Horner: Ne bismo se trebali utrkivati sa Sauberima i McLarenima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 44 komentara

Red Bullov šef Christian Horner kaže da ekipa hitno treba od Pierrea Gaslyja da pronađe formu i da krene osvajati vrijedne konstruktorske bodove.

Gaslyja je na prošloj utrci Max Verstappen zaobišao za cijeli krug, a u cilj je ušao na 6. mjestu – između Carlosa Sainza u McLarenu i Kimija Raikkonena u Alfi Romeo.

“Bio je ovo frustrirajući vikend za Pierrea. Start nije bio sjajan, prvi krug nije bio sjajan, a mi se ne bi trebali utrkivati sa Sauberima i McLarenima.”

– Christian Horner

“Trebamo od njega da se utrkuje s Ferrarijima i Mercedesima. Učinit ćemo sve da mu pomognemo da to i ostvari.”

Gaslyjeva loša forma kasnije je utjecala na smanjene strateške opcije za Verstappena.

“Problem je u tome što Gasly uopće nije u kombinacijama [na vrhu]. Nije se moglo dogoditi recimo da Lewis ode po nove gume i iziđe iza njega. Na ovoj utrci su i Mercedes i Red Bull imali samo jedan bolid u igri jer su im timske kolege bili izvan “utrke”.”

Red Bull je trenutno 44 boda iza Ferrarija u konstruktorskom poretku, a gledajući ostvarenje tih bodova – Gasly ih ima 63, a Verstappen 181.

“Očigledno – šteti nam da nemamo dva bolida pri vrhu. Pogotovo je to vidljivo u konstruktorskom poretku gdje smo u Mađarskoj osvojili jednako bodova kao Ferrari, a radilo se o stazi na kojoj smo morali oduzeti više bodova od njih.”

Horner kaže da Gasly mora naučiti lekciju tijekom ljetne pauze:

“Za nas je izuzetno važno, ako želimo imati ikakve šanse za hvatanje Ferrarija, da Gasly završi više u poretku.”

Ipak, čini se da nemaju namjeru mijenjati ga do kraja sezone:

“Naša namjera je da ga ostavimo u bolidu do kraja sezone, ali očajnički trebamo od njega da bolje iskoristi potencijal bolida.”


Odgovor

44 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Dobro zbori. A i da je Gasly sad u Mađarskoj bio bliže prvoj dvojici možda Ham nebi išao u boks drugi put i Ver bi imao više šanse završiti prvi.



    11
    11

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Za ova zavrsavanja utrka sa zaostatkom za cijeli krug iza kolege u istom bolidu zbilja nema opravdanja. Rb je ovdje bio nesto malo sporiji od Mercedesa. Bottas je otpao zbog prednjeg krila. Ferrariji su kasnili minutu. Morao je barem vrsiti pritisak na vozace Ferrarija sve ostalo je ispod svih ocekivanja. Definitivno gasly svojim voznjama ne zasluzuje mjesto u tom bolidu.



      13
      13

      0
      • Mercedes
        Serviser Donator Prikaži

        Nekome se sprema otkaz samo je problem da ne vele direktno,već kroz svaki završen vikend ako je slabije plasiran malo po malo ga udaljavaju s pozicije jer se boje očito da ako bi ga već prekrizili da bi ga to demoraliziralo pa bi bio još i slabiji,ovako je kolko toliko u bodovima


        0
        0

        0
    • dkraja Prikaži

      Kad bi Horner bio malo samokritičan bilo bi mu bolje. Zašto nije pozvao Verstapena u boks kad je Hamilton zamijenio gume? To i mi laici znamo koliko krugova mogu gume izdržati. Poklonio je pobjedu mercedesu u Mađarskoj


      0
      -4

      4
      • sennacher Prikaži

        Zato što je undercut bio neizbježan, vratio bi se vratio iza Hamiltona i ne bi bilo šanse da ga prođe



        6
        6

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Malo se previse kaka po RB… Bili su prvi, Lewis na mladjim gumama i u brzem autu iza.. Da su kojim slucajem otisli prvi u box, Max Luju ne bi stigo i onda bi opet prica bila ista.. A da je otisa odmah iza Luje, vratio bi se iza i opet, gotova prica jer bi Lujo odmaglio..



