Renault: Borba s McLarenom za P4 je malo “neobična”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 20 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul kaže da je pobjeđivanje McLarena ove sezone ostvariv cilj, ali priznaje da je borba protiv jedine ekipe koja kupuje njihove motore “neobična situacija”.

Renaultovi Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg su na posljednjoj utrci u Italiji završili na odličnom 4., odnosno 5. mjestu, a u dvije zadnje utrke su zaradili 25 bodova više od McLarena, što ih je dovelo na samo 18 bodova zaostatka.

Abiteboul misli da njegova ekipa ima općenito bolji paket i da će na većini vikenda moći biti ispred McLarena:

“Pomalo je neobična situacija, ali McLarenovo uskrsnuće je djelomično zasluga i pogonske jedinice, kao i šasije. Mislim da imaju bolju šasiju u određenim uvjetima, ali mi imamo općenito bolji bolid u drugim uvjetima.”

“To je činjenica i mislim da će odlučivati karakteristike staze i tko će iskorištavati prigode koje staza pruži.”

“Naš cilj je bio i ostao završiti na 4. mjestu, a iako je izgledao kao težak cilj – sad izgleda ostvarivo. Na to smo fokusirani.”

“Pritisak se ne mijenja, a kad niste blizu cilja onda ga zaista osjećate, ali siguran sam da je to isto za sve ekipe. Dobro je imati izazovne ciljeve jer nas to drži budnima.”

“Ciljevi moraju biti realistični, što ove godine za nas i jesu. P4 je bio i ostao moguć. Moramo nastaviti raditi i isporučivati rezultate.”

Abiteboul je svjestan da su im Spa i Monza odgovarale u odnosu na McLaren, ali napominje da su ove godine gubili bodove na nekim drugim utrkama:

“Iskreno, život se ne mijenja. Snage i slabosti bolida se ne mijenjaju, a mi znamo koje su pozitivne, a koje negativne strane na nadolazećim utrkama. Na nekim stazama ove godine smo mogli imati slične rezultate, a to se nije dogodilo. Mislim da je fer da se dogodilo barem sada.”

“Sjećamo se Bahreina [oba bolida odustala], Montreal je mogao biti bolji, Spa je također mogao biti bolji…”

“Ništa nam nije pomoglo u Monzi osim možda Vettela. Osim toga – naš bolid je bio jak i zaslužio je biti na tim pozicijama. To je dobar osjećaj i nadam se da momentum možemo prenijeti na tvornicu i nastaviti poboljšavati bolid.”

“To moramo nastaviti raditi. Ovo je rezultat kojeg bismo htjeli češće imati. Međutim, ne možemo čekati specifične staze da to dočekamo. Mislim da još ima par staza na kojima možemo biti pristojni i moramo odraditi dobar posao kad se to dogodi.”


Odgovor

20 komentara

  1. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Samo neka pouzdanost bolida posluži obje momčadi da gledamo fer borbu za P4.



    16
    16

    0
  2. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Mclaren je pozitivno iznenađenje ove sezone.



    15
    15

    0
  3. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Šteta da nema više marussie,/manora..



    4
    4

    0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Kada mclarenu misteriozno rikavaju motori nije ni teško smanjiti zaostatak. Oa samo u Belgiji je mali Lando trebao ubrati pregršt bodova. U Italiji isto. Tu je tim sam kriv.



    14
    13

    1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Trebao je u Italiji i Sainz ubrat’ puno bodova. U biti u zadnje 2 trke je McLaren izgubio koliko je Renault dobio na Monzi, što je sama ekipa zeznula, što su motori crkavali.

      Ali ne vjerujem da Renault može išta u idućim trkama protiv McLarena, na pravcima su jaki, ali kad su spore i srednje brze krivine u pitanju, tu je McLaren jači od njih. U Singapuru me ne bi čudilo da McLaren bude pola sekunde brži od Renaulta.



      5
      4

      1
  5. Alpine
    Alpine Prikaži

    Zadnjih dana na stranim f1 portalima čitam dosta čudnovate izjave iz obje momčadi, ako im je vjerovati što tvrde.
    U McLarenu tvrde da su sa razvojem za ovu sezonu uglavnom završili i sve snage su bacili na slijedeću godinu, jako im je važna baš ta, slijedeća godina.
    U Renaultu tvrde da im je važna baš ova, biti će još i jedna veća nadogradnja, ali slijedeća godina, za razliku od McLarena ih gotovo uopće ne zanima. Čim krajem ove godine dođu nova pravila za 2021, zaboraviti će slijedeću i sve snage baciti na tu 2021.
    Eto, po njihovim tvrdnjama, McLaren baš zapeo za 2020, a Renault baš za 2019. i 2021.
    Vidjet ćemo što će biti od svega.



    5
    5

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa meni je logican slijed dogadanja za svaku ekipu koja se nagodinu nece boriti za naslov a cilj im je osvajanje titula da prebaci fokus odmah na 2021 jer dabe se fokusirat na jeenu godinu u kojoj ces jako tesko nesto napraviti. Onda je bolje sav fokus 2 godine prebaciti na tu famoznu izmjenu pravila i doci sto spremniji.



      5
      5

      0
  6. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Zašto se ja ne mogu oteti dojmu da ti Francuzi uvijek nešto muljaju, sjetim se Landovog odustajanja u Spa ( nisam neki teoretičar zavjere, da se razumijemo ?), ali valjda još od vremena Prosta i Balestrea imam laganu averziju prema tim “francuskim poslovima”…



    8
    7

    1
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Pa zar je moguće sabotirati tuđi motor? Ja stvarno ne vjerujem u takvo što



      1
      0

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Kao npr Mercedes Williamsov motor jer Hamilton nije spreman za kvalifikacije? Moguce je svasta ako netko ima uvid u rad motora i mogucnost s pitwalla na utjecaj rada istog. Ja vjerujem da je moguce a opet mi zdrav razum namece odgovor da se na takvom nivou natjecanja to jednostavno ne radi.



        2
        1

        1
  7. Brawn Gp
    toripuru Prikaži

    Ne znam, Cyril mi se čini najnekompetentniji od svih team bossova, što govori nešto uzevši da je to je skupina u kojoj su i Claire Williams i Binotto…



    12
    10

    2
  8. Mclaren
    KERS Prikaži

    Nadam se da ce ostati iza Mclarena..respect ali i Ferrari je dominirao u zadnje svije utrke pa nije ispred Mercedsa.



    5
    3

    2
  9. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Mislim da je mclaren bolji od njih i da će odlučit u prvenstvu koji će se bolid manje kvarit,ako pouzdanost bude neloša mislim da će mclaren bit četvrti



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.