Kvyat poštuje Red Bullovu odluku da promoviraju Albona

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Daniil Kvyat kaže da u potpunosti poštuje odluku Red Bulla da na mjesto Pierrea Gaslyja zaposli Alexandera Albona. On kaže da će se maksimalno fokusirati da sebi osigura mjesto za 2020. godinu.

Gaslyjev kroničan nedostatak brzine došao je na naplatu nakon VN Mađarske kad je Helmut Marko odlučio upariti Albona s Maxom Verstappenom. Albon iza sebe ima samo 12 utrka u Formuli 1.

“Sve sam saznao unutar jednog dana. Razgovarali smo telefonski s Dr. Markom. Važno je poštovati takve odluke i nastaviti dalje raditi svoj posao.”

“Mislim da samo žele vidjeti koliko će Albon biti brz za volanom bolida koji je sposoban za pobjede i to uz kolegu poput Verstappena.”

“Ja sam već bio u Red Bullu i mislim da je to igralo ulogu u izvoru.”

“Što će se dogoditi nakon 2019. još je uvijek nejasno. Mislim da moramo pričekati 2 ili 3 tjedna i onda će sve biti jasnije.”

Kvyat kaže da ne razmišlja previše o svemu:

“Situaciju možete gledati iz različitih kutova, ali neću ulaziti u duboke analize. Sve je vrlo jasno – morate raditi svoj posao dobro i sve će biti u redu. Morate gledati rezultate i svoj napredak.”

“Ako sve ide dobro onda će budućnost biti dobra. Prema tome, neću provoditi puno vremena razmišljajući o stvarima koje nisu direktno povezane s događanjima na stazi.”

“Ja ću samo raditi svoj posao, mislim da mi to ide dobro. Toro Rosso je imao pobjedničko postolje u Njemačkoj, i to nakon 11 godina zahvaljujući timskom radu i meni. Drago mi je da sam baš ja donio ekipi postolje.”


Odgovor

10 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Daniil je stvarno fair play ( i pametan ), u ovome primjeru:

    On kaže da će se maksimalno fokusirati da sebi osigura mjesto za 2020. godinu.

    Pametnije je fokusirati se i koncentrirati se na svoje radno mjesto i na opstanak u F1, nego nešto javno iznositi kontra RB.



    11
    9

    2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Bio bi blesav ne ugrabiti priliku da ode iz RBa. Samo je pitanje trenutka kad će ga Marko ponovo škartirati. On je tu jer nije imao nikog drugog. Čim se pojavi netko bit će: “Ćao Danilo!”



      5
      4

      1
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        To je točno. To je ta okrutna F1 stvarnost – tako je uvijek bilo. Ali u ovom novom, sadašnjem vremenu Red Bull organizacija, poslovno ekonomska moć RB i RB politika dala je novu brutalnu dimenziju ponašanja prema mladim ljudskim osobama ( vozačima ).
        Tako da, Daniil se treba boriti za svoj F1 život….. i ne vjerujem da on očekuje neku milost od Red Bulla; gleda da se snađe kao Carlos Sainz, Sebastien Buemi, Daniel Ricciardo….. i ostali koji su imali sreću i nesreću voziti za RB.



        3
        2

        1
  2. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    Da je bio LAV bolje bi bilo po njega, a ovako je demonstrirao da je miš ovom izjavom i dugoročno je to sigurno štetno po njega



    3
    -13

    16
  3. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Teško je ići protiv ruke koja te hrani čak i kad si u pravu. Kako u F1 tako i u svakodnevnom životu.
    Zna Kvyat kakav je Marko, strpljivost i gutanje ponosa su mu npr. ove godine donijele podij, koji je malo tko očekivao s obzirom u kakvoj je beznadnoj situaciji bio prije koju godinu.



    8
    7

    1
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Samo je dr. Marko Kralj Lavova koji vedri i oblači.


    0
    -2

    2
  5. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Po meni je on savršen za Hass u kombinaciji s Hulkom.



    1
    1

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      I po meni je savršen za Haas, ali ne s Hulkom nego s nekim rookijem. Ako Lord bude opet dobar u TRu, nek si uzmu obojicu.
      obojica ionako samo griju stolicu u TRu za nekoga drugoga, pa sigurno neće biti skupi, a to je čini mi se Haasu trenutno najvažnije.



      1
      0

      1
  6. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Htio ne htio, moraš poštovati.



    1
    1

    0
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Smiješno je kako svi misle da mora ovako nešto reći, da bi zadržao mjesto. A zašto jednostavno nebi bili iskreni prema samo sebi i rekli onako kako je. Kao što Albon kaže za ranije ispadanje iz Red Bullovog programa, jednostavno nije bio dovoljno dobar…



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.