        3
        3

        0
      • Marlboro
        McKruno Donator Prikaži

        Ja isto ne vidim kako bi Ver zadržao Hama iza. Mercedes u Hamovim rukama je bio dominantan bolid. Ovdje čak nije bila u pitanju ni vrhunska strategija koliko kombinacija Ham-Merc. Namjerno naglašavam Ham jer svi znamo koliko je Bottas napravio.


        0
        -1

        1
  2. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Postovani danas imamo senzacionalna objava: Alonso menja Gasly od naredne utrke u Red Bull, (jupiiiiii)
    Hvala vam na paznju zelimo vam prijatan dan.



    6
    -8

    14
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      Prije bi Honda presla iz RB-a.



      9
      7

      2
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      U Mercedesu Valtteri Bottas nema potpisan ugovor za sljedeću sezonu, dok u Red Bullu Pierre Gasly nastupa znatno ispod očekivanja.

      To bi značilo da Fernando Alonso promatra tržište potpisnika Formule 1 kako bi pokušao napraviti korak koji znači njegov povratak u kraljicu kategoriju. 

      Međutim, Red Bull i Ferrari već su zatvorili vrata svojih timova do 2020. godine, dok je Mercedes potvrdio da će drugo sjedište njihovog tima biti između Valtteri Bottasa i Estebana Ocona.

      “Za nas je to veliko ne!” , Potvrdio je Helmut Marko, savjetnik Red Bull-a, na pitanje o mogućnosti potpisivanja Fernanda Alonsa za sezonu 2020. godine.



      13
      11

      2
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Rosberg prizeljkuje Alonsa u Mercedesu, Hamilton ga pak prizeljkuje u Red Bullu, a Max zali sto nije imao okrsaja s vozacem poput Alonsa. Vettel klasicno ravnodusan oko svega toga. Volio bih da se na tren vrati onaj Alonso iz 2007. i zagrize jace nego ikada. Neka Ross povuce veze u starom timu, ne znam bilo sto samo neka se vrati. Ocon i Russel jos barem sezonu-dvije u slabiji tim na skupljanje iskustva, ako zbog niceg onda barem zbog ovoga s Gaslyem. Ne zelim da takvi vozaci prozivljavaju sve ovo, a kamoli jos da ih mediji “siluju” poput Leclerca. Svi sretni osim Tota, ali tko ga sisa…Neka se iskali na stolovima ? Ah sto je lijepo sanjati.



      7
      2

      5
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Ma nista vise od Alonsa, nazalost…

        Kako ti sada pises izgleda da bi dolazak Alonsa u bilo koju ekipu s vrha automatski bilo osvojeno vozacko i konstruktorsko prvenstvo.
        Evo npr. konkretno u Ferrariju bi napravio isto sto i ova dvojica danas, nista. Red Bull, Max i Alonso to mirise jedino na siguran nered. Alonso sa Hamiltonom u Mercedesu, ovo ne da nije san nego toliko nemoguce ni da se neka tamo nova djeca s istim prezimenima utkruju negdje na cesti s Mercedesima dizelasima… tako da nije ni potrebno pisati kako bi to izgledalo :)



        7
        4

        3
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Alonso si je svojim postupcima u prošlosti zatvorio vrata u svim trenutno top 3 momčadi, znamo svi kakvu prošlost ima sa Mercom, Ferrarijem i Hondom tako da se u te tri momčadi po meni sigurno neće vraćati. Sa Mclarenom se razišao nedavno, nema baš nekih opcija. Eventualno Renault ako se ovi odluče riješiti Hulka



