Juan Manuel Correa debitirat će u F1 bolidu na testiranju za Alfu

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

20-godišnji Amerikanac Juan Manuel Correa dobit će svoju prvu priliku za vožnju F1 bolida na testiranju s Alfa Romeom idućeg tjedna na Paul Ricardu.

Correa je ranije tijekom godine potpisao za Alfu kao razvojni vozač, a trenutno se natječe u Formuli 2 gdje vozi za Sauber Junior Team by Charouz – iako je ime Sauber nestalo iz imena F1 momčadi, švicarska je kompanija i dalje vlasnik momčadi.

“Premalo je reći da sam uzbuđen. Testiranje i karijera u Formuli 1 je bilo nešto na čemu smo moji partneri i ja radili već neko vrijeme.”

“Radit ću na svemu, slušati i učiti kako bih skupio koliko god iskustva je moguće.”

– Juan Manuel Correa

Amerikanac ekvadorskih korijena imao je šaroliku debitantsku F2 sezonu dosad – u dosadašnjih 16 utrka osvojio je dva podija drugim mjestima u sprint utrkama u Azerbajdžanu i Francuskoj, ali je u ostalim utrkama bodove osvajao u samo dva navrata s dva sedma mjesta.

U ukupnom poretku se nalazi na 12. mjestu s 36 bodova, 9 manje od najrecentnijeg pobjednika Micka Schumachera, F2 debitanta koji je također testirao za Alfu na testiranju u Bahreinu. Schumacher je dan ranije testirao za Ferrari. Priliku u Alfinom aktualnom bolidu imao je i Correin timski kolega Callum Ilott na testiranju u Barceloni.

Prošlog se tjedna saznalo kako je u F1 bolidu testirao i vodeći debitant u F2 prvenstvu, Kinez Guanyu Zhou. UNI-Virtuosijev vozač ima ulogu razvojnog vozača Renaulta, a Motorsport.com je doznao kako je tijekom lipnja odradio dva testa s Renaultom RS17, bolidom iz 2017., na Paul Ricardu i Red Bull Ringu. Prošle je srijede ponovno vozio isti bolid, ovaj put u Barceloni. Zasad nije vozio aktualni F1 bolid.

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.