McLaren potvrdio Sainza i Norrisa za iduću sezonu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 27 komentara

Iz momčadi McLarena danas je stigla potvrda kako će i 2020. njihovu vozačku postavu činiti Carlos Sainz i Lando Norris.

Obojica su u momčad stigli ove sezone – Sainz je stigao iz Renaulta, dok je Norris došao u momčad kao viceprvak Formule 2. Zasad odrađuju sjajan posao – u vozačkom poretku drže sedmo i osmo mjesto, odnosno najbolja mjesta iza vozača iz top 3 momčadi, čime McLaren u konstruktorskom poretku drži četvrto mjesto, također kao “najbolji od ostatka”, stoga ne čudi da momčad ne želi mijenjati takvu postavu koja je naslijedila Fernanda Alonsa i Stoffela Vandoornea.

“Oduševljen sam što možemo objaviti našu vozačku postavu za 2020. uoči domaće utrke naše momčadi, VN Velike Britanije ovog vikenda.”

“I Carlos i Lando se dokazuju kao trkaći vozači te su integralni dio našeg puta ka oporavku. Znatno su pridonijeli pozitivnom zamahu i moralu unutar momčad na stazi i u tvornici. Naši su ih navijači fantastično prihvatili te su oni sjajni ambasadori McLarenova brenda.”

– Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga

“Današnja objava daje momčadi kontinuitet potreban za nastavak razvitka. Carlosove i Landove performanse bile su ključni dio napretka momčadi. Njihove su povratne informacije omogućile našim inženjerima da razviju MCL34 i pripreme se za MCL35.”

– Andreas Seidl, šef momčadi

Ovaj je španjolsko-britanski duo vrlo brzo postao popularan među pratiteljima Formule 1 kao jedan od najsimpatičnijih vozačkih parova pa su zato oni sami putem Twittera objavili ovu vijest:

Ovime možemo barem jednu momčad pored Ferrarija prekrižiti s popisa onih u koje će mediji tijekom silly seasona gurati Fernanda Alonsa koji unatoč nedavnim glasinama o raskidu suradnje s McLarenom ostaje dio momčadi kao njezin ambasador.


Odgovor

27 komentara

  1. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Zavidna vozacka postava.



    9
    9

    0
  2. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Ovi u McLarenu počeli donositi samo dobre odluke, nadogradnje i rezultate, još kad zračni tunel naprave, ima da se vratimo na stare slave, samo da Renault bude pouzdan.



    20
    20

    0
  3. F1puls
    siljo Prikaži

    Najugodnije iznenađenje ove godine (mclaren i njih dvoje). Nadam se da će se sljedeće godine uvesti malo nereda na vrhu poretka.



    9
    9

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Jako dobra vijest. Impresioniran sam Seidlom, kako je preuzeo momčad i kako to sad ide bez uobičajenog F1 bullshita,

    Mislim da je to za ovu dvojicu jako važno i da će im pomoći da budu još bolji do kraja sezone.



    15
    15

    0
  5. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    You mean like , forever?



    18
    18

    0
  6. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Jako mi je drago zbog McLarena i ove dvojice vozača :)

    Želim im da i dalje napreduju i zaustave se na par desetinki do Ferrarija hehe Po mogućnosti da budu druga najbolja ekipa kroz godinu, dvije, odmah iza Ferrarija :D



    7
    7

    0
  7. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ne mogu se odluciti koji mi je drazi vozač od ove dvojice, čudno je navijati za vozače iz žestokog rivala, ali ne mogu si pomoći. Obojica rade fantastičan posao i stvarno me veseli McLarenov napredak.



    11
    11

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Super vijest, prezadovoljan sam sa obojicom. Imaju dobru kemiju.



    4
    4

    0
  9. avalon Prikaži

    “Naši su ih navijači fantastično prihvatili…” ma nisu to vaši navijači zak , oni šta ih vidiš na tribinama u narančastom su navijači maxa :) :) :) ozbiljno , ovo je dobar potez tima , jedan pritisak na leđa vozača manje . naročito za norrisa ka početnika jer sad zna da ima misto na gridu i za 2020 . s obzirom na dosadašnje “izvedbe” logičan potez vodstva McL . tim se dobrano stabilizira , nadam se da će ovako i nastavit u interesu veće “gužve” prema vrhu , a i tradicije jednog od najstarijih i najupješnijih timova F 1 . još da se “sindrom feniks” dogodi i williamsu …..



    10
    10

    0
  10. Mclaren
    wilson Prikaži

    Jako mi se sviđa smjer kojim ide McL. Prvo dolazak Zak Browna, novi sponzori pa akvizicija Keya, Seidla i sad potvrda vozačke postave za 2020. Iako sam navijao za Alonsa, jednog od najboljih vozača ikad, ovaj mladi dvojac mi djeluje kudikamo bolje. Opušteni, odlično rade svoj posao, nema političkih igrica već rad za dobro ekipe i želja za proboj prema vrhu. Kapa dolje za Rona i njegov doprinos za sve ali ovakav McLaren mi izgleda puno bolje. Bravo za cijelu ekipu.,



    5
    5

    0
  11. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bravo za McLaren. Ovo izgleda kao potpuno nova ekipa za razliku od proslih godina. Znaju gdje su , cvrsto stoje na zemlji , znaju kamo idu i definitivno imaju plan kako tamo doci.



    1
    1

    0
  12. Master_F1 Prikaži

    McLaren gura u svim pravcima. Od šefova, vozača do tehnologije. Pravi se najbolji zračni tunel i bit će gotov za sezonu 2021. kada se budu promijenila pravila. Aero odjel radi dobro, Renaaultov motor sve bolji i brži. Sada se McLaren nalazi na čistoj staze, odvojili su se od sredine poretka ali trojka je još daleko, tako da imaju čistu stazu ispred sebe :) Čekam potvrdu Sainza koji je rekao da McLaren priprema novu podnjicu i paket koji donosi pola sekunde.



    1
    0

    1
  13. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Svaka čast, jedno od najvećih iznenađenja ove sezone, dva jako dobra vozača od kojih je jedan velika nada F1 , a drugi jako dobar i iskusan vozač od kojeg prvi može dosta naučit, kemija u momčadi je odlična, razvija se momčad jako dobro, novi ljudi u momčadi(Seidl, Key) rade jako dobar posao i nadam se da ćemo vidjeti Mclaren uskoro u vrhu F1 kamo i pripada.



    1
    1

    0
  14. DeanZamet Prikaži

    Samo lijepe stvari iz McLarena dolaze……osobno mene su oduševili do sada……samo jako


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.