Racing Point spremio veliku nadogradnju za VN Njemačke: “Sve osim šasije je novo”

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 9 komentara

Sezona 2019. zasad nije bila najsjajnija za momčad Racing Pointa. Britanska momčad trenutno drži sedmo mjesto u konstruktorskom poretku s 19 bodova, jednakim brojem bodova kao i osmoplasirani Toro Rosso. U zadnje tri utrke nisu uspjeli osvojiti bodove, ali nadaju se da će velika nadogradnja bolida u Njemačkoj to promijeniti.

Ovu smo ružičastu momčad koju i dan-danas često slučajno nazovemo Force Indijom navikli gledati na nešto višim pozicijama od onih za koje se bore ove sezone. Iako im je početak sezone uvijek bio težak te su tek u drugom dijelu sezone pokazivali bolje rezultate zbog sporog razvoja uzrokovanog financijskim problemima, znali su izgledati puno bolje u prvom dijelu. Prošle su godine u ovo vrijeme imali 49 bodova što bi ih u 2019. trenutno smjestilo na visoko peto mjesto.

Financijskih problema nakon kupnje i preimenovanja momčadi od strane Lawrencea Strolla više ne bi trebalo biti, no rezultata, velikim dijelom zbog cijelog procesa prodaje momčadi u vrlo kasnoj fazi prošle sezone, zasad nema.

To bi trebala promijeniti velika nadogradnja bolida koja stiže za VN Njemačke i VN Mađarske za koju bi se moglo reći da je svojevrsna B-specifikacija RP19:

“Sve osim šasije je novo. Ovako velika nadogradnja prije ne bi bila moguća.”

– Andy Green, tehnički direktor

Njemački Auto Motor und Sport konkretno spominje nadogradnje koje će biti uvedene na iduće dvije utrke – u Njemačkoj se očekuju novo stražnje krilo, difuzor i pokrov motora, dok bi u Mađarskoj tome trebalo biti dodano novo prednje krilo, nos te izmijenjeni prednji ovjes.

“Ovog vikenda stižu određeni dijelovi aerodinamičkog razvoja u skladu s našim trudom za poboljšanje performansi na stazi. Petak ćemo iskoristiti za njihovo testiranje nakon kojeg se nadamo da ćemo uspjeti pronaći više brzine u bolidu.”

– Otmar Szafnauer, šef momčadi

Sergio Perez se trenutno nalazi na 13. mjestu u vozačkom poretku s 13 bodova, 7 više od 16-plasiranog kolege Lancea Strolla, ali na osvajanje bodova čeka duže od Kanađanina. Perez je u bodovima zadnji put bio još na VN Azerbajdžana gdje je ostvario visoko šesto mjesto, dok je Stroll posljednji put u najboljih 10 bio na domaćoj utrci u Kanadi.

“Nadam se da će Njemačka biti prekretnica za našu sezonu. U zadnje vrijeme nisam imao sreće, pogotovo u Silverstoneu kad smo zaslužili pristojan rezultat.”

“Vjerujem da možemo napraviti solidan pomak s bolidom uoči ljetne stanke, a nadam se da će nam se i sreća okrenuti. Vjerujem u naš rad i znam da je samo pitanje vremena kad ćemo vratiti tamo gdje pripadamo – u bodove.”

– Sergio Perez

Lance Stroll je također optimističan oko razvoja bolida:

“Nedavno smo imali nekoliko teških utrka i svoj dio loše sreće, ali raspoloženje u momčadi je i dalje pozitivno.”

“Ovog vikenda nam stižu nove stvari na bolidu, stoga nas čeka puno učenja na treninzima. Ova je momčad vrlo dobra u razvoju bolida tijekom sezone te sam optimističan da možemo napredovati ovog vikenda.”

– Lance Stroll

Momčad je prošle sezone kao Racing Point Force India završila na sedmom mjestu u ukupnom poretku s 52 boda, ali kad bi im se dodali rezultati ostvareni pod nazivom Force India, imali bi ukupno 111 bodova što bi ih stavilo na peto mjesto, tj. u sami vrh sredine poretka.


Odgovor

9 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bili su bolji dok nisu imali para



    13
    13

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Szafnauer govori kao da je u Mercu, Perez kao da je u RBR-u, a Stroll kao da je u Ferrariju, jedino možemo vjerovati da Green govori o svojoj momčadi…



    5
    4

    1
  3. Daniel Ricciardo 3
    synystera7x Prikaži

    ajde B spec podsjecate na McLarene lani, novo stražnje krilo, difuzor i pokrov motora sve lijepo krasno, ali kako budu funkcionirali bez prvog dijela bolida, jednostavno nikako… do Madarske. Ako je B-spec bolida onda je cijeli, a ovo sta radite zvuci ko PR promasaj za privlacenje sponzora, perez bude izvukao nesto iz toga, a daddy-s boy perez Q1 elimininacija 100%,ma da je po nasem Szafnauer-u vraski brz



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.