ESTEBAN OCON potvrđen kao novi vozač Renaulta!

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 5 godina 2 min 45 komentara

Esteban Ocon upravo je potvrđen kao novi vozač Renaulta za iduću sezonu, te će biti timski kolega Danielu Ricciardu.

Dvadesetdvogodišnji Ocon je dosad vozio u Manoru (2016.) i u Force Indiji (2017., 2018.), a ovu godinu je proveo u ulozi testnog Mercedesovog vozača. S Renaultom je surađivao kao njihov testni vozač 2016., a momčad iz Enstonea ga je i pod imenom Lotus pratila tijekom juniorske karijere.

U službenoj objavi nije precizirano trajanje ugovora, no navedeno je da je riječ o višegodišnjem ugovoru.

“Kao prvo, iznimno sam ponosan što sam postao Renaultov vozač. Odrastao sam u Enstoneu počevši s Lotusom 2010. i zatim s Renaultom. Vrlo sam povezan s ovom momčadi i svima koji tamo rade; oni su ti koji su mi otvorili vrata vrhunskoj nivoa motosporta.”

“Kao drugo, drago mi je što mi je momčad s velikim ambicija dala povjerenje prilikom da još jednom prikažem svoje vještine na najvišem nivou Formule 1. To je odgovornost koju uzimam vrlo ozbiljno.Povjerenje koje imaju u mene za napredak momčadi je vrlo pozitivan pritisak te se veselim što ću dati sve od sebe. “

– Esteban Ocon

Ovime se pokazalo da Nico Hulkenberg nije lagao kad je prije par dana najavio “uzbudljiv četvrtak” – ranije je potvrđeno da Valtteri Bottas ostaje u Mercedesu, stoga ne čudi da je ubrzo obznanjena budućnost Estebana Ocona. Upravo Hulkenberg ovime ostaje bez mjesta za 2020., no čini se kako će on biti novi kolega Kevina Magnussena u Haasu.

“Želio bih se zahvaliti Nicu na fenomenalnoj uključenosti i masovnom doprinosu tijekom prošle tri sezone. Kad nam se Nico pridružio, momčad je bila deveta. Prošle godine nam je donio četvrto mjesto, a u vozačkom prvenstvu je bio sedmi. Kraj njegova ugovora nam je napravio ovu odluku teškom jer je Nico bio temelj za naš napredak. Prvi dio ove sezone je bio nešto izazovniji, ali znam da možemo računati na njega i zajedno isporučiti rezultate tijekom druge polovice sezone.”

– Cyril Abiteboul, Renault

Odgovor

45 komentara

  1. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Iskreno, zašto? Sumnjam da je nešto bolji od Hulka, a Hulk momčadi nije ništa skrivio, dapače perfektno se nosi s Riccijem kojeg plaćaju 5 puta više… Ne vidim smisao ne produžiti ugovor postojećem, dobrom i iskusnom vozaču… A dovest nekog ko neće biti ništa bolji, propušta Hamiltona na stazi i izbija vodeće sa staze…



    26
    22

    4
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Francuska ekipa francuski vozac, a hulk je mozda vec potpisa za drugu momcad, sta mi jos neznamo, a sad kad je vozac renaulta nevirujen da ce bit glup pa pustat njega kraj sebe
      Al Rici i Ocon izgledaju vrlo jaka vozacka postava



      13
      13

      0
    • Ross Brawn
      Tuzlaensis Prikaži

      Možda je baš Hulk htio negdje drugo..



      4
      4

      0
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Hulkov status s Facebooka:
      It’s a pity that the journey with Renault will end after the season, especially as we haven’t been able to reach our goals yet. We had hoped to take another step forward this season, but unfortunately we haven’t managed that so far. It is well known that the choice of drivers is not only about performance, it is a whole bundle of factors. But that’s the way it is. Surely we would all have liked to see it differently.. but nevertheless, I’ll keep my focus and try to reach the maximum success for our team in the remaining races!
      With regard to 2020, I am confident to find a good solution, but there is nothing to announce at the moment.
      ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

      Dakle, nije njegova odluka… :(



      17
      17

      0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    A Hulk? Jel se zna kuda ce on? McLaren , Ferrari , Mercedes nema sanse da ga uzmu. Ostaje od boljih ekipa RB jer oni zbilja nemaju koga za uzet kao nekog boljeg vozaca iz svog programa a sve ostalo je za njega skok s konja na magarca. Racing point sumnjam da ima mjesta za njega kao , mozda Alfa ili pak Hass?



