POTVRĐENO: Bottas ostaje u Mercedesu i sljedeću sezonu!

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 5 godina 2 min 35 komentara

Njemačka momčad je danas potvrdila kako će sljedeće sezone uz Lewisa Hamiltona i dalje biti Valtteri Bottas.

Iako smo prošlih dana pisali o tome kako je moguće da sljedeće sezone u bolidu vidimo i mladog Estebana Ocona, sljedeće sezone ćemo ipak i dalje viđati Bottasa. Nakon razočaravajuće 2018. sezone, ove sezone se Finac pokazao kako može biti potencijalni kandidat za naslov uz svog momčadskog kolegu.

Unatoč lošijim predstavama u Njemačkoj i Mađarskoj, čini se kako momčad i dalje ima dovoljno povjerenja u njega te mu je tako ugovor produžen na još godinu dana.

“Iznimno sam ponosan i sretan što sam dio ove momčadi već četvrtu sezonu i želio bih se zahvaliti svima u momčadi koji su vjerovali u mene.

Moje performanse su sve bolje i bolje iz godine u godinu, a ovo je sjajna odskočna daska za ostatak ove sezone.”

“Moj krajnji cilj je titula svjetskog prvaka. Vjerujem u to, a s dosadašnjim iskustvom s momčadi, Mercedes je najbolji za postizanje tog cilja u 2020. Imamo još devet utrka za odraditi ove sezone te imam namjeru da bude sve bolji iz utrke u utrku.”

Valtteri Bottas, vozač Mercedesa

Iako je izgubio mjesto u Mercedesu za sljedeću sezonu, mladi Ocon se i dalje povezuje s Renaultom te se željno iščekuje završetak navedene priče.


Odgovor

35 komentara

  1. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Ocon neka pita Wehrleina kamo sad.



    10
    10

    0
  2. Kimi Raikkonen
    Bwoah Prikaži

    On je njima savrsen. Dovoljno brz da uzima dosta bodova, ali ipak ne dovoljno da smeta Hamiltonu.



    18
    17

    1
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Dobro Mercedesu skuplja vrijedno bodove. Dobro Hamiltonu neugrozava ga.



    6
    6

    0
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    “Moj krajnji cilj je titula svjetskog prvaka. Vjerujem u to, a s dosadašnjim iskustvom s momčadi, Mercedes je najbolji za postizanje tog cilja u 2020.

    :facepalm: :facepalm:

    Ali očekivano i realno najbolje rješenje za Mercedes.



    9
    8

    1
  5. Rover
    zjurina Prikaži

    Šteta.

    Ali vjerojatno pametan strateški potez s druge strane.



    5
    5

    0
  6. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    :facepalm: :facepalm:



    3
    0

    3
  7. Felipe Massa
    Warrior Prikaži

    Svi negativni komentari potpuno neutemeljeni. Bas bi vidio vaseg omiljenog vozaca koliko bi bio sporiji od Hamiltona koji s Verstappenom cini najbrzi par na gridu. Pa dao bi se kladit da je brzi od Ocona kad do ove pauze ima 6-6 protiv Hamiltona u kvalifikacijama.



    8
    5

    3
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Potpuno neutemeljeni? Tip je u minusu 62 BODA nakon 12 utrka?!

      Što se ima tu temeljiti? Max će ga prešišati po bodovima do kraja sezone, a uvjeren sam da će ga i jedan od Ferrarijevih vozača preskočiti u poretku do kraja.

      Bolid koji ima 10 od 12 pobjeda ove sezone…daj…

      Bottas je realno prosječan vozač, koji kao i svi prosječni tu i tamo zablistaju…



      8
      -2

      10
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Dobro bilo je tu i nekih drugih okolnosti.
        Neću ga braniti, nije odvezao na nivou sve utrke … ali ti brate pretjeruješ.
        Čuj prosječan …
        Onda je Masa valjda kanta od vozača?

        Nalazi se na drugom mjestu, odmah iza peterostrukog svjetskog prvaka.
        Realno nije ni mogao bolje. Kako će završiti … o tom potom :thumbs:



        12
        9

        3
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @HarKI

        Pa što je realno Massa toliko napravio u karijeri osim što je imao 2008. godinu?
        I svoj revival u Williamsu u 2014. (ironično protiv Bottasa) gdje je izgleda solidno…Massa i nije neki benchmark.

