Correa u induciranoj komi – “kritično je, ali stabilno”

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Najnovije informacije o stanju teško ozlijeđenog Juana Manuela Corree nažalost nisu najbolje – stanje se pogoršalo te je 20-godišnji Amerikanac stavljen u induciranu komu.

Correa je ranije ovog tjedna prebačen iz bolnice u Liegeu u specijaliziranu bolnicu u Londonu, a u posljednjem službenom izvještaju je navedeno kako je on stabilno te se oporavlja od loma obje noge i manje ozljede kralježnice.

Noćas je njegova obitelj podijelila najnovije informacije o njegovu stanju koje se dolaskom u Ujedinjeno Kraljevstvo pogoršalo. Dijagnosticiran mu je akutni respiratorni distres sindrom zbog kojeg je došlo do akutnog respiratornog zastoja te je zbog toga stavljen u induciranu komu. U nastavku donosimo punu izjavu obitelji:

“Prije svega, u ime našeg sina želimo se zahvaliti svima unutar i izvan motosportske zajednice na divnim i brižnim željama za oporavak koje smo primili, kao i na porukama za brzi oporavak. Uvjereni smo kako će ih Juan Manuel osobno pregledati jednom kad ponovno preuzme svoje račune društvenih mreža.”

“Poštujući izravan i iskren pristup našeg sina koji ga karakterizira, želimo vas obavijestiti o stanju njegovih ozljeda te njegovom fizičkom stanju. Kako je vrijeme prolazilo, pojavile su se nove posljedice velikog sudara kojeg je pretrpio u subotu u Belgiji. Dolaskom u London Juanu Manuelu je dijagnosticiran akutni respiratorni distres sindrom. To je ozljeda koja se smatra čestom u nesrećama s velikim posljedicama poput ove.”

“Nažalost, ta je ozljeda rezultirala akutnim respiratornim zastojem kod Juana Manuela. Juan Manuel je trenutno u jedinici intenzivne njege koja je specijalizirana za respiratorne ozljede. U ovom trenutku se nalazi u stanju inducirane kome uz potporu ECMO-a [izvantjelesne membranske oksigenacije]. Juan Manuel je u kritičnom, ali stabilnom stanju.”

“Uvjereni smo da će nas naš sin, kao i uvijek, iznenaditi nevjerojatnom snagom volje te da će se u potpunosti oporaviti.”

“U ovom trenutku ljubazno molimo da se naša privatnost i prostor poštuju. Moramo se držati zajedno kao obitelj i biti 100% uz Juana Manuela.”

“Maria i ja želimo iskoristiti ovu priliku kako bismo izrazili sućut obitelji Hubert zbog njihova gubitka. Srca su nam slomljena i možemo samo zamisliti bol koju im je to donijelo.”

– Juan Carlos i Maria Correa

Možemo se samo nadati kako će iduće vijesti iz Londona biti pozitivnije.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.