        3
        2

        1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Ma kakav alonso. Svaka cast ti starijim vozacima stvarno. Ali brate pa ima mladih dobrih vozaca. Ciji su refleksi 23 puta ostriji nego od tih starih aseva. Oni su svoje dali i njihovo je vrijeme proslo. Isto tako ce proc i vrijeme danasnjih rukija. Dajte priliku mladim vozacima. A ovi stariji nek voze tamo po goodwodu festival of speed



        4
        -5

        9
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @zola
        i dođem ja tako na festival of speed prošli mjesec kad tamo starčad: norris, sainz, albon, ocon…. :D



        21
        20

        1
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Hahaha znam znam gledao sam. Ma to sam samo ovako karikirao jel. Ali realno sta rade. Kubica. I grozni. To su sve ja mislim godiste kao i alonso. Mozda koju godinu gore dole. Ne rade nista sjede u svojim bolidima i kruze stazom. Grozni cak ni to ne radi 87 posto vremena. I zasto uopce drzati takve vozace i jos bolje vracati stare kad je njihovo vrijeme proslo… Ajmo onda ljepo neka Alan prost vozi za Renault umjesto hulka. Ajmo vratit i sir Jackie stuarta recimo nek vozi za Williams….sad naravno karikiram zesce. Ali ono budućnost je u mladim asevima..



        3
        0

        3
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Naravno da dolaze mlade generacije i to je normalna stvar, ali sve dok Alonso ili bilo tko drugi vozi brzo i konkurentno zasto ne bi vozio? Uostalom i Schumi se vracao u 40-ima voziti. Naravno bio je sporiji kao sto je to sada i Kubica sto ne znaci da su svi stariji takvi. Znaci li to da Hamilton kao 34-godisnjak treba predati palicu Oconu samo zato jer je iz stare garde? Shvacam sto zelis reci i u pravu si, ali ipak sam misljenja da nisu svi vozaci Kubica ili Kimi koji u posljednje vrijeme imaju slabije performanse nego u mladim danima. Takoder se slazem da Alonsa vjerojatno vise nikada necemo gledati u Formuli 1 (barem kao vozaca) sto opet ne znaci da nema brzinu. Kao navijac nisam relevantna osoba, ali mislim da Alonso nije slucaj gdje su godine napravile svoje (isto kao sto nisu ni Prostu) ?

        Takoder sto se tice Alonsove proslosti. Nisu vrata nigdje zatvorena zbog odnosa vec zbog godina ili iz razloga sto postoji vec jedan dominantan vozac. Formula 1 je biznis sto znaci da se tu vrte novci. Izuzetak su tu mozda Japanci zbog kulture, ali ni u to nisam siguran.



        9
        5

        4
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Pa ne znam ja sam misljenja da ne bi nista bolje napravio. Shumy se vratio ali plasmani su mu bili osrednji. Neka on vozi dapace ali mislim stvarno da bi brzo poceli ljudi kenjat po njemu kad ne bi pokazao neke rezultate. Tako sam se ja veselimo kubici ove godine a jadan se samo djira po stazi trosi benzu i ne radi nis dobro. Dobro bi kod alonsa bilo to sto bi pomagao mozda u razvoju bolida jedino to vidim kao dobru stranu



        4
        4

        0
      • Fernando Alonso
        Brane FA14 Prikaži

        Moje misljenje, iako mozda nije relevantno, kao što kaže kolega Alonsoking, jer sam navijač..Alonso iako crpi puno love, jako puno love sa sobom i donosi u F1(o talentu i brzini nema potrebe pricati), a to je ono oko čega se sve vrti, na stranu nasa ljubav prema ovom sportu…tako da nisam siguran da ga necemo jos vidjeti u F1…