        A jbt budimo realni…što je Bottas nego midfield vozač? Neće nikad biti prvak.

        Da li bi Max, Seb, Leclerc, Ricci, Hulk, Kimi (u trenutnoj formi zadnjih godinu i nešto), napravili bolji posao? Uopće nemam sumnje.



        7
        -1

        8
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ma stoji to …
        Nego kad kažeš da je prosječni vozač … zvuči malo ružno.
        Masa je dobar vozač. Zamalo prvak. Poslije opet neke okolnosti.
        Nije u rangu Hamiltona kao ni Bottas ali nije ni prosječan vozač.

        Što se tiče Bottasa, tim koji može birati kojeg će vozača zaposliti je izabrao njega. A nije pay driver. Samo to nešto govori, zar ne?

        Niko od tih pobrojanih vozača ne bi napravio bolji posao od njega. Možda Max jer ove godine vozi izvrsno, ostali …
        Možda bi bolje odvezli neke utrke, neke bi možda i lošije. Neki bi sigurno skupili više bodova, ali drugo mjesto, protiv ovakvog Hamiltona, bi im bilo granica!



        4
        0

        4
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @HarKI

        Ako ćeš iskreno, meni Hamilton ne vozi ove godine tako dobro…onako iz srca ti kažem.
        Pogotovo kvale.

        Ja se jebiga ne slažem sa ovim:

        Možda bi bolje odvezli neke utrke, neke bi možda i lošije. Neki bi sigurno skupili više bodova, ali drugo mjesto, protiv ovakvog Hamiltona, bi im bilo granica!

        Meni smiješna izjava…pogotovo što je Bottas ove godine u nekoliko navrata bljesnuo…kako bi bilo da je tu jedan drugi, brži i puno konstantiji vozač?

        Jer bit ću pošten pa ću kazati da je Bottas i ove godine imao par nesretnih situacija…tipa Silverstone gdje su ga ostavili na cjedilu što se tiče strategije i poklonili pobjedu Hamiltonu, Njemačka sjebalo ga u boksu jer je Hamilton izletio i ušao u boks tako da Bottas nije mogao na vrijeme uzeti gume te je zapeo daleko od prvog mjesta (druga je stvar što nije mogao proći Strolla…o ovim situacijama govorim)

        Onda u Monaku trebao uzeti 2. mjesto, ali ga Max udara u boksu i mora opet ući u boks po nove gume jer se felga oštetila, a u Mađarskoj mu se ošteti krilo u prvih par zavoja (možda njegova krivica, možda ne)…

        Moja poanta je ista. Ti primjerice kažeš da Hamilton vozi u životnoj formi, a mogle su neke situacije biti i drugačije…po meni.

        Pogotovo u kvalama.

        Logično je da Hamilton ne želi novog kolegu kada realno zna da Bottas nema taj mentalitet šampiona, relativno je mirnog karaktera i tu i tamo bljesne, ali po meni je sramota ako izgubi od Maxa u prvenstvu kao i od nekog od Ferrarijevaca s obzirom na bolid.



        6
        4

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Ferrari
        Slažem se da Ham ne vozi u formi života, također imao je sreće sa nekim pobjedama (prvenstveno u Kanadi i Bahreinu). No ako čovjek ima 8/12 pobjeda, a ne vozi na vrhuncu, šta to govori o ostatku grida? Ima najbrži bolid istina, ali bilo je dosta staza di MB nije imao prednost.
        Šta će tek biti ako digne formu nakon ljeta kao što mu je običaj?
        Po meni to je dokaz kolika je klasa jer ne vozi na svom maksimumu, a drugi osim Maxa eventualno nije imao bolju sezonu dosad, ako bi ocjenjivali performanse svaku utrku.
        A Bottas je savršen vozač za MB, dovoljno brz da kupi hrpu bodova, a bolje od toga im ne treba dok imaju Hama. Oni najbolje znaju koliko im je problema stvarala Ham/Ros situacija, pa valjda najbolje znaju da li im se isplati prolaziti kroz to sve opet. A da ne kažem da je Ocon bio li-la sa Perezom koji nije ekstra klasa, tako da sumnjam da bi bio puno veća konkurencija Hamu, samo karakterno bi sigurno donio više problema od Bottasa.



