Red Bull bi za 2020. vozača mogao potražiti izvan svog programa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 36 komentara

Ako nijedan od Red Bullovih vozača ne napravi dovoljno dobar posao da bude partner Maxu Verstappenu iduće sezone – ekipa će kandidata pronaći izvan svoje vozačke škole.

Ovog vikenda je Alex Albon zamijenio Pierrea Gaslyja koji se vratio u Toro Rosso i tamo će omjeriti snage s Daniilom Kvyatom.

U prvom intervjuu nakon te zamjene Christian Horner je rekao:

“Idealno bi bilo da imamo svog vozača koji bi iduće godine bio partner Maxu. Ali, ako vidimo da nitko ne zadovoljava uvjete – onda ćemo, naravno, tražiti vozača izvan naše škole.”

“Međutim, uvjeren sam da imamo dovoljno talenta u ovoj grupi.”

Lista dostupnih vozača nije tako velika, a odnedavno je na tržištu i Nico Hulkenberg. Nijemca je Horner ovako prokomentirao:

“Očigledno, pratimo što se događa, ali nije vjerojatno da ćemo uzeti vozača izvan našeg programa. No, kao što sam rekao – Red Bull će razmotriti sve opcije ako osjetimo da unutar kuće nemamo vozača koji bi odradio posao. Tako smo napravili s Markom Webberom koji je angažiran izvan naše škole.”

Britanski mediji često guraju glasine o povratku Sebastiana Vettela u Red Bull, pa su tako i Hornera upitali o toj mogućnosti:

“On iduće godine nije dostupan. Ferrarijev je vozač i ugovorno je vezan do kraja 2020. godine.”


Odgovor

36 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Neka dovedu Hulka.
    Bilo bi dobro za Albona. Ako ga vrate u TR odlično i neka se tamo razvija, u RB-u pored Maxa može samo izgoriti.

    Hulk bi dobio priliku karijere, biti ili ne biti.
    Nadam se takvom scenariju.



    11
    7

    4
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      I meni je Hulkenberg odmah pao napamet, ali ne vjerujem da će pored svojih vozača uzeti nekog van akademije. Opet to je Helmut, tako nas je i za Gaslya oberlatio.



      5
      5

      0
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        pa RB trenutno ima manjak talenata u rezervi, dakle nije nemoguće…



        3
        3

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Pa dobro sad, nemaju manjak talenata, bilo bi glupo reći da su 3 od 4 vozača Red Bulla u F1 osrednji vozači, ali definitivno im fali neko ko je pun paket i kalibar Maxa, ono što su sa Ricciardom imali. Kvyat je odličan, ali da li će opet puknuti, hajd znaj, Albon je također imao padove u karijeri, ni za njega nismo sigurni, a Gasly koliko god dobar bio, jako lošu prilagodbu ima.

        Ne bi Hulka isključio iz te igre, ali opet nekako vagam na Kvyata, osim ako se Albon pravo ne dokaže.



        6
        4

        2
  2. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    svi pucaju na micka…samo se foliraju…krv nije voda



    4
    -16

    20
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Mick trenutno nije dovoljno dobar. Trebali bi prestati preuveličavati značaj nečijeg prezimena. Njegov dolazak u F1 2020. bi bio gori potez nego dovođenje Strolla nekad.



      36
      33

      3
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        bumo vidjeli vrlo brzo. genetika je bitna kod konja,bikova, a kod čovjeka nije?
        da ga zabiju kao i sve klince na ultra simulator 5 sati dnevno i orangutana bi naučio voziti a to zahtjeva utjecajnost iz prošlih vremena. zar nije očito da djeca vozača f1 polako nadolaze iz svih smjerova. uskoro f1 neće biti moguća za nikog tko nije u krvoslovlju s f1.



        2
        -19

        21
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        genetika je bitna kod konja,bikova, a kod čovjeka nije?

        Nisam rekao da nije bitna, ali nije najbitnija. Štoperica ne laže.