        1
        -2

        3
  3. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Ma ne bi reko da je to forma mislim da Gasly nema kaj trazit u f1 prvo pre veliki zaostaci on se bori s Mcl a Max sec brzi od Ferraria po krugu a drugo uvjek zapne iza nekog iz srednjeg poretka i nemre proc znaci nezna ni preticat a s druge strane ak mu 12 utrka nije dosta da se vrati u formu nikad ni nece al isto mislim da je prosle godine samo imao srece sto je vozio s jos gorim Hartlyem tak da kvalitete po meni nikad nije ni bilo
    RbHonda treba hitno mjenjat ak ne mislim da se mogu pozdravit sa 2mj. u konstruktorima i pomoci Maxu na stazi



    10
    9

    1
  4. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Gaslya drži na životu to što RB nema jasnog kandidata da ga naslijedi do kraja sezone. Kvalitetni vozači su pod ugovorom, Kvyat je tek nesto bolji od Albona, Sainz i Ricci su otisli iz RB baze, Alonso ne dolazi u obzir. Mislim da bi in najbolja opcija bio Vettel, jer je njihov prvak, ne konfliktan je i mislim da je ipak mrvu sporiji od Maxa danas. To bi bila kombinacija za napad na konstruktorski dogodine.
    Ipak, mislim da niš od svega toga. Jedino Ocon bi mogao završiti u nekoj od momcadi, tipa Haas ili Williams s tim da ne znam kako stoji Kubica s ugovorom. Renault ako potpiše Hulka, Oconu ce zatvorit vrata.



    5
    4

    1
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Hulku ističe ugovor. Po meni on bi bio idealan. Nešto se šuška o tome RB idealno Hulku idealno.



      6
      4

      2
      • Pirelli Intermedium
        crofessional Donator Prikaži

        Da, šuška se o tom transferu. Hulk bi bio sretan jer bi konacno dosao do kojeg postolja, a RB bi ostao koncentriran na Maxa kao prvog vozača. Kad malo razmislim, moguće je i to, da se zavrti prica s Hulkom i Oconom. Gasly bio izgubio mjesto onda u F1 sto bi za njegovu karijeru bilo katastrofalno, ali kako bi rekli na skyu “he hasnt delivered”



        2
        2

        0
  5. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Jebiga zao mi je lorda Gaslya. Ali nije svatko za top timove tko zna s kojim demonima se decko bori. A i mislim da je itekako svjestan da je u vodi do grla. A ta voda iz utrke u utrku raste



    6
    6

    0
  6. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    gasly nije za F1, jednako kao niti giovanazzi, strol, a hulk, grozni, kubica (njihovo vrijeme je isteklo). blizu toj kategoriji je bottas, koji niti sa ovakvim autom nije neka klasa.
    vrijeme je da se primakne Mick, Matsushita, Latifi i još poneki iz svijeta vozačkog sporta. možda nagovoriti marqueza ili rossija a čisto iz razlog sulude hrabrosti?



    5
    -15

    20
  7. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Kad sam na početku sezone pisao kako će Gasly doći RB glave u konstruktorskom lupali mi minuse… Nemogu vjervat da je bilo 30 % likova koji su prognozirali da će dobit Maxa lol.



    11
    8

    3
    • Tricolore Gorila
      NoBreaks Prikaži

      i ti si se zaista nadao da su ljudi dosljedni svojim izjavama i postupcima te da nemaju dvostruka ili trostruka mjerila? sve sunkoreti koji su u stanju i nakon prikazana videa tvrditi dugačije od dokazanog. a minusi nek te ne brinu-to ti ide po klanskom spisku (ako si na krivoj listi, ,milijunska točnost je bezvrijedna)



      5
      -6

      11
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Bome ja sam ja mislim bio u tih 30 %



      2
      2

      0
  8. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Pokucati na vrata Sainzu, s buketom cvijeca i tuznim izrazom lica ispricati se i traziti nacin za povratak.

