Dorian Boccolacci ponovo u F2 zahvaljujući Tridentu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Dorian Boccolacci, 20-godišnji Francuz koji je uoči prošlog GP vikenda ostao bez mjesta u Campos Racingu, vratit će se u Formulu 2 na utrkama na Silverstoneu za volanom Tridentova bolida.

Boccolacci je u Formuli 2 debitirao prošle sezone na utrkama na Spa-Francorchampsu za momčad MP Motorsporta gdje je zamijenio Roberta Merhija do kraja sezone. Ove se sezone prebacio u Campos, ali nakon Francuske više nije mogao financirati mjesto u španjolskoj momčadi te je njegovo mjesto zauzeo Indijac Arjun Maini.

U Tridentu će zamijeniti Amerikanca Ryana Tvetera koji je odvozio samo rundu u Austriji – dotad je za talijansku momčad vozio Ralph Boschung, još jedan vozač koji je zbog nedostatka financijskih sredstava ostao bez mjesta u F2 momčadi. Tveter je u obje utrke bio izvan bodova, 15. i 16.

Francuzu ovo neće biti prvo iskustvo s Tridentom, za njih je prije dvije godine nastupao u GP3 seriji te u prvenstvu završio šesti.

“Uzbuđen sam što ću se vratiti u obitelj momčadi Tridenta nakon sjajnih rezultata koje smo zajedno ostvariti u GP3 seriji 2017. Postoji obostrano povjerenje i poštovanje s momčadi te sam sretan što su se uvjeti poklopili da ponovo radimo zajedno. Jedva čekam vratiti se na stazu i osigurati važan rezultat u Silverstoneu.”

– Dorian Boccolacci, novi vozač Tridenta

Boccolacciju će timski kolega biti sunarodnjak Giuliano Alesi koji dosad nije imao bajnu debitantsku sezonu. Osvojio je samo jedan bod, dok momčad sveukupno ima 4 boda zahvaljujući Boschungovim bodovima te drži prilično uvjerljivo posljednje mjesto u prvenstvu.

Boccolacci s druge strane ima 30 bodova s kojima drži 12. mjesto u vozačkom poretku, s četvrtim mjestom iz glavne utrke u Monaku kao najboljim rezultatom.

“Vrlo sam sretan što mogu objaviti da će se Dorian Boccolacci vratiti u momčad Tridenta narednog vikenda u Silverstoneu. Dat ćemo sve od sebe kako bismo pomogli našem vozaču da brzo pronađe pravu kemiju s bolidom i pomogne momčadi da ostvari vrhunski rezultat.”

– Giacomo Ricci, šef momčadi

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.