        2
        -1

        3
      • avalon Prikaži

        Ferrari …. “A jbt budimo realni…što je Bottas nego midfield vozač? Neće nikad biti prvak.” znači svatko ko neće biti prvak je midfield vozač ? šta onda na tvojoj listi rade ricciardo , hulkenberg ? može i kimi koji je sretno/spretno osvojia titulu , koji je predzadnju pobjedu ostvarija 2013. , a zadnju 2018. znači posli 5 sezona čekanja ? a vozija je ferrari , bolid koji možda nije bija spreman za titulu ali je za pobjede ;) DR je najbolji plasman u prvenstvu bilo 3. misto , a VB 4. ( ne računam 3. u mercu koji je ipak bolji bolid od RB ) u williamsu . a RB je ipak bija bolji bolid od williamsa 2014. kad je DR završija 3. , a VB 4. . i 2015. je VB bija bolje plasiran od oba vozača RB . od spomenutog DR je na kraju ima 44 boda više . čemu spominjanje NH koji NIKAD u 9,5 sezona i 168 trka nije okusija podij ? OK šta nije nikad pobjedija , nije ima ni bolid za to ali FI je bila dovoljno kvalitetna za poneko postolje . primjer je perez koji je sa FI 5 X bija na postolju . “fanovi” MS su znali pisat kako je npr rubens mora puštat MS , a niko nije napisa da VB mora puštat LH iako je i jedno i drugo notorna glupost jer niti je RB moga sa MS niti VB sa LH . “Da li bi Max, Seb, Leclerc, Ricci, Hulk, Kimi (u trenutnoj formi zadnjih godinu i nešto), napravili bolji posao? Uopće nemam sumnje.” nema sumnje ? smiona konstatacija …. NH je 2 sezone gubija od SP u ISTOM bolidu , a on bi sa LH napravija više od VB !?!? leclerc ne može kontra seba , a napravija bi više kontra LH ? kimi je sve sezone gubija od seba , a napravija bi više kontra LH ? DR je izgubija sezonu kontra kvyata , sa maxom mu nije bilo lako ali bi i on napravija više od VB kontra LH !?!?? seba je LH psihološki “dptuka” lani kad je ferrari ima odličan bolid , a šta bi tek na psiho planu bilo da su kolege ? max … bi li on moga više ? možda ka i NR , bit 2. , možda bi zbog svog karaktera i radija sra*a u timu , “juriša” na titulu , možda je i osvojia ali možda bi zbog toga dobija nogu jer u mercedesu trenutno postoji samo jedan kralj , a to je LH koji btw i odlično vozi zadnjih sezona . neki vozači su od forumaša precjenjeni ka npr hulkenber , a neki ka npr bottas podcijenjeni . uostalom čini mi se da su šefovi timova poprilični papci , neznalice jer nikad nisu vidili veliku kvalitetu hulkenberga , a vide je tamo di je nema … npr kod bottasa . pa nije mercedes haas pa da mora “trpit” svoje vozače jer nema preveliki izbor , mercedes može uzeti koga zaželi ( osim ako ugovor željenog vozača nije rigidan ) , a gle vraga … oni će izgleda ( jer u F 1 izjave ne znače ništa … primjer gasly ) i u 2020 . po četvrti put za kolegu LH angažirat midfield vozača . kakvi suckers šta bi reka homer simpson :) :):) ni drugog vozača ne znaju odabrat , a već 6. sezonu haraju F 1 ….



        6
        4

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Pa ne vozi tako dobro … kao prošle godine. Tu se slažem. Ali i dalje je to šampionska vožnja.
        Da nije kiksa u Njemačkoj bio bi najbolji vozač prvog dijela sezone. Ovako ta titula (s pravom) pripada Max-u.

        Ma i očekivano se ne slažeš. Neke stvari gledamo drugačijim očima, što je vjerovatno vezano sa navijanjem za ekipe i vozače koji se jako razlikuju jedan od drugog.

        Tu logiku (slabiji timski kolega) treba onda i primijeniti i na MV pa reći možda on je taraba vozač. Vozi u Red Bull-u protiv Gasly.