    Pola sezone proslo Gasly se nije snasao, cao momak, hvala ti na svemu ako uopce ima na cemu…



    9
    9

    0
  9. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ja neznam koji je k Helmutu? Pa otkad je on razuman i daje ovoliko šansi lošim vozačima? Zašto sad ne probati sa Kvyatom? Brz je, u formi, iako teeško na razini Max ali to se niti ne traži.
    Možda ne može od sramote više Kvyata micati vamo tamo.



    8
    8

    0
    • James Hunt
      Luca Badoer Prikaži

      Sve su to neke pravne igrice…ko zna sta njemu stoji u ugovoru, ko ga gura i koliko ce zapravo bit bolje njima ukoliko izdrze do kraja sezone. Ne vjerujem da je itko od nas bolji manager ili pr od njih, tako da sve ima svoj razlog zasigurno



      4
      4

      0
  10. avalon Prikaži

    usprkos činjenici da je gasly svaku trku koju je završija donosija bodove RB (izuzetak je australia tj njegova PRVA trka za RB ) , ne donosi dovoljno i tu je jedan problem za konstruktorsko . drugi je šta vožnjama ne pomaže maxu ali realno niti ne može jer da bi to uradija mora bi Q odvozit bolje od LH da bi ga recimo “kočija” . pa usprkos napredku RB , maxovoj odličnoj formi u 12 odvoženih trka i sam max je tek 2 X bija ispred lewis na startnom gridu …. u austriji kad je pobjedija i sad mađarskoj kad je izgubija od LH . za strolla se pisalo kako je prerano doša jer eto nije vozija GP 2 šta je navodno jako važno za dolazak u F 1 . gasly je vozija GP 2 , osvojia titulu ali nije on za F 1 ?!?!? nije PG razina MV ali mišljenja sam da on nije loš vozač isto ka i giovinazzi koji je završija 2. 8 bodova iza PG kad je ovaj pobjedija u GP 2 . samo … oba mi izgledaju nekako “zbunjeno” , mekog pristupa u trkama šta je loše za ekipe u kojima voze . ka da npr za razliku od albona pokazuju previše respekta prema drugim vozačima . iako je PG iskusniji ( 38 trka ) od AG ( 14 trka ) za obojicu se može kazat da su neiskusni . sa tim “iskustvom” kako će se PG borit sa “nabrijanim” MV ili AG sa preiskusnim kimijem ? PG je nakon odlaska ricciarda bija “nužno zlo” za RB jer kako npr angažirat kvyata koji je godinu “pauzira” tj radija na simulatoru za ferrari ? ili npr početnika albona ? koga su trebali odabrat za kolegu maxu ? možda je dijelom za situaciju sa vozačima RB “zaslužan” i marko koji je favorizira MV od početka i na štetu DR , a njegovo maslo je i loš odnos prema kvyatu . sa jedinim od ove dvojice RB bi sad u konstruktorskom vjerovatno bija bodovno uz ferrari ako ne i ispred . nije PG jedini “krivac” za ovakvu situaciju , makar dijelom je kriva i politika RB prema vozačima . da se osvrnem i na opasku NoBreaksa …. za kubicu se slažem , po meni nije treba ni vraćat u F 1 ( napisa nekoliko puta svoje mišljenje o povratku poljaka ) , grosjean .. i tu bi se složija , najbolji je bija u lotusu ( 10 podija ) , a posli je u stalnom padu uz tu i tamo neki bljesak . zna se da ne dijelim mišljenje mnogih kako je hulkenberg nešto izuzetno ali ne bi se složija sa NoBreaks kako je NH za mirovinu . može on pomoč timu iskustvom i odvozit vrlo solidne trke jer je i vrlo solidan vozač . jedino ako u renaultu ne produže njegov ugovor onda … ne vidim neki imalo solidan tim za njega šta će uzrokovat i “pad performansi” NH . ne bi se složija da LS nije za F 1 jer ako pogledamo “povijest” LS je vrlo solidno odvozija prvu sezonu , u drugoj je sa lošim