        18
        17

        1
      • Brazil
        Anonimus4138 Prikaži

        Nemozes bas konje i ljude usporedivat al ajde i genetiku,nije ni od Michaela tata nikad bio trkac pa je ovaj uspio!!!



        6
        4

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Genetika je više za fizički izgled i snagu. Mentalni sklop i sposobnosti su više do okoline u kojoj čovjek odrasta, zamisli da je Mick odrastao dole negdje u Somaliji, jedino što bi znao je rasklopiti kalaš, za F1 ne bi nikada ni čuo :D
        Ovako je odrastao u svijetu F1, od malena to upija, od malena vozi karting i normalno da se s vremenom sposobnosti razviju.

        Koliko se sjećam časova biologije, genetika je više za izgled zaslužna, a ono što je mentalno se razvija, ne stiče se tek tako genetski, s koljena na koljeno



        8
        7

        1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        lh

        očito nisi dobro pratio. u svemu je genetika bitna-danas je vrlo popularno i najcjenjeniji oblik liječenja GENSKO ljećenje, ali nije dostupno smrtnicima. eto, koliko niti genetika nije bitna mlađim generacijama, jednako kao niti ostale znanosti, kako mi se čini u sveopćoj slici današnje mladeži



        2
        -4

        6
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Genetika ti je najobičnija prirodna selekcija – zakon jačeg i izdržljivijeg. Otuda se jedino fizički izgled nasljeđuje jer to je jedino bitno za opstanak. Iako je ljudska vrsta odavno civilizovana i prevazišla je to prirodno stanje stvari, ali opet mentalne sposobnosti se ne prenose genetski i to nema nikakve veze ko ti je otac ili majka. Genetika jeste u dosta toga bitna, ali svejedno talenat oca ne mora nužno da se prenese na sina, samo promijeni okolinu u kojoj sin odrasta, u kojoj nema doticaj sa onim sa čime se otac bavi i imaš totalno druge sposobnosti razvijene jer mi smo tu da se razvijamo spram okoline i adaptiramo se kako bi preživjeli, inače život bi nas – kao i 98% vrsta koje se nisu prilagodile – istrijebio. Imaš video Mike Hakkinena na Top Gear kad ti kaže da ako staviš čovjeka od malena u karting, da će bolje razviti sposobnosti od onoga koji krene kada je već odrastao. Druga stvar zbog koje su sinovi bivših vozača inače jako dobri vozači je ta da nemaju nikakav finansijski limit, a očevi im imaju dobre veze unutar svijeta utrkivanja i dosta prepreka kroz trkaću karijeru koje su imali Ocon,Leclerc, Hamilton, Vettel, Kvyat ili Ricciardo, to isto nisu imali Max, Kevin, Palmer, Mick, kao i Bruno Senna, koji je primjer vozača koji je iako nije imao probleme sa finansijama i ostalim zavrzlamama u usponu karijere, kasno krenuo sa karijerom i nije mogao da razvije sposobnosti na najviši nivo, što potvrđuje Hakkinenovu hipotezu, a navodno je po riječima pokojnog Senne u kartingu bio bolji od njega.

        A to gensko liječenje nema nikakve veze sa prenošenjem mentalnih sposobnosti roditelja na potomstvo genetskim putem.



        2
        1

        1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        LH44
        jedan mali savjet…ono o čemu nisi nikad pročitao niti rečenicu bilo bi mudrije ne komentirati i uvjeravati druge u taj tvoj osebujan stav. da sad počneš učiti genetiku, za sto godina ju ne bi naučio. stoga…bez veze je na taj način raspravljati



        1
        -2

        3
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Naravno da je genetika ogromna kao nauka, ali mi ovdje pričamo o nasljedstvu, a tu nema nekih zavrzlama ili se prenosi ili se ne prenosi. Struktura mozga roditelja naravno utiče na to kakva će biti i kod djeteta, ali pošto smo kao ljudska vrsta evoluirali, to je zanemarljivo, kod svakoga je u 5 deka.

