Sainz zadovoljan vrlo dobrom sezonom unatoč sporijem početku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Carlos Sainz kaže da može biti zadovoljan kako mu se sezona odvila, unatoč nesretnih par prvih utrka za McLaren.

Na prve tri utrke Sainz nije uspio doći ni do boda, ali je onda u svim nadolazećim utrkama osim u Kanadi završavao u bodovima.

“Obzirom na to da je loše krenulo prvih par utrka i kako tada nisam imao sreće – mislim da je zaista dobro ovo gdje se sad nalazim.”

“Ključ je bio da ne pretjerujem s reakcijom nakon prve dvije utrke i samo nastavim raditi ono što radim. Uskoro je došlo i malo sreće i sezona je počela ličiti na nešto. Od tada, iskreno, od Bakua – osjećam da imam vrlo dobru sezonu i ne mogu se požaliti.”

Sainz je u poretku uvjerljiv u odnosu na svoje rivale iz sredine poretka.

“U prvoj utrci mi je nakon 10 krugova motor otkazao. U Austriji sam morao dobiti kaznu, ali sam svejedno završio na 8. mjestu.”

“Nije ovo bila čista i lagana sezona dosad. Bilo je jako malo utrka na kojima smo bili jasno četvrti najbrži bolid. Morali smo se boriti nedjeljom i zbog toga je sezona posebno zanimljiva. Istovremeno – mislim da ekipa jako dobro funkcionira nedjeljom što se tiče strategije i pripreme. Ja sam isto dobar na dan utrke pa redovito osvajamo bodove.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bilo je malo nesrece u startu , jer u nekim utrkama gdje je McLaren bio debelo cetvrti najbrzi druge stvari su sprijecile bodove.
    Pa kasnije malo bilo srece.
    Uglavnom i McLaren i Sainz su totalno zasluzeno tu gdje jesu. Naravno treblo je tu bili i vise bodova ,ali nema mjesta nekom kukanju i zaljenju. Za sada odlicna sezona.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.