williamsom ipak osvojia 6 bodova ,a u ovoj sezoni kad za razliku od prethodnih ex FI “šepa” sa konkurentnošću bolida ipak ima na “kontu” 18 bodova 6 manje od jako dobrog norrisa , 4 manje od ricciarda , a više od albona , kolege pereza , hulkenberga , bolje je plasiran od magnussena ( isti broj bodova ali zbog 4. mista LS u njemačkoj ) . nisu rezultati bog zna šta ali sa ovako “konkurentnim” RP po meni sasvim solidni . ako je neko vrlo blizu iskusnom DR , LN koji ipak vozi bolji McL , ispred kolege , NH , kvalitetnog albona zašto takav ne zaslužuje F 1 ? kod “osuđivanja” nekih vozača valjda bi trebalo uzet u obzir njihovo iskustvo , konkurentnost bolida ( ovo o bolidu ne važi za PG ) , iskustvo kolega sa kojima neki voze itd . kad bi gledali “tvrdo” onda bi valjda u mirovinu ili napustit F 1 “trebali” i npr perez jer eto tek je 16 . sa 13 bodova iako je 2016./17. bija the best of the rest . ili umirovit NH koji je tu “titulu” osvojia lani . nisu vozači isključivi krivci za plasmane , ima krivice i u dizanju bolida , novcima ( kod nekih ) zbog kojih neki ne mogu češće donosit nadogradnje , “kupiti” bolje stručnjake . problem velike većine nas pa tako i F 1 timova je šta zbog brzine življenja rezelate svi žele ne sada , danas ili najkasnije sutra nego već “jučer”…. volija bi čut iskreni odgovor je li CL isporučuje očekivane rezultate s obzirom na bolid koji je bolji od renauta , RP , a s obzirom na talent ? ili seb ? ako ne , zaslužuju li oni F 1 ? o VB ka vozaču mišljenja nisu baš ali “vezanim” rukama kroz jednosezonske ugovore , kad vozi “gaženju ka po jajima” da se ne zamjeri totu , LH nekim agresivnijim potezom ( a moga je npr u mađarskoj zar ne ? ) može li puno bolje najbolji pomoćnik … po totu ? po meni VB je još u williamsu pokaza da je vrlo dobar vozač ( ne bi ga mercedes angažira da tako nisu procjenili , a oni su dokazali da su vrlo analitični ) , tvrđi u duelima i od magnussena ;) samo jbga , možda je VB i zna da će mu karijera ako dođe u mercedes LH bit “gotova” šta se tiče uspješnosti ali … ko bi odbija zov , poziv mercedesa ? kad se gelda šira slika onda ne treba bit previše kritičan prema većini spomenutih vozača ….



    4
    -5

    9
    • Tricolore Gorila
      NoBreaks Prikaži

      hvala.razumiješ ti tematiku.normalno je da se sa nečim ne slažeš. ide smjena bolida i pravila za 2021,pa tako treba biti i velika migracija “vječitih talenata”. jednako vrijeme prilagodbe i za stare i nove vozače će se dogoditi pa onda što gubiti vrijeme na takve. a mi ćemo se brzo privići na nova imena. neki dan kažem mick-hrpetina minusa jer “nije apsolutno ništa pokazao”-moj odgovor je bio “dobra krv” i evo ga 15 dana kasnije Mick pokazuje da je genetika ključan uz još druge faktore
      sjeti se što je hulk napravio prošle godine kad se izvrtio- to bi F1 smatrao “trajnom zabranom za F1” ono je bilo nešto najgore ikad !



      2
      -1

      3
  11. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    uskoro ćete čuti binottove izjave. lijepo sam vam govorio.lik nije čist u glavi definitivno za razliku od hornera ili tota koji razumiju F1



    2
    -4

    6
  12. sennacher Prikaži

    RB ima problem što mora naći vozača koji neće smetati Maxu, a istovremeno bi se trebao umiješati među Mercedese i Ferrarije. Teško će takvog naći



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.