    7
    7

    0
  3. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    Oficijalno iduca godina mercedes sa tri vozaca.. imace ko da propusta opet hamilt9na kad nesto zaskripi… i posle ce da izjavi pitajte wollfa ne mene ..cccc



    9
    -4

    13
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



    1
    -1

    2
  5. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Žao mi je Nica, ali ovo je sport gdje ne vozi draži, nego brži, a Esteban to definitivno jest. Jbg, treba ostavit emocije po strani, zaželjeti Nicu sve najbolje i udarit po idućoj sezoni ko prava jaka ekipa, pa šta bude.
    Neko je napiso da će se sad Ocon micati Hamiltonu, to nemože izjavit normalan čovjek, Renault ne kupuje od Mercedesa ništa, niti ima s njima ikakve veze što se tiče Formule 1, a i Esteban je potpisao višegodišnji ugovor sa Renaultom, nije na nikakvoj posudbi što neki prosipaju.



    1
    -8

    9
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Možda nisu povezani u F1, al već jedno 5-6 god u Mercedesa kuca Renaultovo srce kao u npr slabijim dizelskim modelima A, B, CLA , GLA i C klase(iako C 200d se isporučuje sa dva različita motora, 1.5 dci je s ručnim mjenjačem, a 2,1 Mercedesov dizel je uparen s automatik mjenjačem), a i ne treba zaboravit ni Mercedes Citan/Renault Kangoo tako da je to vjv razlog ovakve odluke jer realno, Ocon nije ništa bolji od Hulka, a i zadnji put je u natjecateljskom dijelu F1 bio u Abu Dhabiju 2018. Ne treba zaboraviti broj utrka koje Hulk ima u nogama naspram Ocona te iskustvo rada sa Renaultom.


      0
      0

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Misliš da je Ocon brži od Hulka?
      Nisam baš siguran.
      Jedina mu je “prednost” to da je 9 godina mlađi.



      4
      1

      3
  6. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Hulk u Mercedes? Bolje u Mercu voziti u simulatoru, šlepera ili viljuškara dok ovi iz Hassa ne skuže gume. ;)



    2
    2

    0
  7. Renault
    JP Renault Prikaži

    Jao, pa što im je Hulk skrivio. Istina da je neke utrke mogao odvoziti bolje, ali pogled na tablicu govori da Ricci ima samo 5 bodova više. Također nije ni mogao ostvariti puno bolje rezultate jer vozi bolid koji nije na očekivanoj razini. Mclaren ove godine pokazuje da u motoru ima brzine, a još fali pouzdanosti.

    Hulku je ovo 3.godina u Renaultu tako da on dobro zna momčad i momčad dobro zna njega. I sad ga mijenjaju sa Oconom koji godinu dana ne vozi nigdje, što može utjecati na njegove performanse iduće godine. Još ako Ocon nije raskinuo ugovor s Mercedesom, ovo je veći promašaj od Renaultovog ovogodišnjeg bolida. Ove godine imam osjećaj da se između Ferrarija i Renaulta vodi mrtva utrka u broju grešaka na bolidu i u strategiji. Ne vrijeđam navijače Ferrarija, ali Ferrari je trebao napasti naslov, a Renault je trebao napasti Red Bull. I jedni i drugi su jako razočarali.

    Uz sve to, Ocon mi je jedan od manje omiljenih vozača (hint : Monako i Brazil 2018.). Ali, sad kad je u momčadi za koju navijam, želim mu puno uspjeha i nadam se da se ne će ponašati kao da mu je šef u drugoj momčadi.



    4
    4

    0
  8. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Znamo da će biti brži od Williamsa, a ništa više i ne zaslužuje.



    1
    1

    0
  9. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Nadam se da neće Vettel ostati jedni njemac u f1 kraj tolike Njemačke auto industrije!



    4
    4

    0
  10. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Nadam se da ce ga Ric rastavit na proste faktore.