        Pa to i govorim. Kažem nije odvezao na TOP nivou, ali nije to ni toliko crno koliko izgleda. Mogao je zaostatak vrlo lako biti upola manji. IMO to ne znači da je prosječan vozač.

        Ne kažem da Hamilton vozi u životnoj formi. Max Verstappen IMO je bolje odvezao prvi dio sezone.

        Pa dobro logično jeste. Pitanje je koliko se Hamilton tu pitao, ali logično je da želi Bottasa više nego Ocona. Mada IMO je svejedno. Slijedeće godine bi iste epitete i davao Ocon-u.

        Što se tiče kvala, to možda pokazuje da Bottas i nije prosječan vozač. Sjeti se da vozi protiv vozača koji do sad sve svoje kolege pobijedio u kvalifikacijama (govorim o overall score).



        2
        -1

        3
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      da, svi bi svojeg omiljenog vozača htjeli vidjeti u konkurentnom bolidu , ali nisu svjesni da bi se on tamo mogao provesti kao Kovalainen 2008. i 2009. ili Gasly do nedavno.
      Bottas je solidan vozač i momčad kao Mercedes zna što radi kad mu produljuje ugovor već treću godinu za redom.



      4
      3

      1
  8. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    odluka za mir u kući.
    sretno oconu u renaultu!



    7
    7

    0
  9. Bernie Ecclestone
    Ronaldinho Prikaži

    Sljedeće sezone Ocon umisto Kubice


    0
    0

    0
  10. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Navodno je Toto htio uzeti Ocona ali su Hamilton i inženjeri bili protiv. Taj Bottas niti smrdi niti miriše, bogami mu je upala sjekira u med odlaskom Rosberga.



    10
    9

    1
  11. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    On je prosječan vozač koji treba i Lewisu i Mercedesu tako da je ovo bilo očekivano.



    4
    2

    2
  12. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Meni je žao Hulka što potpisa za Renault par dana prije nego je Rosberg objavio povlačenje.
    Ne kažem da bi ga uzeo Mercedes, ali bi ga sigurno razmotrili.
    A da su ga uzeli, mogli bi smo vidjeti, ima li u njemu više Hulka ili Brucea Bannera?
    Doduše, očekivao sam i od Renaulta napredak, ali oni mi nisu “jasni” (dobro, to je drugi par opanaka).
    Što se tiče Bottasa, može se reći da mu je upala “kašika u med”.
    A i Mercedesu, jer je svaršen za njih – skupi poprilično bodova, ali nedovoljno dobar da zapapri Hamiltonu.
    Tako da je odluka sasvim očekivana.



    6
    6

    0
  13. Pirelli Wet
    F12013 Prikaži

    Mogli bi iduće godine baš zbog Bottasa izgubiti naslov.



    1
    -2

    3
  14. Honda
    Red Bull no1 Prikaži

    I kada neko pljuje Red Bull!



    1
    -2

    3
  15. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Bottas nikad nece biti prvak on je jednostavno rečeno mlaka voda koja odgovara Hamiltonu! Hamilton mora biti prvak i 2020 jer taj Mercedes AMG Petronas nema ništa njemačko osim imena ostalo je sve britansko nažalost!



    1
    0

    1
  16. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Sranje!Mislim drag je momak samo to,triba mu prgavost sebičnost agresivnost da pokaze zube to su prvaci a on to nece bit.On je samo prosjek da je dobar bija bi desetak petnajst bodova iza hamiltona ovo samo pokazuje koliko je mercedes samopouzdan,sta ce se desit ako dogodine red bull proradi od samog pocetka il ako albon bude dobar,sad je drugi samo zato staj mercedes zvjer,a vec mu max puse za vratom svi smo gledali prvi dio sezone i znamo koliko je red bull bija sporiji sad su blizu.po mom misljenju ako trojka bude 2020 blizu jedna drukom sta sumljam al eto,da ce valteri bit najsporiji


    0
    0

    0
  17. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Možda zbog vrućine, ali ja i dalje mislim kako će Hamster otići u Ferkana a na njegovo mjesto dolazi ili Max ili Seb odnosno ako dolazi Max onda Seb ide u RB. Kažem vruće je.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.