Sauber-Charouz i Trident će također nastupiti sa samo jednim bolidom u Monzi

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Nakon što je Christian Horner potvrdio kako će Arden, momčad poginulog Anthoinea Huberta, u Monzi nastupiti sa samo jednim bolidom, potvrđeno je kako će još dvije momčadi u Italiji nastupiti s jednim bolidom.

Riječ je o Sauber-Charouzu i Tridentu, momčadima čiji su vozači također bili uključeni u tragičnu nesreću na Spa-Francorchampsu prošle subote.

Češka momčad je u priopćenju navela i najnovije informacije o Juanu Manuelu Correi.

“U svjetlu tragičnih događaja na Spa-Francorchampsu prošle subote, Sauber Junior Team by Charouz će nastupiti s jednim bolidom na 10. rundi FIA Formula 2 prvenstva ovog vikenda (6.-8. rujna).”

“Član Ferrarijeve vozačke akademije, Callum Ilott, predstavljat će vozački razvojni program momčadi na Monzi u Italiji.”

“Sestrinski bolid Juana Manuela Corree, koji je hospitaliziran nakon nesreće u Belgiji u kojoj je život izgubio Anthoine Hubert, ostat će u paddocku momčadi u Monzi kao tiha posveta Francuzu.”

“Nakon što je u subotu navečer operiran u CHU bolnici u Liegeu, Juan Manuel će danas biti prevezen u specijaliziranu jedinicu intenzivne njege u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje će se nastaviti oporavljati od loma obje noge i manje ozljede kralježnice.”

– Sauber Junior Team by Charouz

Momčad Tridenta će također nastupiti sa samo jednim bolidom zbog sudjelovanja Giuliana Alesija u velikoj nesreći. Alesi je prvi izletio na izlazu iz Eau Rougea, a iako sam nije ozlijeđen i samo je pokrenuo lančanu reakciju koja je dovela do daljnjih incidenata, njegov je bolid zaplijenjen od strane belgijskih vlasti radi istrage Hubertove fatalne nesreće.

Alesi će nastupiti u Italiji s drugim bolidom, ali će zato bez mjesta ostati Ralph Boschung koji je zbog financijskih problema već propustio dvije runde.

“Belgijske vlasti istražuju, a to je dovelo do privremenog oduzimanja nekih bolida.”

“U Monzi će boje Team Tridenta braniti član Ferrarijeve vozačke akademije Giuliano Alesi. Drugi bolid neće biti na raspolaganju zbog ranije spomenutog razloga, stoga viša sila sprječava nastup Ralpha Boschunga na rundi u Italiji.”

– Trident

Grid Formule 2 će tako u Italiji imati samo 17 bolida. Nakon Monze će se voziti još samo dvije runde, u Sočiju i Abu Dhabiju. U prvenstvu vodi ART-ov Nyck de Vries s 30, odnosno 55 bodova ispred DAMS-ova dvojca, Nicholasa Latifija i Sergija Sette Camare.

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.