        Kao što sam rekao, okolina je glavna stvar, a onda dob u kojoj kreneš.

        To je isto kada su me jednom zaustavili Jehovini Svjedoci pred željezničkom stanicom, a ja imao malo više od pola sata do voza. Ljudi mi, pored ostalih gluposti, sole pamet kako se neko s nečim jednostavno rodi, aludirajući na to da je neko od rođenja loš, a neko je od rođenja dobar. Samo sam im rekao da je to apsurdno i da je glavni uticaj okolina i roditelji, te da nije isto kada odrastaš u Sarajevu ili u Mogadišuu. Evo bubam sad, koje su šanse da ćeš postati dobar fudbaler u ta 2 grada? U jednom jako dobre, u drugom skoro nemoguće.

        Previše stvari se treba poklopiti da je jednostavno glupo uopšte reći “Pa on je Schumacher ljudi, on je rođen s tim”.

        E pa očito nije, ima ih u F2 puno boljih, a nijedan nema ni blizu zvučno prezime koje nosi 7 titula Formule 1!


        0
        -1

        1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        lh
        ako nisi oženjen, onda ti savjetujem da ne uzimaš priglupu, jer to ti po ovoj tvojoj verziji sigurno neće donijeti bolju razvojnu pretpostavku tvojoj djeci. malo pročitaj bolje tu temu za vlastiti boljitak. Ignoranstvo nije biti napredan kao što to facebook generacija misli da misli. kritički misliti znači pod prvo- vladati točnim informacijama iz relevantnih a ne mainstream izvorima. A naklapanja takozvanih proroka bez ijedne pretpostavke istinitosti a na bazi “feelingsa” je akutno glupo. pusti priče što si žene tepaju o genetici a svodi se skoro na identične zaključke tvojima-što tumačim površnim prihvaćanjem informacija iz suspektnih izvora. dosta mi je piskarati u prazno…ionako nema značaj


        0
        -2

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        A mislim imao si 1000 vozača Formule 1, ne vidim da je Formula 1 imala 1000 nasljednika bivših vozača F1. Moglo bi se na prste nabrojati koliko je sinova F1 vozača došlo do F1. Trenutno imamo 2 lika, 18 ih je se probilo do F1 iako im roditelji nisu imali nikakve veze sa F1. Palmer je došao isforsirano do F1, osramotio je se pored Hulkenberga, kojem otac nema nikakve veze sa F1 :D

        Mislim ovo ako nije kritičko razmišljanje vođeno logikom, onda ne znam šta je :D

        Kako god okreneš, genetika nema nikakve veze sa bilo kojim talentom. Džaba prezime bivšeg vozača F1 ako tebe ne interesuje utrkivanje ni 2%.

        Jednostavno je previše faktora u jednačini da bi genetika presudila bilo šta. Puno je bitnije pravilo “10.000 sati” ;)


        0
        0

        0
  3. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Sve se bojim da pored Maxa niti sa jednim vozačem neće biti zadovoljni.
    Najteži je teammate puno teži nego Ham-Botas.



    5
    5

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Hamilton je Maxu rekao da bi mu Alonso bio dobar kolega.
    https://www.f1-bih.com/verstappen-alonso-je-najbolji-vozac-svoje-genracije-ne-hamilton/
    Možda i Max želi vidjeti koliko je stvarno dobar u istom bolidu?
    Pobjedivši Alonsa za kojeg Nizozemac kaže da je vjerojatno i bolji od Hama, Maxa bi svrstalo u red najboljih bez razlike na Alonsove godine i godinu dana pauze od f1.
    Izgleda kako mnoge i danas “kopka” koliko je Alonso jak i voljeli bi ukrstiti koplja sa njim ili ga vidjeti u nekom top bolidu?
    Alonso bi trebao imati dobra muda i doći u RB znajući da Helmutu i nije baš drag.



