Prost: Hulkenberg je odbio novi jednogodišnji ugovor

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 25 komentara

Neizvršni direktor Renaultove F1 momčadi i četverostruki F1 prvak Alain Prost izjavio je kako je Nici Hulkenbergu ponuđen novi jednogodišnji ugovor, no Nijemac ga je odbio.

Osim toga, legendarni Profesor je demantirao Hulkenbergove navode da je Oconova nacionalnost bila jedan od faktora pri odluci o njegovu dovođenju za 2020.

“Lijepo je što je Ocon Francuz, no ne bi bilo smisla kad bi to bio odlučujući faktor. Odlučujuće je bilo to što smo Nici Hulkenbergu ponudili jednogodišnji ugovor s opcijom za 2021., a on je htio dvogodišnji ugovor bez opcije.”

– Alain Prost

Hulkenberg je time zasad ostao bez mjesta za 2020., no očekuje se da će novo radno mjesto pronaći u Haasu čiji je šef Gunther Steiner javno potvrdio interes za 32-godišnjim Nijemcem.

“Nico je odradio iznimno dobar posao za Renault, međutim, nakon tri godine smo uvidjeli da nismo ostvarili napredak kojem smo se nadali.”

“Trebao nam je netko s više svježine i entuzijazma. Esteban Ocon donosi potpuno novu dinamiku u momčad.”

– Alain Prost

Hulkenberg je na VN Belgije tek peti put ove sezone osvojio bodove osmim mjestom. U ukupnom poretku je 14. i ima 21 bod, bod manje od 12-plasiranog timskog kolege Daniela Ricciarda. Daleko je to od njegovih i Renaultovih prošlogodišnjih rezultata – “Hulk” je 2018. završio na sedmom mjestu kao najbolji iz sredine poretka te time pomogao Renaultu u osvajanju četvrtog mjesta.

[vozac broj=”27″ ime=”Nico Hulkenberg” momcad=”Renault” sezona=”2019″]


Odgovor

25 komentara

  1. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    A dobro,ima svoje pravo za postavljanje uvjeta,valjda zna najbolje što je za njega dobro.Al opet ipak je već u godinama,a pred pragom u ulasku u F1 stoje mladahni,željni dokazivanja.ja da sam na njegovom mjestu uzeo bi ipak tu zadnju godinu dvije ugovor.Jer kako vele dolazi nam nova era,možda i slože bolid da bude bar donekle pouzdan i konkurentan



    7
    5

    2
  2. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Hulk ima 32 godine? Bome vrijeme leti. Mislim da je to to od njega nažalost. Uvijek će ostati zapamćen kao best-of-the-rest.



    6
    5

    1
  3. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Sad vozača ima dovoljno, ali za 3-4 godine ćemo vidjeti kako se odbacuju vozači. Kimi, Ham, Seb neće tek tako otići, a i Alonso i Massa bi se mogli vratiti… Koliko dugo se Latifi muči da dobije pravo nastupa u F1, a nije nimalo loš. Pogledajmo Kubicu, Grosjeana, Strolla, Gaslya i Giovinazzija koje ne možemo staviti u istu rečenicu s ostalim vozačima F1. Svi hvale Micka, ako uspije dobiti licencu vozit će F1, ali nije ni on kalibar za F1…



    1
    -13

    14
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ili je dogovorio s Haasom, ili je lud. Ili Prost laže, a to ne vjerujem.



    7
    7

    0
  5. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Nikad nisam 100% skontao sta znaci ne izvrsni direktor!!??



    4
    4

    0
    • Mclaren
      kimi-f1 Prikaži

      Direktorska placa, a ne izvrsavas nikakav posao



      15
      14

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ima ovlasti unutar firme, ali ne zastupa firmu prema van. Ne bavi se operativnim poslovima nego ima ulogu savjetovanja o važnim pitanjima. To su u principu članovi nadzornog odbora, u Amrici “board of directors”. Oni imenuju izvršne direktore i raspravljaju o vaznim odlukama. Nekad CEO može statutom firme biti ograničen kakve odluke smije bez njih donijeti. U Americi je na primjer dozvoljeno da CEO bude član Board of directors..



      9
      9

      0
  6. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Napravio je dobar posao, ali nisu ostvarili napredak kojem su se nadali i zato trebaju nekog novog s više entuzijazma. Ovo se čini kao direktna krivica Hulka za sve probleme koje imaju unutar momčadi i guranje glave u pijesak što znači da i ugovor kojeg su mu nudili i nije bio baš nešto



    7
    7

    0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Da kao da je on kriv sto je Renault nepouzdan. Malo su smjesni. Al siguran sam da ce umjesto groznog vozit u hassu mozda i bolje za njega. Renault je krenuo nizbrdo.. Tko zna sta ce sljedece godine biti



      4
      3

      1
  7. Pirelli Ultrasoft
    Hulk27 Prikaži

    Zanimljivo misljenje Nice Rosberga (ciji nisam fan) o Hulku, i zasto ne moze naci vrhunsku ekipu koja bi mu omogucila borbu za pobjede i postolja. Cak propituje njegovu radnu etiku i karakter.
    https://www.reddit.com/r/formula1/comments/8cehr2/interesting_reason_from_nico_rosberg_about_why/


    0
    -4

    4
  8. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Ukratko..
    Ne živi se na staroj slavi


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.