno je lijepa prilika ponovno voziti na domaćoj utrci. Nadam se jakom rezultatu za kojeg ću naporno raditi da ga ostvarim.”

– Artjom Markelov

Runda u Sočiju vozi se ovog vikenda, a nakon toga slijedi dvomjesečna stanka do finala u Abu Dhabiju.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.