Williams produžio ugovor s ROKiT-om, demantiraju kontakt s Renaultom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Dok Haas muku muči sa svojim glavnim sponzorom Rich Energyjem, inače nesuđenim glavnim sponzorom Williamsa, momčad iz Grovea očito nema problema s novim naslovnim sponzorom.

Williams je krajem prošle godine ostao bez dotadašnjeg glavnog sponzora Martinija, ali su pronašli zamjenu u novoj telekomunikacijskoj kompaniji, ROKiT-u. Ugovor je prvotno potpisan na tri godine, a danas je objavljeno da je produžen na pet godina, odnosno do kraja 2023.

Iako se Williams nalazi na čvrstom začelju poretka, daleko od bodova, vlasnik ROKiT-a Jonathan Kendrick zadovoljan je dosadašnjim utjecajem sponzoriranja Williamsa na njegovo poslovanje.

“Zadovoljan sam s prepoznatljivošću brenda i onime što je to učinilo za nas. Sponzorirao sam momčad kako bih izbacio svoj brend i to se definitivno ostvarilo diljem svijeta. Bolje je nego što sam očekivao.”

“Jasno je da nitko nije sretan sa zadnjim mjestom. Ali bio sam u tvornici, znam za što su sposobni, vidio sam sjajne inženjere koje imaju te je ovo samo kratkoročno stanje.”

– Jonathan Kendrick, vlasnik ROKiT-a

Williams demantira glasine o prelasku na Renault, kaže da su blizu novom ugovoru s Mercedesom

Nedavno smo pisali o glasinama koje tvrde da Williams planira prekinuti suradnju s Mercedesom te da od 2020. žele da Renault bude njihov dobavljač motora, no te je glasine danas opovrgnula zamjenica šefa momčadi Claire Williams.

“Vidjela sam špekulacije. Ne razgovaramo s Renaultom. Razgovaramo s Mercedesom i kao što biste očekivali, ti razgovori idu u dobrom smjeru.”

“Nadamo se da ćemo moći zaključiti novu suradnju s njima uoči 2021. Zasad su bili fantastičan partner. Puno su nas podržavali, a svi znaju da je Toto [Wolff] započeo svoju F1 karijeru u Williamsu, stoga imamo sjajan odnos s njim. Voljela bih da se taj odnos nastavi.”

“Imali smo sjajnu povijest s Renaultom, ali naša budućnost je s Mercedesom.”

– Claire Williams

Odgovor

8 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Jonathan Kendrick, vlasnik Rokit-a, pun love kao brod……

    https://www.youtube.com/watch?v=qybSrD4VZvE

    Hm……. kakav je ovo lik, da toliki novac upumpava u Williams?

    Ništa…. bar je dobro za Williams – lova stvara čuda, ali bez pravog tehničkog osoblja, bez pravih, stvarnih ideja i pravog upravljanja sumnjam u napredak. Nadam se da sam u krivu…..

    Volio bih da se Williams, baš kao i McLaren vrati na onu dobru formu……

    A za Renault, kao dobavljač motora za Williams – nisam siguran. No, klasika, gdje ima dima, ( biti će ) ima i vatre.



    3
    2

    1
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vlasnik rokita je mudar covik, ima para a mora dobru al sta jeftiniju reklamu za krenit s kineskim mobitelima sta se prodavaju diljem svijeta, dobitna kombinacija, neznan kolko pratite mobitele al ima puno dobrih nepoznatih kineskih marki a rokit ih je sad definitivno sve prisa osim naravno xiaomia



    4
    3

    1
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Dok Haas muku muči sa svojim glavnim sponzorom Rich Energyjem, inače nesuđenim glavnim sponzorom Williamsa

    Zar nije Rich Energy trebao biti Force Indijin sponzor?



    1
    1

    0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Force Indiju su željeli kupiti, a kad u tome nisu uspjeli, odlučili su sponzorirati neku momčad. Prvotno su pregovarali s Williamsom, ali su se uoči/tijekom VN SAD-a dogovorili s Haasom.



      3
      3

      0
  4. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Iako su zadnji, ipak se zovu Williams i to ima neku težinu



    2
    1

    1
  5. avalon Prikaži

    50 godina u F 1 franka williamsa , na boku bolida ispisani svi uspjesi tima … jednom bilo , danas se spominjalo . volija bi da je kendrick u pravu kad kaže “bio sam u tvornici, znam za što su sposobni, vidio sam sjajne inženjere koje imaju te je ovo samo KRATKOROČNO STANJE.” bilo bi super da se i williamsu uskoro ukaže “sunce na prozorčiću” ka 2014./15. posli turobnih 2011./12./13. …..



    1
    1

    0
  6. Lotus
    weki66 Prikaži

    drag mi je Williams…zadnja momcad u modernoj F1 koja se kao dinosaur bori sa promjenama u novoj i modernoj F1,a oni ostali daleko iza nazalost….. nadam se da ce nadoc ponovo i uzdic se bar do sredine poretka…..
    kad se samo sjetim 90ih…… Rothmans Willimas …bijelo plavi…i mladi Adrian Newey…..cudo od bolida……..svake godine u borbi za naslov……


    0
    0

    0
  7. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    “Jasno je da nitko nije sretan sa zadnjim mjestom. Ali bio sam u tvornici, znam za što su sposobni, vidio sam sjajne inženjere koje imaju te je ovo samo kratkoročno stanje.”

    – JONATHAN KENDRICK, VLASNIK ROKIT-A

    To “kratkoročno stanje” traje od 1997.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.