    4
    2

    2
    • F1puls
      Krstas Donator Prikaži

      Javlja se navijac Botasa…



      5
      0

      5
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Pa obzirom na to da je Ocon slinio nad Bottasovim mjestom u Mercedesu, vozio na korist Mercedesa u više navrata iako je vozio za drugu momčad, uvlačio se u šupak Totu nemilo, baš mi je nekako drago što je Toto škarta Ocona i Bottasa ostavio u Mercedesu, ali mi je žao što je na štetu Hulka došao u Renault. Zbog svega navedenog bi mi bilo jako drago da ga Ricci išamara jer dugo nisam vidio beskičmenijeg vozača od Ocona.



        4
        1

        3
      • Sergio Perez 11
        LedeniSplicanin Prikaži

        Koji ima razloga za zadovoljstvo. Za razliku od navijaca Ocona, koji bas i ne. Bar danas, al mislim i za ubuduce.



        4
        2

        2
  11. Felipe Massa
    felipe_stipe Prikaži

    Drago mi je za njega,ali za mi je hulka,jednog dobijamo dobrog vozaca a drugog gubimo.Nadam se da ima rezervni plan i da ce vozit iduce godine


    0
    0

    0
  12. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Jadni moj Hulk!



    1
    1

    0
  13. Alpine
    Alpine Prikaži

    Čestitke Oconu i puno sreće slijedeće godine, nisu pogriješili što su ga doveli.

    Žao mi je Hulkenberga, no vjerujem da provjereni i brz vozač kao on neće biti bez posla u f1 slijedeće godine, najvjerovatnije u Haasu, no u nekakvom za njega sretnom raspletu događaja čak postoji mogućnost, naravno u slučaju da se Albon pokaže jednako “brz” vozač kao i Gasly, da mu se napokon u karijeri “sve zvijezde poslože” i da završi u top momčadi. A siguran sam da bi u Red Bullu vrijedno skupljao bodove za konstruktorski poredak, što im nužno treba.
    No, vidjet ćemo…



    2
    2

    0
  14. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ljudi sude o dečku na temelju jednog propuštanja u Monaku. Samu očito imaju amneziju kada dođemo do tr-a i rb-a . Već oni znaju da Ocon nije brži od Hulka iako nikada nisu vozili zajedno.



    1
    -2

    3
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Kako @wapi jednom napisa, u Toro Rossu ne mogu nabaviti toalet papir a da ne pitaju komandu u Red Bullu.
      Dakle, bukvalno “B” ekipa. Mogu iz Red Bulla (naravno da to neće uraditi) narediti vozaču iz Tora Rossa da izleti ili lupi nekoga.
      Force India samo kupuje motore od Mercedes Benza.
      Ovo nipošto ne pišem kao neko opravdanje za RB-TR, ali odnos RB-TR i odnos MB-FI su nebo i zemlja.
      Plus, štaje ono momak govorio “…., ne znam, pitajte Šefa” i tako to…..
      Čuj, voziš za Force Indiu i oslovljavaš šefa druge ekipe (Mercedes) Šefom…. :facepalm:

      Da li je brži od Hulka?
      Ne znamo.
      Možda i jeste.
      Ali nismo sigurni u to.
      Dakle, možda i nije.

      @JP Renault je napisao dobr post jučer u 16:50



      3
      3

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Pogledaj epizodu netflixove serije gdje su Checo i ocon u glavnim ulogama. Malo je bolje objašnjeno. Dečko je vrlo brz i ima veću mogućnost napretka od Hulka. Hulk ima i tu nesreću kaj je dosta teži od većine vozača.


        0
        -1

        1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Slažem se da je talenat i da mu je velika prednost što je 9 godina mlađi od Hulka, to sam i napisao.
        Slične su visine (i Ocon je dugajlija za pojmove F1), a sa novim pravilima težine su im izjednačene.
        Vidjećemo kakav će biti.



        1
        1

        0
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        @dani
        Ta epizoda je cisti shit netflixa, gdje je checo negativac a mali ocon dobrica.
        Kosta mi je pereza 1. Mista u bakuu, od tad ga gledam drugim ocima.


        0
        -1

        1
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Ma naravno da je to hollywood. Uopće ne znam kako je Ocon dospio do f1 i zašto ga Mercedes drži u ergeli. Trebali su uzeti Checa , on je dokazana kvaliteta. Pogotovo mi je čudno kada gledaš utrku svojim očima i onda ti netko nešto drugo sugerira.


        0
        -1

        1
  15. x1x1x1 Prikaži

    Razumijem da većina brani Hulka ali ovo je odličan potez za Renault,Ocon je svježa krv,po meni,vozački,materijal za budućeg prvaka



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.