    7
    3

    4
  5. HoNda Prikaži

    U RB znaju sta je marketing,tako da moje misljenje je da Alonso vozi 2020. 100%



    5
    -1

    6
  6. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Sta je sa rikijem koliko je on potpisa sa renoultom?Ako je moguce bilo bi mu pametnije vratit se jer renoult je karivola.Ili hulk da osvoji konacno postolje ili pobjedu.



    6
    5

    1
  7. x1x1x1 Prikaži

    Kvyat-jako,jako podcijenjen vozač…



    6
    5

    1
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      potpis



      3
      3

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa sam si je presudio onim harakiri potezom nad vettelom. Pratim f1 23,24 godine ali se nesjecam vozaca koji je u 3 zavoja naguzio dva puta istog vozaca. Cak mi je djelovalo to s namjerom posebice ako se uzme utrka u obzir u kini gdje ke kvyat uzrokovao svojim kasnim kocenjem sudar 2 ferrarija. Nije on podcjenjen koliko je sam sebe uspsio glupim potezima…



      1
      0

      1
  8. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Ako se Albon pokaže, ostaće.
    Kvyat je takođe opcija, ali pitanje je da li bi njega htjel staviti uz Maxa.
    Što se tiče vozača van Red Bulla, najbolja opcija bi im bio Hulk.
    Mislim da bi skupio dobru količinu bodova, a ne bi mogao ugroziti Maxa.
    Donio bi iskustvo (ušao je u 33. godinu) i mirnoću, vjeroavtno je bolji i iskusniji u razvoju od mlađih vozača, konačno bi uhvatio podijum a možda i koju pobjedu. Pokazao je da može biti konstantan i stabilan. Sama činjenica da je čovjek već 10 godina u F1, a bez osvojenog podijuma, govori nešto. Ne vjerujem da su Albon i Kvyat išta bolji, a smatram ga boljim od Lorda.



    6
    4

    2
  9. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Meni ovo govori da ozbiljno razmisljaju o Hulkenbergu, sto mi se jako svidja, jer to bi bila win win situacija za oboje, RB dobija pouzdanog vozaca koji ce donositi kljucne bodove, a on ce napokon dobiti realnu sansu za podij ili pobjedu. A navodi da bi Alonso mogao u RB su realno nerealni jer treba RB neko ko nece ugrozit Maxa, a i Alonsu cim spomenes Hondu, okrene mu se zeludac, a i Hondi isto cim im Alonsa spomenes. Ali po meni, nekako se zaboravlja Wehrlein, koji je i dalje dovoljno brz da donosi kljucne bodove RBu, jos je uvijek mlad, a i Ferrari mu je sad dosta pomogao u zadnje vrijeme, tako da i to ne treba zaboravit.



    2
    2

    0
  10. Iceman86 Prikaži

    Na kraju će Vettel biti taj??



    2
    1

    1
  11. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Najlogicnije mi zvuci Hulk no opet politika RB a s druge strane nikad nije gledala u vozace kojima karijera nije u cvijetu mladosti. Mozda npr Vettel ode u Rb pa Ham u Ferrari. A ne bi me cudio ni povratak Alonsa u neku od ekipa. Da bi se bilo sto od toga ostvatilo jedan kapitalac mora pokrenuti lavinu a nakon onih odlazaka i dolazaka hama u merc, kimija ponovno u ferrari ili alonsa mclaren mislim da nije nista nemoguce. Moguce je da vettel ode u rb, moguc je povratak alonsa, moguce je da lewis od eu ferrari. A hulk mi trenutno izgleda kao solidan vozac za pokrpat nastalu rupu u rbu dok ne nadu neku novu mladu zvijezu odnosno nekoga s vise talenta od ovih u TR sada. Mozda iduce godine ne bude nekih senzacionalnih transfera ali vec 21 mislim da bi moglo biti svega a mozda i mirovine nekoliko vozaca.


    0
    -1

    1
  12. Aston Martin
    Lewis Norris Prikaži

    Kakav morale boost za albon. Tek ga doveli a već ga izbacuju


    0
    -1

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.