Williams razmišlja o Latifiju za iduću sezonu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Williams razimšlja o Nicholasu Latifiju za mjesto vozača uz Georgea Russella, iako je i Robert Kubica među nekoliko vozača koji su također kandidati.

Latifi se Williamsu priključio 2019. i dosad je sudjelovao na tri slobodna treninga. Bori se za titulu u Formuli 2 i na putu je da zaradi superlicencu jer je pobijedio na 4 utrke i trenutno je drugi u poretku.

Latifi vjeruje da su ga testovi za Force Indiju i Williams uz ove slobodne treninge dovoljno dobro pripremili za 2020. godinu, te kaže da radi na ostvarenju tog cilja.

“Razmišljamo o rješenjima za 2020. godinu i imamo nekoliko kandidata. Robert je ove godine odradio dobar posao, nije bilo lako za njega.”

– Claire Williams

“Bolid nije kakav bismo htjeli da bude ili kakvog bi itko htio, tako da to nije bila dobra platforma da pokaže kako jak može biti. Razmišljamo o tome, ali nismo u žurbi donijeti odluku.”

“Moramo donijeti prave odluke uoči iduće sezone.”

Williams se ne boji manje iskusnog vozača, ali ipak ne bi htjeli “apsolutnog početnika”, kako je Claire Williams opisala vozače bez iskustva na treninzima F1.

“Da bih dobio bodove moram završiti minimalno na 5. mjestu prvenstvu. Ali, ako završim na tom mjestu znam da iduće godine neću biti u F1. To je realnost. Samo zato jer imate licencu ne znači da će vas netko angažirati. Prema tome, još uvijek se borim za naslov i znam da će mi to otvoriti najbolja vrata.”

– Nicholas Latifi

Odgovor

8 komentara

  1. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Lijepo.Treba dati priliku malom.Kubica pokušava bez obzira što ima veliki problem sa rukom,i mora se pomiriti s tim,a opet može ostat u boksu jer iskustvo ima i mlađima može puno pomoć sa svojim iskustvom



    2
    0

    2
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Razocaran s Kubicom, nije za F1, mali Rusell ga pegla samo tako
    Latifi IN, Kubica OUT



    5
    3

    2
  3. Blackhawk Prikaži

    To što razmišljaju o Nicholasu Latifiju (odnosno o njegovim novcima) najbolje govori o tome koliko je nisko Williams pao. Onaj tko prati F2 znat će zbog čega to govorim.
    Umjesto da love vozače poput Hulkenberga oni razmišljaju o rookieu koji se i nije pokazao u nižoj kategoriji (neka vas ne zavara to što je drugi u poretku – to je više rezultat slabe konkurencije nego kvalitete, već to što je netko poput de Vriesa vodeći dovoljno govori) i koji će biti samo pay driver



    5
    5

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Hulkenbergu nije ni na kraj pameti da ode u ovakav Williams nakon 10 godina u F1. Williams s trenutnim performansama moze biti zadovoljan da imaju drugog vozaca uopce, a cinjenica da su vec par sezona poput Mercedesove B momcadi i pomaze shvatiti zasto im se svake godine namecu rookie vozaci. Ne vidim zbog cega bi konkurencija u F2 bila okarakterizirana kao losa, a pogotovo mi nije jasan ovaj dio za de Vriesa. Mozda ovo nije generacija “Vandoorne” gdje se Stoffel prosetao kategorijom, ali na primjeru Albona vidimo koliko se stvari mogu promijeniti. Velike su razlike izmedu F2 i F1 tako da se nista ne moze govoriti. Latifi je zadovoljavao sve uvjete na treninzima i potpuno je logicno da Williams razmislja o njemu.



      3
      2

      1
      • Blackhawk Prikaži

        Ako gledaš F2, ali ne samo ove godine, nego posljednjih godina znat ćeš na što mislim. de Vries će vjerojatno biti prvak a sasvim je prosječan vozač. Konkurencija je jednostavno loša. Pogledaj prošlu godinu i vidjet ćeš koliko su odskakali Norris, Albon a pogotovo Russell.



        4
        3

        1
  4. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Mene bode u oči Clairena izjava da ne bi ona apsolutnog početnika. Latifi im je odvozio 2 ili 3 treninga i ona ga svrstava u iskusne vozače. Na stranu što ima talent i lovu, al mislim da mora proći dosta vremena da ne bude početnik.



    5
    5

    0
  5. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Nešto takvog se i moglo očekivati,ipak Kubica nije više onaj stari,a ni bolid nije baš nešto,ako iduče godine uspiju složiti dobar bolid možda osvoje i više od jednog boda,a vjerojatno če Latifi voziti uz Russela na godinui


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.